Donanım Tutarsızlığı

HPQ-User
09-06-2007, 01:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Noname sormuş:
Makine oyun oynayana kadar sorunsuz standart permormansta çalışıyor.Ancak CSS gibi bir oyunda harita açıldıktan sonra önce ekranın kararması sistemin 4 saniye ye kadar vevap vermesi ve sonrasından resetlenmesi sorun diğer oyunlarda da bi süre sonra sadece ekran donuyor ve resetleniyor.Çok nadir açıldıktan sonra restlemişti.Power dan die düşündüm temizledim sadece 2 gün dayanabildi.sonrası yine sorun devam ediyor.Oyun demişken Windows Pinball dahil sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.Tüm gerekli yazılımlar son sürümlerine kadar Updatelenmiştir.HELP!

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
P4 2.8 512KB
512 DDR 333
ASUS P4P800SE
INNO3D GFORCE 5200

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

ozzeybek
09-06-2007, 02:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
357 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

Ilginci bir teori uzerinden gidecegim cunku bu sorun ile daha once bir kac kere karsilastim grubumla. Sorunu ise bir elektronikci arkadasim cozdugunde cok sasirdim.

Ekran kartlari oyun oynamaya basladigi zaman normal enerji harcama miktarlarina gelirler ve buda fazla akim cekmesine sebep olur. bu sebepden dolayida ekran kartinin oturmus oldugu yuvanin temizligi cok onemlidir. Ozellikle havanin icinde metal bazli monekuller mevcuttur ve buda ark sebebi olustura bilir.Daha once sistem kapatmanada yazidigimiz metinler gibi anakartinin kasa ile montaj plakasini izole etmen olacaktir. Kasa burada cok onemli faktordur.

ayni sekilde akimdan dolayi dogan gerilimde power supply in yetersiz kalabilir bunu test etmenin en guzel yontemi ise sisteminde extra guc harciyan donanimi sokup o sekilde test etmen olacaktir Yani ikinci bir disk, cd rom, tv karti gibi buradan artacak olan watt gucu sana power supply yetersizligini gosterecektir.

ucuncu olarak ekran kartinin uzerindeki memory chiplerini kontrol edebilirsin. Bu chiplerde birbirine kaynama yada sarimtrak bronz renkte bacak goruyorsan tamiri zor olmak sekilde mumkundur. (cok iyi elektronik el becerisi ister.

dorduncu olarak buraya sistemin verdigi hata kodlarini yazabilirsen belki hatanin nereden kaynaklandigini bulabiliriz.

iyi calismalar