Arkadaşlar bilgisayarım bir süredir .exe hataları üretip duruyor. Ağırlıklı olarak explorer.exe , winamp.exe , word.exe(diğer office yazlımlarında da oluyor) ayrıca pdf uzantılı dosyaları açmam kesinlikle mümkün olmuyor mutlaka .exe hatası veriyor. Bazen de bilgisayar donuyor ,nadiren reset atıyor.(Sorunlar dağ gibi!!!) İlginç olansa oyunlarda hiç sorun yaşamamam.
İlk bakışta bir windowsla ilgili bir sorun gibi duruyor. Ama bilgisayara format attım ve hiç birşey değişmedi. Bir süre sonra belki de antivirus ün yakalayamadığı bir virüs vardır dedim ve f-disc i denedim. Yine birşey değişmedi...
Sorunun donanımsal olduğunu fark edince biraz soruşturdum. Ama herkez ayrı birşey söylüyor. birisi işlemci diyor, birisi RAM, birisi anakart...
Benim aklıma en çok RAM yattı gerçi...(belkide işime o geldiği içindir )
Nedir bu sorunlarınn kaynağı? Yardım lütfen, yoksa kafayı sıyırıcam...
Donanımsal .exe Hataları(Deliricem!!!)
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Arkadaşın ram ini taktım ama sorun devam ediyor...
-Asus P4V800-X
-Intel Pentium 4, 2.6 GHz
-Geforce FX 5200 128MB (Asus V9520 Magc)
-Vdata 512MB DDR400(2.5)
Kimsenin bir fikri yok mu? drwts.exe hata verenler arasında söylemeyi unutmuşum.
hard diski c ve d gibi iki parçaya ayırıp sadece c ye f-disk yapmışsan virüs d den c
ye bulaşabilir.yani virüsü tam olarak temizlediginden şüpheliyim benim eski
sistemdede sürekli explorer hatası vardı hatta öyleki windowsu baştan kuruyordum ve
bilgisayar ilk açıldıgı zaman explorer hatası veriyordu ve bilgisayarı açmak mümkün
olmuyordu.
Eski bir windows sürümü üzerine windows XP'yi kurdunuz mu?
Norton CleanSweep kullanıyormusunuz? Tüm bunların sebebi bu olabilir.
Norton CleanSweep yüklüy se sisteminde, bilgisayarınızı güvenli modda açıp kaldırın bu programı.
C yi ve D yi tamamen silip tekrar böldüm ve windows u öyle kurdum ama aynı devam etti. Hatta arkadaşın dediği gibi daha bismillah windows un ilk açılışı, explorer.exe hatası geliyor. Bazen saatlerce hata vermiyor ama bazende arka arkaya... Ama ne windows yükseltmesi yaptım ne de norton kurdum. Daha driverları yüklerken hata veriyordu. Windws cd sini değiştirdim yine aynı. Yazılımla ilgili bişey olmadığı kesin yani. Bios diyeceğim ama biosda olan bir hata bilgisayara böyle exe hatarı verdirir mi ki...
BİOS AYARLARIYLA OYNADIN MI OYNADIYSAN Bİ DEAFULT ÇEK BAK DÜZELİYORMU
WİN 98 Mİ KULLANIYORSUN Bİ DE?
Bios ayarlarıyla hiç oynamadım. Yani sacede cd den çalıştırmak için değişiklik yaptım o kadar. Ama yinede bi deafult çekerim, hatta gerekirse bios pilini çıkarırım:) yeterki kurtulayım şu illetten...Win XP SP2 kullanıyorum.
sana şunu sorayım bu sorunlar ne zaman başladı bir donanım terfisi yaptıktan sonra
falan mı yoksa bilgisayarı aldıgından beridir bu sorunları yaşıyor musun.
Bilgisayarı aldığımda böyle sorunlar yoktu. Hiçbir donanım terfisi de yapmadım. Sorunlar başlayalı baya oluyor. İdare ediyordum ama artık canıma tak etti. Yani benim asıl bilmek istediğim hangi donanım böyle hataların oluşmasına sebeptir? Çünkü yazılımla ilgili olmadığına eminim.