Donanım ve Oyun Takılması Hakkında

sel_hac
08-07-2009, 12:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

arkadaşlar merhaba. bilgisayarımla ilgili sıkıntı yaşıyorum sizinle paylaşıp çözüm aramak istedim. asus m2n-mx se plus 3.0 ghz ana kart, 2 gb kingston ram, sapphıre atı hd 3850 512mb 256bıt gddr3
ekran kartı,
cooler master 500 watt power supply donanım olarak bilgisayaraımda mevcut. ancak toplama olarak aldığım bu bilgisayarda crysis, gta3, gta4 gibi oyunları ağır ekran görüntüsüyle oynayabiliyorum. hareketler takıla takıla oyun oynanabiliyor.

önce sistemimin düşük geldiğini sandım bu oyunlar için ancak kuzenimin bilgisayarını görünce kafayı yedim. 1 gb ram, ati x1550 ekran kartı ki allah bilir 256 mbdir, beko 2.küsür ghz çift çekirdek işlemci hızı ile benden yarı yarıya özelliklere sahip bilgisayarla adam çatır çatır oynuyor dediğim oyunları. crysıs warhead oynadı aklım gitti. ben bir ton para saydım bu sistemi toplatmak için ama oynayamıyorum. o ise saydığım özelliklerde hiç sorunsuz oynuyor.
ben de şimdi ekran kartım mı arızalı diye düşünmeye başladım. sizce ekran kartımım mı problemli (ki driverları güncel), yoksa anakartıma mı uygun değil? ya da daha başka bir sorun mu var?
olmazsa ben de satayım bunu beko alayım yani.
                yardım edeceklere  şimdiden teşekkürler.

Süleyman.
08-07-2009, 21:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Birçok şey olabilir. Sisteminizde virüs bile olabilir. Isınma sorununuz olabilir.

sel_hac
03-02-2010, 16:51   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Arkadaşlar aradan epey zaman geçti ve sonuç ne çıktı biliyormusunuz. Ana kartım ASUS M2N MX SE PLUS VE AMD ATHLON 64 X2 6000+ işlemcimin uyumsuzluğuymuş. Bir de boşu boşuna ekran kartımı yeniledim ve hiçbir fark olmadı. Belkide şimdi anakartımı da yenileyeceğim. Yukarıda yazdığım gibi sorunu olanlar anakart ve işlemci uyumu hakkında da araştırma yapsınlar. Kazasız belasız kullanımlar dilerim hepinize. Saygılar.

Süleyman.
03-02-2010, 17:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=LqXTJVvWNyI6cj2d

Anakartınız işlemcinizi destekliyor ki, ne uyumsuzluğu olacak. BIOS'unuz güncel mi? Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Sürücüleriniz güncel mi? Yeni aldığını ekran kartı nedir?

Düzeltme:

Anakartınız buymuş; http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=loNjR1kiB2uHkijb

İşlemci destek listesinde sizin işlemciniz gözükmüyor, yani desteklemiyor.

Ekleme: Ama aynı model iki anakartın birinin desteklediği işlemciyi diğerinin desteklememesi ilginç doğrusu. Bence BIOS'unuz güncel değilse, güncellemeyi bir deneyin.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 03 Şubat 2010 17:13