EVET ARKADAŞLAR CASPER LEPTOBUM VAR BEN LEPTOBU MASAÜSTÜ PC GİBİ KULLANMAK İSTİYORUM . CASPER 22'' MONİTÖR , SES SİSTEMİ , HERİCİ DİSK VE KLAVYE ALICAM .BUNLARI LEPTOBUMA BAĞLAYIP MASAÜSTÜ OLARAK KULLANICAM FAKAT MONİTÖR BAĞLANDIĞINI BİLİYORUM AMA DİĞERLERİ BAĞLANABİLİRMİ İLK SORUM BU ARKADAŞLAR...İKİNCİ SORUMA GELİNCE BUNLARIN HEPSİNİ BAĞLADIM DİYELİM HADİ OLDU VARSAYALIM LEPTOP KENDİNİ KASARMI BU KADAR ŞEYİ BAĞLAYINCA ? LEPTOBUN ÖZELLİKLERİNİ YAZIYORUM : --> WİNDOWS VİSTA 512 MB NVİDİA GEFOERCE 8400 EKRAN KARTI 4 GB RAM İNTEL PENTİUM DUAL CORE 2.00 ÇİFT ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3x usb port dvd sürücü 20 in 1 kart okuyucu
DİZÜSTÜYÜ MASAÜSTÜ YAPABİLİRMİYİM SİZCE YRDM?
Olur neden olmasın. Tabi örneğin masaüstünün işlemci ekran kartı ve kasa fanları kadar fan ve bu fanların soğutacağı ızğaralar takabilirseniz. Harddiskki usbden takabilirsiniz buda em harddiski ikincil olarak kullanmak hedme daha yavaş çalışmasına razı olmak demek olur. Sonuç dizüstünün üst değerleri kısıtlı belki olur ama iflas etmesi fazla sürmez. İlla masasütü derseniz dizüstünüzü satıp masaüstü almalısınız.
Öncelikle laptop üzerinde takmayı düşündüğünüz kadar port mevcut değil bunun için alacaklarınız arasına bir tane de USB switch eklemelisiniz. çünkü parçalarınızın takılabileceği yükü kaldıracak kapasitede bir makina ancak hocamın dediği gibi bu şekilde bir kullanımdan çok fazla performans alamayacağınızı da bilmelisiniz. Nedeni ise takılan her parçanın kontrolleri makinaya ekstra yük getirecektir. Ayrıca zamanla ısınma sorunları yaşayabilirsiniz. ki belki bu aşamada enerji sorununuz ortaya çıkabilir. Kısaca söylemek gerekirse bu şekilde bir kullanım hem makinanın ömrünü kısaltacak hemde adına layık kullanılamayacaktır.