Dizüstünde Intel Centrino mu Pentium4 mü?
Bu konu hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
Örneğin 1.4 centrino ile P4 3000 arasında fiyat farkı yok neredeyse bunun nedeni nedir centrino işlemci hızı (hesabı) p4'den (normalinden) farklı mıdır?
Ingilizce bir forumda "pentium4 = centrino * 1,5" diye salakça bi formül vardı bence bu formül doğruysa eğer centrino için para harcamaya deymez... yok arkadaş formülü şöyle yazacakken (pentium4 * 1,5 = centrino) yanlış yazdıysa o halde 1.5 centrino mu p4 3000'mi ya da silbaştan bir sistem oluşturursanız sevinirim üstsınır 2000$ - KOLAY GELSİN
Dizüstünde Intel Centrino mu Pentium4 mü?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.sevgili webaytek arkadısım kanımca formul dogru gozukuyo.. yani 1,4*1,5=2,1 ederki bu da p4 2,1 gibi bisey olur..ama benim bildigim kadarıyla centrino 1.5 p4 2.6(yaklasık olarak) ya tekabul ediyor..tabi bu tur formullerin yaklasık bi deger verdigini unutmamak lazım..(bence carpan 1.5 deil de 1.6 yada 1.7 gibi bisey olmalı..)
tamam @mkavgaoglu allaha şükür bizim de matematiğimiz var (En azından liseden mezun olmaya yetti :) ) de benim derdim şu gerçekten 1.5 katı kadar performans verecek makinaya mı para verelim yoksa sadece pil tüketimi az diye veya L1 cache'i 1mb diye p4- mü alalım???
centrino notebooklarda cok büyük avantaj....
alıntı:
Gönderen : webaytektamam @mkavgaoglu allaha şükür bizim de matematiğimiz var (En azından liseden mezun olmaya yetti :) ) de benim derdim şu gerçekten 1.5 katı kadar performans verecek makinaya mı para verelim yoksa sadece pil tüketimi az diye veya L1 cache'i 1mb diye p4- mü alalım???
dostum kızma yaa matematiginin oldugunu biliyorum... formul salakca geldigi icin bi acıklama geregi hissetmistim... kızcanı bilsem yazmazdım alla alla
yok be gülüm kızmadım yaw...
Bazen gülücük atmaya fırsatım olmuyor yane!!!
alıntı:
Gönderen : turanozzeybekcentrino notebooklarda cok büyük avantaj....
+1
hepinize tşk :)
Sony Vio Centrino buldum bi tane http://www.bimeks.com.tr adresine bakmanızı tavsiye edebilirim - ÜRÜNLERİ KARŞILAŞTIR olayı çok hoşuma gitti :-) KOLAY GELSİN
yahu benim duydugum centrino islemcinin baska bir anlami olduguydu galiba
eger wirelees olayi chipsett vede islemci bir arada olursa centrino olayin oluyordu.
ayrica disarda kullanacak insanlar icin gerekli bir islemci diye bliyorum