Doctor Who 6.Seri

_Neo_
20-01-2010, 00:22   |  #1  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj

Doctor Who
İngilizlerin uzun soluklu bilim kurgu serisi olan Doctor Who ilk olarak 1963 yılında başlamış olup 2005 yılında BBC tarafından yenileri çekilmeye başlamıştır.ilk sezon Christopher Eccleston oynamış ve 2.sezondan itibaren yerini David Tennant’a bırakmıştır.2-4 sezon arası Karakterimiz Doctor Who’yu oynayan David Tennant 4.sezon bitiminde ne yazıkki tüm ekip ayrıldığından  diziden ayrılmıştır.Yerine  oyuncu olarak 27 yaşındaki ingiliz aktör Matt Smith gelmiştir,değişiklik bununla kalmamış olup Russel T. Davies’in ayrılmasıyla başa Steven Moffat geçmiştir.5. sezonla birlikte değişen konseptiyle  dizi  halen devam etmektedir.Gelelim Doctor Who konusuna:Doctor yada The Doctor farklı bir türden gelir gezegenleri Gallifrey olan Timelord yada The lord of  Time milletidir bunlar.Şu andaki konsepte göre;en büyük zaman savaşı sırasında tüm zaman lordları yok olmuş olup sadece The doctor hayatta kalmıştır en iyi arkadaşı zaman ve uzayda seyahat ettiği zaman makinası olan Tardis’tir.Tardis viktoria dönemine ait olan mavi bir kulübe şeklindedir ve her türlü şekli alabilmektedir,ne olduysa bu şekli aldıktan sonra ayarlarında bozulma olmuş ve doctor’da bunca zaman tamir etmemiştir.Tardis’i (Time And Relative Dimension(s) In Space ) makina olarak adlandırmamıza rağmen aslında metalden yapılmamış olup yaşayan bir organizmadır,Gallifrey’de yetişirler.Dıştan küçük kulübeyi andırır;ancak içi farklı boyuttadır.Doktor’un en önemli özelliği ölmemesidir,yeniden doğmasıdır bunu sadece tardis içinde yapabilir;eger ki bu şekilde olmaz ise farklı sorunlarla karşılaşabilmektedir.Karakterimizin  bugüne kadar hem klasik serisi hemde günümüz serisi olsun ona bir çok kişi eşlik etmiştir.İlk başta; 1963 yılında dizi başladığında karakterimizin yanında torunu Susan Foreman ve  iki öğretmeni eşlik etmekteydi.Günümüze kadar da dizide farklı yardımcılar gördük;fakat  insanların sevdiği bir çok yardımcı olmasına rağmen,en göze çarpan Sarah Jane ‘di.Sarah Jane, 3. ve 4.  doktor’ların yardımcılığını yapmıştır ( karakteri günümüze kadar Elisabeth Sladen canlandırmıştır ve devam etmektedir) bununlada kalmamış ve bir çok yan yapımdada oynamıştır.En son çocuklar için Sarah Jane Adventures adlı dizide ana karakter olarak bulunmaktadır;aslında Doctor Who’ nun bir Spin-off (paralel dizisi)’dur.
Diğeri:Torchwood.

Doctor Who: 26 sezon 1 film (8. Doktor) (Klasik) + 6 seri (yeni) .
yazan:_Neo_(Yazı _Neo_ aittir.)

1963'ten bu yana tüm doctor'lar:

William Hartnell
Patrick Troughton
Jon Pertwee
Tom Baker
Peter Davison
Colin Baker
Sylvester McCoy
Paul McGann
Christopher Eccleston
David Tennant
Matt Smith

The doctor'a ait araçlar:
Tardis
Sonik Tornavida
Psişik kağıt
en önemlisi keskin zekası
The Doctor'u tanıtan bir  video:His name is The Doctor

Doctor Who Tribute  • His Name is 'The Doctor'Doctor Who Tribute  • His Name is 'The Doctor'
Also classified as a Tribute to both the Russell T Davies Era and David Tennant. His friends and companions talk about their Doctor...
------------
UPDATE: Please note, this video was created back in early 2008, Donna was only new (had no DVD quality footage of her at the time) the Doctor hadn't regenerated, River Song had only just appeared in the Library and Amy Pond was still in Pompeii. ;) I may make a new version one day soon, but I do still like this one as it stands.
------------
I have always wanted to make something to 'Gallifrey. Our Childhood. Our Home' by Murray Gold... so here it is. A Doctor Who companions piece.

