Düne kadar sorun yoktu.Dizüstüne format atmak zorunda kaldım.Formattan sonra bir türlü ev ağımdaki modemime bağlanamaz oldum. Bir ağa bağlanı tıklayınca en üstte benim ağın (modemin) SSID si çıkıyor ancak hemen yanında '' Bu bilgisayardaki ağ için kaydedilen ayarlar ağın gereksiniyle eşleşmiyor'' şeklindeki uyarı ve onu takiben de kocaman kırmız renkte X işareti var. SSID yi sağ tıklayınca 'Bağlan' seçeneği aktif değil ki tıklayınca parola yeri açılsın ve parolayı yazıvereyim. Ayrıca imleçi ağımın üstüne getirince (Adı : ZCZC - Sinyal gücü : Uygun - Güvenlik türü : WPA-PSK - Radyo türü: Yayın değil - SSID : ZCZC) şeklinde bilgiler var. Burada dikkatimi çeken şey de 'Radyo türü: Yayın değil bilgisi'.
Eğer bu bilgi doğru ve gerçekten yayın değil ise o zaman diğer odadaki benim ufaklığa ait eski PC, bu (yayın değil denen) şeyle ya da Radyo türü ile internete bağlanabiliyor da dizüstü neden bağlanamıyor, anlaşılır gibi değil.
Kısıtlı biligilerimin sınırlarını zorlayarak deneme-yanılma yoluyla bilebildiğim bütün alternatiflerimi denedim ama bu işi kıvıramadım. Bilenlerin yardımına acil ihtiyac var.
Not: Dizüstü ve modemin marka ve modelin yazmaya gerek duymadım.Çünkü dün akşam format olayına kadar ev ağımdaki 2 masaüstü ve laptop sorunsuzca bağlantı yapıyordu ama laptop, formattan sonra 'CAZ' yapıverdi..!!