DONANIM TESTİ YAPAN VE ERROR BULAN PRG

HPQ-User
12-04-2008, 01:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

METO sormuş:
SORUN BİLGİSAYAR KİLİTLENİYOR BUNU HER ZAMAN YAPMIYOR

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
LENOVO THİNKCENTRE 6068 SLİM PC 2 GB SAMSUNG    160GB HDD WESTERN DİGİTAL  İNTEL CORE 2 DUO 2.66 4MB  LENOVO ICH9 CHİPSET ANAKARTIN ÜZERİNDEN ONBOARD VAR BU DİSABLE PCI-EX 256MB ATİ RADEON 2600PRO EKRAN KARTI TAKILI

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)

Kapalı Hesap (34907)
12-04-2008, 06:52   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım pc kilitlenmelerini .,
1.donanım ,veya sürücülerinin uyumsuz olmasından kaynaklanabilir(genellikle mavi ekran çıkar)
ayrıntılı bilgi için:

2.donanımınızın Güç Kaynağı ; elektrik yükünün ( elektrik ile çalışan tüm cihazlar ) bağlı bulunduğu şebekede meydana gelen veya gelebilecek olası gerilim dalgalanmaları ( çöküntüler, yükselmeler, ani değişikler ), harmonikler, kısa veya uzun süreli kesintiler v.b. durumlarda yükü bu değişimlerden koruyan ve yükün sağlıklı ve kesintisiz çalışmasını sağlayan elektronik cihazlardır.
güç kaynağınızı 450-550 W. aralığında almanızı öneririm.
İngilizce ve Türkçe olarak UPS : Uninterruptiple Power Supply

3.Kasanızın ısısı yüksek olabilir,Soğutma yetersiz olabilir Her bilgisayar belirli bir ısınma ,ısı yaratır.
ayrıntılı bilgi için:

4.İşletim sisteminizin hatalı kurulum ve sistem dosyalarının silinmesi kaldırılması yer değiştirilmesi regstery Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni veya başka bir yöntemi kullanarak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz Bu sorunlar, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilir..ayrıntılı bilgi için::

Alibaba
12-04-2008, 10:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj

donanım bilgilerinden anlaşıldığına göre bilgisayarın yeni. garantisi dolmuş olamaz sorununu anlatan bir not kağıdıyla teknik servisine götür. böyle bir soruyu burda sorduğuna göre bilgisayar kurdu değilsin, kendin kurcalama. hata çok basit de olabilir çok sinsi bir sorunun yan etkisi de olabilir. bulup düzeltmek sorumlu firmanın görevi.

neverofnever
12-04-2008, 10:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
507 mesaj

Bence bir bilgisayar kitlenmesinin fazlaca nedenleri olabilir.Acaba bu kitlenme belli programları çalıştırırkenmi yapıyor? Belli bir kullanımdan sonramı? Belli bir donanımı kullanırken falnmı? işletim sistemi dosyaları ile ilgili işlemlerdenmi?
Bencede hata çok basitte olabilir.Çok zorda olabilir.Kitlenmeyle ilgili bu kadar söylenen nedenle bence görmeden pek birşey yapılamaz.En iyisimi ; Sen onu teknik servise götürüver.