dizüstü Wireless'e bağlanıyor ama interneti açmıyo

butlan
07-02-2010, 15:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

yurt dışından yeni döndüm. lg marka dizüstü bilgisayar kullanıyorum. kablosuz ağa bağlanmak konusunda ne türkiyede ne de yuırtdışında hiçbir problemim olmadı. ancak geri döndükten sonra evimdeki kablosuz ağa bağlanmakta sıkıntı yaşıyorum. bilgisayar kablosuz ağları görüyor, ve sorunsuz şekilde bağlanıyor. ancak internete bağlanmıyor. sorunu çözmem için ne yapmam gerek? 

not: forumları ve google'yi arattım. bu sorunla ilgili açılan başlıklar var ancak çözüm öneren bulamadım. yanlış anlaşılmasın, yurtdışından döndüğüm mevzusunu belki, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir diye ekledim. 

saygılar...

farukdgn
07-02-2010, 15:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Başka bilgisayarla giriyormu internete? Modemdeki DSL ışığı yanıp sönüyosa internete giremezsiniz

butlan
07-02-2010, 15:26   |  #3  
OP Taze Üye
12 mesaj

hayır dostum. onların hepsini kontrol ettim. şu an masaüstüm kablolu olarak bağlı durumdu. dizüstünü kablolu bağladığımda o da internete giriyor. dsl ışığı, wlan ışığı, internet ışığı sorunsuz yanıyor. dizüstünde kablosuz sürücüyü, kapatıp tekrar açtım, sürücüsünü güncelleştirdim nafile. sorunun kaynağını bir türlü anlayamıyorum. dün akşam aynı sorun tekrarlanmıştı ancak, kabloyu bağlayıp sonra sökünce düzelmişti. ancak bu günden beri hiçbir şekilde bağlantı kuramıyorum. sorunu anlayamıyorum.

fasterdem
07-02-2010, 16:17   |  #4  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Ağ ayarlarından kendi dns ve ip ayarlarına baktın mı?Bir de şu var.Evinde kablosuz bağlanıyorum diyosun.Peki bağlantı şifresinin aynı olduğundan eminmisin o da var.Şifre değişmişse bile önceden tanımlı olduğu için ağ bağlantısı yapılır ama router dan cvp almadığı için nete giremez.Öncelikle dns ve ip ayarlarına bi bak eğer onda bi sorun yoksa modem arayüzüne erişip şifre ve diğer bilgileri güncelleyip öyle gir ya da modeme reset atıp yeniden kurulum yap.Sorunun çözülcektir.Kolay gelsin.