Arkadaşlar DNS nedir biraz bilgi verir misiniz? Ip yi anladım da bu dns i çözemedim Bir de şimdi ben de ıp ve dns otomatik. Dns in belli bir değerde olması bana fayda sağlar mı? Yoksa otomatikte mi kalsın?
Dns hakkına bilgi
tek şunu biliyorum...dns ve ip otomatik değiştirilirse daha yararına olur...;)
erdem187tek şunu biliyorum...dns ve ip otomatik değiştirilirse daha yararına olur...;)Bilmeyen otomatiğe alsın o zaman
dns iice ögrenmek istiyorsan vs... konuları ii bir bilgi alman lazım bunu ister netten bilgilerle ister kurstan giderebilirisn ama nkdr ciddisin yalnz kabataslak mı istiyorsun
Fayda saglar mesela dns yi elle yazmak türk telekomun engelledigi sitelere girmeni saglar;)
4.2.2.1
4.2.2.5
Yazman yeterli;)
nightsilverdns iice ögrenmek istiyorsan vs... konuları ii bir bilgi alman lazım bunu ister netten bilgilerle ister kurstan giderebilirisn ama nkdr ciddisin yalnz kabataslak mıDns konusu bu kadar karışık demek Fazla derinlere inmeden çalışma prensibini bilsem yeter.
Vallaha bilsem anlatacam DNS yi bi tek telekom engelleme yapınca kullandım.
Bu işe yarıyor bi tek:)
Forumun abileri yardımcı olur inş.:)
DNS hakkında bilgi edinmek isteyenler için;
Dns (domain name system); web sitelerinin bizim bildiğimiz ad yerine bir numaraları var ıp numarası gibi. biz web tarayıcının adres satırına sitenin adresini yazdığımızda (( gibi) dns bu adresi o sitenin numarasına çevirir ve sunucuya öyle gönderir. kısaca site adreslerini (domain isimlerini) numaralara çeviren ya da tam tersini yapan sistem. (diye biliyorum. yanlışsa düzeltiniz.:) )
DNS ıp ye karsılık gelen ismi ve isme karsılık gelen ıp çözümlemedir DNS apayrı bir dünya olmazsa olmazlardan yukarıda bahsettiğim gibi iice arastırma yapman lazım içerisnde forward lookup zones rewerse lookup gibi kayıtlar bulunmakta iice arastır sakin_insan arkadasımızın vergdıgı link için tesekkürler suan bakamadım ama merakta etmiyor değilm en kısa zmnda göz atıcam saygılarımla...