Dizüstü Ve Masaüstü Pc Si ile Ağ Bağlantısı Kurma

ahmet50
02-04-2009, 17:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaşlar ben kendi işyerimde bir ağ bağlantısı kurmak istiyorum:
Bu ağ bağlantısı Dizüstü Ve Masaüstü pc arasında olacak.Dizüstünde vista işletim sistemi masaüstünde xp yüklü.Ben bu pc ler üzerinden dosya aktarma ve yazıcı paylaşımı yapmak istiyorum.Bana Ağ kurma işini geniş kapsamlı olarak anlatabilecek olan varmı lütfen bekliyorum...Soru

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 02 Nisan 2009 20:38
dedehakan
03-04-2009, 01:00   |  #2  
Yeni Üye
24 mesaj

Arkadaşım konuyu biraz daraltman gerekiyor.. Nasıl bir ağ kurmak istiyorsun?. Kablolu ağmı kablosuz ağmı?
Ben sana Ethernet ile nasıl bağlantı kuracağını söyliyeyim. Ethernet kablosunun bir ucunu PC'ye diğerine Dizüstüne tak. Sonra XP olan bilgisayarda Başlat->Bağlantı->Ağ Bağlantıları tıkla. Açılan pencerede Yerel Ağ Bağlantısına farenin sağ tuşuyla tıkla özellikler de.
Internet Protocol(IP) çift tıkla
IP Adresi kısmına: 192.168.5.1 yaz
Subnet kısmına: 255.255.255.0 yaz
Gateway kısmına:192.168.5.1 yaz
Uygula ve Tamam de kapat. Diğer bilgisayara geç yani Vista kurulu olana...
Başlat->Denetim Masası->Ağ ve Internet->Ağ ve paylaşım Merkezi tıkla
açılan pencerede sağ tarafta Ağ bağlantılarını Yönet e tıkla.
Burada Yerel Ağ bağlantısına mouse'un sağ tuşuyla tıkla Özellikler de
Internet Protokol Versiyon 4(IP4) mouse ile çift tıkla. Açılan yerde
IP adresi:192.168.5.2
Subnet kısmına:255.255.255.0
Gateway kısmına 192.168.5.1(bu kısma diğer bilgisayarın ip adresini yazdık.)

Uygula deyip OK deyip kapatıyoruz.

Tüm bu işlemlerden sonra XP'li bilgisayar Ana bilgisayar oldu. eğer vistalı bilgisayarın Ana bilgisayar olmasını istiyorsan Gateway kısmına 192.168.5.2 yazacaksın...

ahmet50
07-04-2009, 22:52   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Cevap için teşekkürler

asesbaşı
11-05-2009, 17:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Şimdi arkadaş birşeyler anlatmış ben sana daha kolay ve daha kullanışlı bir yol anlatacağım.

Şimdi ortak bir modeme bağlıycasanız Microsoft'un desteklediği Etki Alanı ve workgroup dediğimiz iki grup var bunlar aynı ağ ortamında olan bilgisayarların birbirleriyle dosya ve yazıcı gibi kaynakları paylşamamızı sağlar.

Şimdi Siz ortak bir modemden bağlıysanız bu yol senin işine daha kolaylaştırır.

Şimdi 2 bilgisayarınıda Workgroup dediğimiz çalışma grubuna ekliycez.

Adımları yazıyorum ; Masaüstündeki bilgisayar simgesini sağ tıkla özellikler de daha sonra Bilgisayar adı sekmesini seç ve orda bilgisayar adı ve çalışma grubu yazar değiştir düğmesi yada ayarla düğmesi vardı çalışma grubu yazan yerde oraya tıkla ve bilgisayar adını gir çalışma grubu alanını Workgruop seç dier bilgisayarındanda aynı işlemi yap.

Dikkat etmen gereken şey şu; bilgisayarlarına isim verirken Türkçe karakter kullanma mesela (İışçö) gibi kelimeler kullanma.

Şimdi paylaştığınız kaynakları görmek içinde; ağ bağlantılarım > Çalışma grubu yazan yere tıklayın zaten aynı grupta olan bilgisayarları ve paylaştıkları kaynakları görüceksiniz...

Takıldığınız yada sormak istediğiniz yer varsa yazabilirsiniz

ellobo_tugrul
08-04-2010, 14:42   |  #5  
Taze Üye
13 mesaj

arkadaşlar oyun oynamak içinde aynı şeyleri yapsak olurmu? 2 bilgisayar var laptop vista,  masaüstüde  xp.   masaüstünden kabloyla,   laptopdan da wirellees  dan bağlanıyoruz.  biz iki ev ark.  oyun oynamak için ne yapmalıyız.. ?   şimdiden tşkler...

şafak89
09-04-2010, 15:24   |  #6  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

hocam siz vista dan geçici ağ kurun xp ona bağlansın ama 2sinindee güvenlik duvarı ve antivirüsleri oyun oynarken kapalı olsun ;)

scubadiver
01-05-2010, 12:10   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: asesbaşı  
Şimdi arkadaş birşeyler anlatmış ben sana daha kolay ve daha kullanışlı bir yol anlatacağım.

Şimdi ortak bir modeme bağlıycasanız Microsoft'un desteklediği Etki Alanı ve workgroup dediğimiz iki grup var bunlar aynı ağ ortamında olan bilgisayarların birbirleriyle dosya ve yazıcı gibi kaynakları paylşamamızı sağlar.

Şimdi Siz ortak bir modemden bağlıysanız bu yol senin işine daha kolaylaştırır.

Şimdi 2 bilgisayarınıda Workgroup dediğimiz çalışma grubuna ekliycez.

Adımları yazıyorum ; Masaüstündeki bilgisayar simgesini sağ tıkla özellikler de daha sonra Bilgisayar adı sekmesini seç ve orda bilgisayar adı ve çalışma grubu yazar değiştir düğmesi yada ayarla düğmesi vardı çalışma grubu yazan yerde oraya tıkla ve bilgisayar adını gir çalışma grubu alanını Workgruop seç dier bilgisayarındanda aynı işlemi yap.

Dikkat etmen gereken şey şu; bilgisayarlarına isim verirken Türkçe karakter kullanma mesela (İışçö) gibi kelimeler kullanma.

Şimdi paylaştığınız kaynakları görmek içinde; ağ bağlantılarım > Çalışma grubu yazan yere tıklayın zaten aynı grupta olan bilgisayarları ve paylaştıkları kaynakları görüceksiniz...

Takıldığınız yada sormak istediğiniz yer varsa

Usta aynen dediklerini yaptım ve ağda masaüstü ile dizüstü birbirlerini gördü. Fakat geçen hafta sonu internet bağlantısı olmayan bi yere gidip döndüm notebook ile ve geldikten sonra bir daha ağ bağlantısı kuramadım. pcde notebook görünüyo fakat erişim izni yok, notebookda ise pc hiç görünmüyor. çalışma grup isimlerini değiştirdim yine olmadı, bilgisayar adlarını değiştirdim yine olmadı. delirmek üzereyim. bi yardım ediver kardeş.
NOT: masaüstü xp (service pack 3), dizüstü ise windows 7 (64bit) home premium yüklü.

şafak89
01-05-2010, 15:51   |  #8  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

ala ala 32 bitlerle 64 bitlerin farklı bi oluyom var nedir :)