Dizüstülerde Çalınmaya Karşı Tedbirler

cgokhans
20-10-2011, 11:23   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Arakdaşlar kredi ve yurtlar kurumunda kalıyorum ve koridorlarda güvenlik kamerası yok. neymiş efendim özel hayatmış güvenlik kamerası koymak yasakmış. Hırsızlık olayı gerçekleşti ve 2-3 tane dizüstüyü çalmışlar. Dolapların kilidi dandik erkeksen rahat rahat kırarsın o derece :( Neyse kurban bayramından sonra bilgisayarımı götürmek istiyorum ama bir yandan da tırsıyorum çalan olursa diye :( Çalınmaya karşı suç sizde ihmal var deyip geçiştirmeyecek bir sigortalama var mı bildiğiniz? Ya dizüstü çalındığında açıkken nerede olduğunu gösterebilecek bir program vs? Önerilerinizi bekliyorum.

mesut85u
21-10-2011, 20:03   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
20 mesaj

bilgisayarın açıkken nerede olduğunu gösterecek bir program ile hiç karşılaşmadım. Yok demiyorum lakin yerini sana söylese bile, elden çıkarılıp satılmış bir bilgisayarı bulmak hiç de kolay değildir. Kredi Yurtlar Kurumu güvenlik konusunda sıkıntılıdır. Dizüstü bilgisayarlar için sigorta da bilmiyorum ve bulamadım nette.

Bu güvensizlikte sana önerim bilgisayarını götürme bence. Üniversitenin bilgisayarlarını kullan. Eğer imkanın olursa güvendiğin arkadaşlarınla ev tutman daha iyi olacaktır. Ama başka yurda girmeyi düşünme; çünkü öğrenci evleri ders çalışma, eşya güvenliği, gibi birçok konu için en iyi karar olabiliyor.

50promil
21-10-2011, 20:44   |  #3  
Yeni Üye
43 mesaj

merhaba

evet eğer bilgisayar formatlanmazsa yerini bildiren şeyler var ama çalan adam genellikle formatlar.dizüstü sigortaları mevcut ben teknokask tan yaptırdım.sigorta şirketlerine sorabilirsin ayrca.liberty sigortanın yok onu biliyorum diğerlerinin olabilir.ayrıca hırsızları ne kadar caydırır bilmiyorum ama kensington kilidi diye birşey var dizüstülere takılıyor.bunun alarmlı olanlarını kullanabilirsin.dolabına takılıyorsa ek asma kilit alabilirsin.sağda solda bilgisayarını çıkarma.oda içinde takıl sadece.arkadaşlarını tanımadan getirme bilgisayarını.onlarında varsa getir.eskiden odalarda priz yoktu elektirk anahtarını vidalarından söküyorduk  3 lü priz lere timsah maşa bağlıyorduk fiş yerine o maşalarıda elektirik anahtarının + ve - kutuplara takıyorduk elektiriği öyle alıyorduk.sende öyle yapabilirsin ki zaten yurdun kenarındaki elektirikçiler hazır halde öyle satarlar 8 -10 tl ye :D

Son Düzenleme: 50promil ~ 21 Ekim 2011 20:52
cgokhans
22-10-2011, 17:46   |  #4  
OP Üye
54 mesaj

Bizim yurtta priz derdi yok koymuşlar :) yorumlarınız için teşekkürler. Desenize ya her gün yanımdan ayrılmayacak pc, ya da Allah'a emanet kitleyip gideceğiz. O kilitte tek zorlamalık zaten :(

50promil
28-10-2011, 15:54   |  #5  
Yeni Üye
43 mesaj
Alıntı: cgokhans  
Bizim yurtta priz derdi yok koymuşlar :) yorumlarınız için teşekkürler. Desenize ya her gün yanımdan ayrılmayacak pc, ya da Allah'a emanet kitleyip gideceğiz. O kilitte tek zorlamalık zaten :(
en iyisi öyle tabi:) ama kensington kilidi de bir alternatif olabilir.