**NEW!! HD VERSION HERE: (With a little Donna!)

DOCTOR WHO VOICE CLIPS:
Timothy Latimer (Human Nature/Family of Blood)
Rose Tyler (Army of Ghosts/Doomsday)
Martha Jones (The Last of the Timelords)
Reinette (The Girl in the Fireplace)

------------ THANK YOU!-------------
Thanks to everyone who has taken the time to comment!! It always means so much :)
--------------seduff x---------------

UPDATE: I have however made a new HD version of this video with one final  line from Donna, which I have uploaded to my back-up channel. :D
------

Honours for this video (29)
••••••••••

April 2010
#91 - Top Favourited (All Time) - Entertainment - Australia
#39 - Top Rated (All Time) - Entertainment - Australia

March 2011
#59 - Top Favorited (All Time) - Entertainment - Australia
#66 - Top Rated (All Time) - Entertainment - Australia

!!! WOW !!! Huge thanks to everyone who rated! ... =D

#90 - Most Viewed (Today) - Entertainment - United Kingdom
#04 - Most Discussed (Today) - Australia
#01 - Most Discussed (Today) - Entertainment - Australia
#28 - Most Discussed (Today) - Entertainment - Global
#02 - Top Favorited (Today) - Australia
#35 - Top Favorited (Today) - Global
#01 - Top Favorited (Today) - Entertainment - Australia
#09 - Top Favorited (Today) - Entertainment - Global
#02 - Top Rated (Today) - Australia
#71 - Top Rated (Today) - Global
#01 - Top Rated (Today) - Entertainment - Australia
#22 - Top Rated (Today) - Entertainment - Global

#01 - Top Favorited (This Week) - Entertainment - Australia
#01 - Top Favorited (This Week) - Australia
#26 - Top Favorited (This Week) - Entertainment - Global
#05 - Top Rated (This Week) - Australia
#01 - Top Rated (This Week) - Entertainment - Australia
#45 - Top Rated (This Week) - Entertainment - Global
#07 - Most Discussed (This Week) - Australia
#02 - Most Discussed (This Week) - Entertainment - Australia
#72 - Most Discussed (This Week) - Entertainment - Global

#22 - Top Rated (This Month) - Australia
#01 - Top Rated (This Month) - Entertainment - Australia
#02 - Top Favorited (This Month) - Entertainment - Australia
#13 - Top Favorited (This Month) - Australia
#38 - Most Discussed (This Month) - Australia
#03 - Most Discussed (This Month) - Entertainment - Australia

http://www.youtube.com/watch?v=IUld2qcyNpw

Doctor Who Unreleased Music Rivers Run/Oodsong VictoriousDoctor Who Unreleased Music Rivers Run/Oodsong Victorious
taken from the proms

http://www.youtube.com/watch?v=MZcGSnYa9vE

5. sezon preview:

Doctor Who: Series 5 Preview - BBC OneDoctor Who: Series 5 Preview - BBC One

The new series of Doctor Who starts later this year. It stars Matt Smith as the Doctor and Karen Gillan as his new companion, Amy Pond. This stunning preview offers a first glimpse of their adventures

http://www.youtube.com/watch?v=UnPUF8an-XE

1963 İlk doktor William Hartnell

Unearthly Child (ilk yol arkadaşları:Torunu Susan Foreman- ogretmenleri Ian ve Barbara)

Doctor Who: An Unearthly Child (Part 1)Doctor Who: An Unearthly Child (Part 1)
Schoolteachers Barbara Wright and Ian Chesterton become intrigued by one of their pupils, Susan Foreman, and visit her home address - a junkyard at 76 Totter's Lane - where they meet her grandfather, the Doctor. The Doctor and Susan are aliens who travel through time and space in their ship, the TARDIS, which looks like an ordinary police box but actually houses a huge gleaming control room. The TARDIS takes them all to a Palaeolithic landscape where they encounter a tribe that has lost the secret of fire.

