Dokunmatik masanızı kendiniz inşa edin

CHIP Online
26-05-2008, 09:07   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Çoklu dokunmatik teknolojisini kendiniz kullanın ve kendi masanızı kendiniz inşa edin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Doku ... insa-edin_7060.html

New York kökenli Eyebeam firması Cupit ile çoklu dokunmatik ekran tekniğini baz alan bir açık kaynak projesi gerçekleştirdiler. Gerekli yazılımın yanında malzeme listesi ve yapım aşamaları da ücretsiz olarak internetten temin edilebiliyor. Meraklıları yaklaşık 500-700 Euro arası bir fiyata kendi masalarını inşa edebilirler.

Tekniğin işleyişi son derece basit: Cupit'in kasası, kapalı bir kutudan oluşuyor, yani masa. Üst yüzeyde transparan bir kapak var. Geriye kalan ise kızılötesi filtreye sahip bir webcam, kızılötesi-LED şeritlerinden oluşan bir set ve basit bir projektör: Bu kutunun içine bir bilgisayarı bağladığınızda geleceğin mobilyasını elde etmiş oluyorsunuz.

Tüm konu: Dokunmatik masanızı kendiniz inşa edin

İzleyin: Kendi masanı inşa et

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Böyle bir dokunmatik masa inşa etmeyi düşünür müsünüz?

nejatkaraca
28-05-2008, 11:48   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

2 saattir internette bu firmanın linkini araştırıyorum. Boşuna vakit kaybettim.
Ne olduğu belirsiz şeyler yazmayın buraya yada konunun tam bilgisini linkini verinki işimize yarasın.

eolos
28-05-2008, 13:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

ütopik bişe bence normal bi bilgisayar kullanıcısı bunu yapamaz

lerenler
02-06-2008, 13:21   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

yaklasik 2 senedir bu proje uzerinde calisiyorum okadar kolay deil zaten anlatiılanlara bakmayin kolay olsa 2 senemi almazdı emin olun  bunu meslek olarak yapiyorum. detali videolara youtube acilinca http://www.youtube.com/watch?v=hduVM9IvgUc
bakabilirsiniz. tesekkurler
Levent ERENLER