Donanımsal mı?Yazılımsal mı? ve Çözüm önerileriniz

provocative
28-01-2011, 16:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Öncelikle merhaba sevgili CHIP ailesi,

Umarım başlığı doğru yere açmışımdır, uzmanlarım, üstadlarım görebilir.

ASUS X59SL LAPTOP'umu 2yılı aşkındır kullanmaktayım, çokta titizimdir, kesinlikle yere düşürme, sert bir darbe vesaire almışlığıda yoktur. Bir kaç haftaya kadar hiç bir şikayetim olmamıştı. Bilgisayar konusundada tecrübeli bir kullanıcıyım, ne nedir az çok biliyorum.

1kaç hafta önce, herzamanki gibi laptopumu açtığımda Windows başlarken dolan çubuğun donduğunu farkettim. Defalarca kapatıp açtıktan sonra açıldı fakat aynı sorun aynen tekerrür etmeye başlayınca, format attım. Ama problem aynıydı. Tesadüfen laptopu açtığımda da mouse'tan tutun masaüstüne herşey donuyordu, ctrl+alt+del'de yapılmıyordu.. Sonra laptopu hafif sarsınca donmanın geçip kaldığı yerden devam ettiğini farkettim. Bunun üzerine zaten garantiside bitmiş olan laptopumu açtım, ısınmadan olabilir diye fanını temizledim, zarar vermeyecek şekilde genel küçük bir bakım yaptım. Fakat sorun hala aynı, laptopumun touchpadden itibaren sol taraflarına (hdd'nin üstü) bastırdıkça laptop çalışmayı sürdürüyor. Şuandada bir elim oraya bastırıyor, diğer elimle buraya yazıyorum :) Hddde bir temazsızlık olabilir diye kapak ile arasına bişeyler de koydum ama nafile. Ama şimdi söyleyeceklerim sizi şaşırtabilir, oyun oynarken (starcraft, warcraft vs.) ve laptopu Güvenli kipte açtığımda ise hiç bir sorun yok, laptopun hiç biryerine bastırmadan, hiç bir donma sorunu yaşamadan herşey gayet güzel. Bu nedir, ne yapmam gerekir, lütfen yardım edin sinir hastası olmak üzereyim, şimdiden çok teşekkürler...

ASUS X59SL LAPTOP
İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium (Orjinal)
Sistem Özellikleri:
Intel Core 2 DUO CPU P7350 2.00 GHz 2.00 GHz
2 GB RAM
512 MB ATI Radeon HD3470
250 GB Harddisk

Not: Eklememi istediğiniz bilgi varsa sorun hemen ekleyeyim, genellikle bilgisayar başındayım...

provocative
28-01-2011, 17:02   |  #2  
OP Taze Üye
5 mesaj

Bu arada şimdi farkettim, bastırmayı bırakıp, laptop donduğunda, diyelim F5 tuşuna basıyorum sayfayı yenilemek için, bastırdığımda kaldığı yerden devam ediyor, ctrl+alt+del'de aynı şekilde, donmuş haldeyken laptopa bastırdıktan sonra görev yöneticisine geçiyor...

mustafa2526
28-01-2011, 17:26   |  #3  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj

Büyük ihtimal donanımsaldır.Ama garip oyun oynarken sorun olmaması.Virüstende olabilir ama sanmıyorum.
Dediğim gibi birde virüs taraması yap iyi bir programla...

Son Düzenleme: mustafa2526 ~ 28 Ocak 2011 17:26
provocative
28-01-2011, 17:38   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: mustafa2526  
Büyük ihtimal donanımsaldır.Ama garip oyun oynarken sorun olmaması.Virüstende olabilir ama sanmıyorum.
Dediğim gibi birde virüs taraması yap iyi bir programla...
Evet kafamı karıştıran asıl durumda o zaten, oyunlarda ve güvenli kipte hiç bir sorun yok ama normal durumlarda masaüstünde, internette gezinirken (wireless kapalıykende aynı) vesaire, bastırmadan kullanamıyorum, kafayı yiyeceğim... Tekrar bir virüs taraması daha yapayım bakalım azda olsa farkedecek mi...

mustafa2526
28-01-2011, 17:40   |  #5  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj

Güvenli kipte çalışıyorsa virüsdür büyük ihtimal...

provocative
28-01-2011, 22:46   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

maalesef virüsler temizlendi ama bununla bir alakası yok gibi, hala bastırarak yazıyorum :(

provocative
29-01-2011, 15:30   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

arkadaşlar artık bilgisayarın kapakları açıkken denemeye başladım ve gördüğünüz bölüme (ram'in alt tarafı, touchpad'in arkasına denk geliyor) bastırınca donma problemim geçiyor, ama güvenli kipte bilgisayarı açtığımda bir sorun yok, bastırmak gerekmiyor, nedir bu, lütfen bir fikriniz dahi varsa söyleyin...