http://www.youtube.com/watch?v=wW6VV8nIwMs

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 31 Mart 2011 17:59
Ahmet Ertuğrul
20-01-2010, 02:08   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

İlk sezonunu izledim. Christopher Ecclestone iyi performans sergilemiş. 2. sezonda David Tennant'ın gelmesine biraz bozuldum doğrusu. 2. sezon premierini de pek beğenmedim. Ondan sonra CNBC-E ara verdi. Devamını izlemedim henüz. Gerçekten senaryo, kurgu, soundtrack bakımından iyi bir yapım. Her ne kadar efektler mükemmel olmasa da gayet iyi. Bazı ucuz efektler komik olsa da benim hoşuma gitti. Dalek ve Slitheen ırkı için kullanılan kostümler mesela.

_Neo_
20-01-2010, 11:50   |  #3  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

Ahmet evet efeklerde filan haklısın ancak bilim kurgu olunca içinde zaman kavramıda  geçince insana izlettirebiliyor.ilk sezondan 4.sezona kadar izledim sezonlar arası christmas invansion adında 1  saat ve üzeri bölümleri var  son sezon sonrası bir kaç bölüm daha var ayrıca david'ın oldugu animasyon filmleri çekmişler ona varana kadar izledim.İzlenimlerime dayanarak kendi görüşüm christe, david'te işi iyi götürmüşler.2. sezon biraz bogdu dogrusun yeni biri geldi falan olmaz dedim ;ancak beni yanılttı arkadaş.

Ek olarak:Dalek'lerin giyinişi öyle yani 1963 ten bu yana serilerde Dalek ırkı var(cybermen'ler gibi) ve şekilleri o biçimde.Yani 2005'te  sadece yeniden yapılmışlar yeni bir senaryo değil aslında belki kostümler daha iç açıcı  yapılabilirdi.

Kahkaha

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 30 Mart 2010 00:17
world_pc
02-02-2010, 13:05   |  #4  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Bu diziyide çok başarılı buluoyorumç

_Neo_
21-02-2010, 13:27   |  #5  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

10. Doctor Özel:
Doctor Who - Children In Need Special: 'Time Crash' 2007

Doctor Who - Children In Need Special: 'Time Crash' 2007Doctor Who - Children In Need Special: 'Time Crash' 2007
Aired 16 Nov 2007

© BBC
No infringement intended

New Doctor Who Trailer featuring the Doctor and Amy! - BBC One

New Doctor Who Trailer featuring the Doctor and Amy! - BBC OneNew Doctor Who Trailer featuring the Doctor and Amy! - BBC One

Meet the Eleventh Doctor and his new companion, Amy Pond, in this dramatic trailer where in a whirling vortex they encounter deadly enemies...

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 21 Şubat 2010 17:04
canasatan
17-03-2010, 18:53   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

ee hanı 13 marta baslamadı sıtelerde bısı yok

_Neo_
19-03-2010, 19:56   |  #7  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

Doctor Who'nun 5. sezonunun ilk bölümü olan The Eleventh Hour, 3 Nisan Cumartesi günü BBC One'da başlıyor.

http://www.imdb.com/title/tt0436992/episodes#season-5
http://tardis.wikia.com/wiki/Series_5_%28Doctor_Who%29

Fragman 2
Sezon 5 Fragman 2

Doctor Who Vampires In Venice(NEW) 

Doctor Who Sezon 5 Episode 1-The Eleventh hour

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 30 Mart 2010 00:10
hdrkrkc
07-08-2010, 00:07   |  #8  
Taze Üye
9 mesaj

hocam 5. sezonu siz nasıl buluyorsunuz.BBC nin CEO su falan akrabanız mı??:D Ben çağ dışı kaldım..2. Sezondayım ama kaçırmadığım 1 tek bölümü yok..

