DNS'İ değiştirmek güvenlik açısından bir zarar olabilir mi?(tşk)
DNS değiştirmek yardımmmmm
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.http://www.gokhanblog.com/2008/0 ... ntemi-open-dns.html
korkulacak bişey yok.bunu dene.ben kullaniyorum ve memnunum.istediğin sitelere girersin.yasakli olan..
Sanırım https://www.chip.com.tr/forum/ie8_t115291.html konusunda farklı bir DNS adresi atamanız önerildiği için bu soruyu sormuşsunuz. Selçuk İslamoğlu DNS'in çalışma prensibini anlatmış orada. O çalışma prensibinden de anlaşılacağı gibi, eğer yazacağınız DNS'ler OpenDNS gibi güvenilir bir sunucuya aitse sorun olmaz. Ama sunucu güvenilir değilse, sizi gitmek istediğinizden başka sitelere yönlendirebilir.
Yeri gelmişken OpenDNS'in DNS adreslerini de yazayım:
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
208.67.222.222 208.67.220.220
Ben open dns'i denedim.Ama beğenmedim.Hem dergiler open dns'i anlatıyorlar.Öyle olsaydı anlatmazlardı.Bir de open dns'in sloganında safer and faster(daha güvenli ve daha hızlı) yazıyor.Bence bir sorun olmaz.
hayır korkma hiç bişey olmaz
niye kork mıyım?
Soru ardına soru: Bir Honda, Toyota, Ford, Mercedes sırf seni öldürmek için özel bir donanım yerleştirmediyse arabalarına, OpenDNS de öyledir... Hiç bir bilgi hiç bir şey gidip DNS üzerinden yollanmaz... Bu kadar basit... Daha basit bir anlatımla.... "Yoldan birine bir adres tarifi sorarsın, sana gösterir... Adres sorduğun kişi senin o adrese gittiğinde ne yaptığını bilmez, öğrenemez", yok böyle bir şey... DNS servisi budur... TTNET'in DNS'leri daha önceden hacklemiş olduğu için ondan bile daha güvenlidir.... OpenDNS yol gösterir, bir daha senin ne yaptığına internet kuralları açısından ba-ka-maz... Hatta fake adresler için dahili koruma bile sunar. OpenDNS tüm dünyada güvenilir bilinen bir çok devlet ve güvenlik kurumu tarafından da tavsiye edilen bir servistir. Stop...
Kapatıyorum konuyu, arkadaşlar gerekli yanıtları vermişler, ben de defalarca açıkladım toplam 2 konunda...
Eğer güvenliğin için endişe ediyorsan, DNS'ten öte girdiğin sitelere dikkat et, warez, crack oyun veya program kullanma, antivirüsün, windows'un sürekli güncel olsun.