_Neo_
15-08-2010, 23:03   |  #9  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

Doctor who 1963 yılında başlayan bir dizi 26 sezon devam etti ve 2005 yılında  yeniden başladılar ilk sezon olarak aslında 27. sezon (christopher Eccleston ile) 2. sezon yerine rejenarasyon ile David Tennant(David John Mcdonald) geldi 2010  4. sezon sonrası olan  özel bölümlerden sonra  David Tennant'a ayrıldı =) 5. sezon ile matt smith yeni The doctor.Anlıyacağın geri kalmışsın hatta cnbc-e'den izliyorsan onlar hep geriden gelir.5.sezon bitti şimdilik 25 aralık 6.sezon öncesi christmas özel bölümü var gözüküyor.
Yani 6. sezondayız:D

Sezon 5  Fragman (Tekrar Görmek isteyenlere)

Doctor Who Series 5 extended trailer.Doctor Who Series 5 extended trailer.
For all the latest news visit Doctor Who is copyright to the BBC. No infringement intended.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=3berYXUrSnw
Doctor Who  6. seri (sezon 6) Spoiler:)

Link:http://www.youtube.com/watch?v=Ihzu-OPa4g4

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 16 Ağustos 2010 01:15
GRU55
28-08-2010, 18:07   |  #10  
GRU55 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
83 mesaj

ben dizinin takipçisiyim 5.sezona kadar eksiksiz izledim 6. sezonu bekliyoruz artık :D

BadWolf
21-10-2010, 21:52   |  #11  
Taze Üye
3 mesaj

neo acaba 5ci sezondan sonra çıkan bölümlerin linklerini ata bilir misin ?

BadWolf
21-10-2010, 21:54   |  #12  
Taze Üye
3 mesaj

bide 4sezondan sonra çıkan bölümlerin linklerinide altyazı olursa iyi olur çizgi filmi falan şimdiden saol :)

midnight77
01-11-2010, 04:30   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

en iyisi david tennant'dı keşke geri dönse 6. sezonda :S

infoman
01-11-2010, 05:20   |  #14  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Yav yanlış anlamayın arkadaşlar ama bu dizi bana çocuk dizisi gibi geldi.

BadWolf
08-11-2010, 18:19   |  #15  
Taze Üye
3 mesaj

evet bencede david geri gelsin odaha iyiydi :)

nasıl çocuk dizisi güzel bi dizi

_Neo_
30-04-2011, 11:18   |  #16  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

Doctor Who Sezon 6x01 The Imposibble Astronout

Doctor Who - Full Length Trailer for New Series 2011 - BBC OneDoctor Who - Full Length Trailer for New Series 2011 - BBC One
The first full-length trailer for the new series of Doctor Who has been released. For more news head straight to

http://www.youtube.com/watch?v=9vIsQ25Krq8

Doctor who 2.Bölüm confidential Tanıtım

Sezon 6x02 Day of the moon Fragman 1

Doctor Who: Day of the Moon - Series 6, Episode 2 Trailer - BBC OneDoctor Who: Day of the Moon - Series 6, Episode 2 Trailer - BBC One
Terrifying aliens have invaded Earth! The Doctor must escape the perfect prison and along with Amy, Rory and River, lead a revolution against them.

http://www.youtube.com/watch?v=TrHQmEoqTmw

Fragman 2

http://www.youtube.com/watch?v=5SqZ-HsmkTs

Clip 1

http://www.youtube.com/watch?v=NhwQbVLD_nk

Clip 2

http://www.youtube.com/watch?v=XCXEsJz20LY

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 30 Nisan 2011 11:23
Erhan Tiryakioğlu
30-04-2011, 12:33   |  #17  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Gayet güzel bir dizi 3. sezondan bir kaç bölüm izlemek nasip oldu sadece..

_Neo_
01-05-2011, 14:21   |  #18  
_Neo_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
806 mesaj

Doctor Who Sezon 6  bölüm 3:The Curse of Black Spot

Doctor Who 'The Curse of The Black Spot' PrequelDoctor Who 'The Curse of The Black Spot' Prequel
A prequel scene for episode 3 of Doctor Who Series 6 'The Curse of The Black Spot'

http://www.youtube.com/watch?v=uZ5q5xVtszQ

http://www.youtube.com/watch?v=qXdrg90Apmc

http://www.youtube.com/watch?v=ciLSMxMX_ak

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 01 Mayıs 2011 14:27
DopplerEffect
27-06-2011, 17:11   |  #19  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba arkadaşlar yeni serinin bütün bölümlerini izledim. Bir arkadaş çocuk dizisi gibi olduğunu yazmış. Bazı bölümleri cidden çocukça ve deli saçması olsa da bazı bölümleri çok iyi. Mesela 1. sezon 9 ve 10ncu bölmler, 3. sezon 10. bölüm, 5. sezonun ikinci yarısı ve altıncı sezon(et adamların olduğu iki bölüm hariç). En güzeli 3. sezon onuncu bölüm. Ama bunlar güzel dedik diye de direk bunları izlemek isteyen olursa yanlış yapar ilk bölümden itibaren kesintisiz izlenmesini hatta zaman varsa spin-off'larıyla(torchwood ve sarah jane adventures) birlikte ve kronolojik sırasıyla izlemesini öneririm. Kronolojiyi buradan bulabilirsiniz:
http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=150656
Kimileri koyu david tennant fanatiğidir ama ben üç doktoru da seviyorum ve ayrım yapmayı yanlış buluyorum çünkü hepsinin karakteri farklı olduğundan hepsi farklı açılardan renkli kişilikler olabiliyor. Ve izleyicinin beğenip beğenmeme durumu da doktorun kişiliği kendine benzetmesine veya o karaktere karşı bir özentilik duymasıyla oluyor genelde. Dedeiğim gibi hepsi farklı açılardan iyi. Mesela Christopher Eccleston sonrakiler kadar hareketli olmasa da iyi bir dost ve abi izlenimi uyandırır, bakışları insancıldır, bu da güvenilir bir hava katar ve aniden duygulandığı veya sinirlendiği olabilir, şakacıdır, rolünün hakkını vermiştir. David Tennant özellikle tavırlarıyla, mimikleriyle gençlere en iyi hitap eden karakterdir(benim genç olmam bu durumun istisnası), mükemmel oynamıştır ama bir açıdan kusurlu buluyorum. Mesela doktor gidiyo o kadar insana güven veriyo sonra kendi gevezeliğinden veya başka bir hatasından birisi falan ölünce ağzından çıkan cümle hep aynı:" Oh! I'm sorry, I'm sorry sorry" ve bunu çok duygusuz, tipik bir İngiliz akademisyenine yakışır bir biçimde söylüyo(zaten tipi de andırıyo). Ama her şeye rağmen çok iyiydi ve rolünün hakkını vererek ayrıldı. Matt Smith'e gelince, ben ik başta hiç sevmemiştim, david tennant gibi çocukluk yapmaya çalıştı biraz david tennant taklidi yaptı ve çocukluk bu adama hiç yakışmıyordu, keşke daha ağırbaşlı bir karakteri oynasaymış diye düşünürdüm. 5. sezonun sonlarına doğru kendine özgü bir doktor karakterii yaratmayı başardı ve özellikle 5. sezon finalindeki oyunculuğu takdire şayandır. Ve altıncı sezonda da coşturuyo zaten. Ve keşke David Tennant dursaydı diyenler de genel olarak 6. sezonu falan izlemeyen tiplerdir(istisnası vardır tabi). Neyse, benim diyeceklerim bu kadar, sonuç olarak hoş bir dizi(3. sezon hariç ama 3. sezonun 10. böümü de gelmiş geçmiş en iyi DW bölümüdür) ve izlenmeye değer, ayrıca aklına diziyle ilgili sorular takılan olursa(valeyard kim gibi mesela) tardis.wikia.com adresinden bulabilir. Herkese iyi seyirler.

ParaMedic
09-07-2011, 16:38   |  #20  
ParaMedic avatarı
Yeni Üye
39 mesaj

Ben ilk 4 sezonu izledim. Matt Smith'i de haliyle sadece birkaç dakika görebildim, bu yüzden onunla ilgili konuşmam doğru olmaz. Ama şunu söyleyebilirim : 2. Sezon sonundaki Cybermen - Dalek savaşı inanılmazdı. Mutlaka izlenmeli.

dowager
03-10-2011, 21:57   |  #21  
Taze Üye
1 mesaj

AğlıyorBen en çok Doctor Who yu sevip izliyorum hadi artık cnbce lütfen doctoru ver artık izliyelim.... ve e 2 lütfen kaliteniz düşmedi ama ne diyordunuz siz yinede doktorunuza güvenin doctor who ben rica ediyorum kuzenimle yazın hep izledik ben en çok David Tennant ı seviyorum lütfen