Dört çekirdekli işlemcilerde 45 Watt dönemi

titi_boss_14
11-07-2009, 15:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj

Phenom II X4 955Black Edition işlemcisiyle 7GHz bariyerini aşmayı başaran AMD, yüksekperformans segmentindeki hız aşırtma dostu işlemcilerine ek olarakönümüzdeki haftalarda enerjiverimliliği ile öne çıkacak düşük güç tüketimli yeni modelleriniduyurmayı planlıyor. Isıl güç tasarımı 45 Watt olan çift çekirdekliişlemcileri (EE serisi) uzunca bir süredir satışta olan AMD, 45nmüretim teknolojisiyle birlikte dört çekirdekli işlemcilerinde de ısılgüç tasarımını aşağı çekeceğini açıklamış ve hem performans noktasındaiddialı hem de güç tüketimi konusunda mevcut çözümlerden daha tutumlumodelleri endüstrinin beğenisine sunacağını ifade etmişti. AMD'ninuzunca bir süredir merakla beklenen düşük güç tüketimli yeniişlemcileri için detaylar netleşmeye başladı. Firmanın Athlon II X4serisi altında hazırlayacağı ısıl güç tasarımı 45 Watt olan dörtçekirdekli yeni işlemcilerin model bilgileri ve teknik özellikleri günışığına çıktı
Deneb kod adını taşıyan Phenom II X4 işlemci ailesiyle birlikte 45nmüretim teknolojisine geçiş yapan AMD, daha sonra kullanıma sunduğu ikive üççekirdekli işlemcilerinde yine Deneb mimarisini temel almış ve hempazar koşulları hem de maliyetler düşünülerek doğal tasarımlıişlemciler hazırlamak yerine daha çok üretim aşamasında çekirdeklerdenbirini veya ikisini kapama yoluna giderek hazırladığı çift ve üççekirdekli işlemcilerini rekabetçi bir fiyatlandırma ile pazarasunmuştu. Tabii modeline göre seviye 3 (L3) bellek birimlerinde defarklılıklar olan Phenom II X3 800 ve Phenom II X2 500 serisiişlemcilere ek olarak AMD, Athlon II X2, X3 ve X4 serileri altındaseviye 3 bellek birimi olmayan kısmen daha ekonomik iki, üç ve dörtçekirdekli işlemcilerini de yine yavaş yavaş pazara sunarken Athlon IIX4 çatısı altında 45 Watt'lık modeller de hazırlıyor. AMD dörtçekirdekli Atlon II X4 serisi altında ikisi düşük güç tüketimli dörtyeni modelini kullanıma sunmayı planlıyor. Athlon II X4 600e, 605e, 620ve 630 olarak isimlendirilen yeni modellerden tahmin edilebileceğiüzere isim uzantısı "e" ile biten işlemciler, düşük güç tüketimliçözümler olacak. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeniişlemcilerin tamamı her çekirdek için 512Kb olmak üzere toplamda 2MBseviye 2 bellekle gelecek. Isıl güç tasarımı 45 Watt olan Athlon II X4600e ve 605e modellerinin sırasıyla 2.2GHz ve 2.4GHz'de çalışacağıbelirtiliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse AMD'nin 65nm üretimteknolojisiyle hazırladığı Agena kod adlı dört çekirdekli işlemciserisinde, 2GHz'de çalışan modelin 65 Watt TDP ile geldiğihatırlandığında, 45nm üretim teknolojisinin güç tüketimine olan etkisiçok daha net bir şekilde gözlemlenebilir.
Athlon II X4 serisi altında pazara sunulması planlanan dörtçekirdekli diğer iki model yani Athlon II X4 620 ve 630 ise sırasıyla2.6GHz'de ve 2.8GHz'de görev yapacak. Soket AM3 formunda hazırlanan veDDR3 bellek desteği ile gelecek olan işlemciler, AMD'nin geriye doğruuyumluluk stratejisi sayesinde Soket AM2+ anakartlarda dakullanılabilecek. Performans odaklı medya bilgisayarları ve ofissistemleri için ilgi çekici seçenekler olması beklenen 45 Watt'lıkmodellerden farklı olarak Athlon II X4 serisinin 65 Watt'lık modelleriIntel cephesinde Q9000s serisi ile rekabete tutuşacak. Bu noktada AMDdaha düşük fiyatlandırma politikasının getireceği avantaj ile rekabetpotasına girmeyi başarabilir.

ALINTIDIR

sunuy_555555
11-07-2009, 15:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

AMD en iyisi için çalışıyor

titi_boss_14
11-07-2009, 16:09   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
892 mesaj

YAVAS YAVAS SİNDİRE SİNDİRE GELİYORUZ HEHEHE :) GEÇTİ O DEVRAN ARTIK MİLLETİ TAVUK GİBİ YOLDULAR ZUHAHAHAHA

GaMeRr
11-07-2009, 16:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj

Birde AMD kullanıcıları 3 çekirdek işlemcinin nasıl bi kazayla çıktığını bilseler gururmu duyarlar bilemem :)

titi_boss_14
11-07-2009, 17:48   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
892 mesaj

gamer sen merak etme biliyoruz biz

Qromodynmc
11-07-2009, 18:04   |  #6  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

yani ben 400w psumla hem 9800gt hem amd işlemciyi birlikte sorunsuz çalıştırcammı:)

Z1mBaBwE
11-07-2009, 18:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
Alıntı: GaMeRr  
Birde AMD kullanıcıları 3 çekirdek işlemcinin nasıl bi kazayla çıktığını bilseler gururmu duyarlar bilemem :)

Fabrika üretim sürecinde dört yada çift çekirdekli olarak piyasaya sürülmek için tasarlanan işlemcilerin bazıları wafer kalıplarında hatalı olarak çıkabilir AMD yada intel farketmez AMD yöneticileri kafalarını kullanarak tek çekirdeği arızalı olan 4 çekirdekli işlemcinin arızalı olan çekirdeğini kapatıp tüm testlerini yapıp 3 çekirdeğinde sağlam olduğunu onayladıktan sonra 3 çekirdek modelllerini piyasaya sürerek yüksek satış rakamları elde etti.Adamlar tek çekirdeği arızalı olan işlemcileri çöpe atıp para kaybetmektense bunları değerlendirerek sürümden kazandı intelin core 2 duo larının üstüne perde örtmüş oldu günümüzde E8400 fiyatının altında phenom II x3 710 yada 720 alabiliyoruz ve dahada performanslı işlemciler gerisini siz düşünün artık.

black_flood
11-07-2009, 19:13   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

o 140 watt olayı tam yük için geçerli boşta iken 85 watt çekiyor saptırma gerçekleri. o dediğin sadece intele mahsustur her dain 100 wat ve üzeri tüketiyor güçlü modelleri.

leech
11-07-2009, 19:58   |  #9  
Yıllanmış Üye
709 mesaj
Alıntı: GaMeRr  

Bunda gurur duyulucak bişey warsada israf edilmeyip waat edilidiği gibi 3 çekirdek weya 2 çekirdek olarak sunmasıdır. Yeni çıkan x2 550 işlemcisinide 4 çekirdek yapmak mümkün ama satışı  2 çekirdek ve dolayısıyla default olarak satılan işlemcinin sorunu yoksa herhangi bir sorun yok demektir.

titi_boss_14
11-07-2009, 22:16   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
892 mesaj

asıl senin çarptırma üzerine lisansınvar daha orda verilen TDP:Thermal Design Power ne anlama geldiğini bilmiyorsun odeğer 140wçektiğini göstermez sistem üreticileri için verilen bir değerdir yanisoğutulması gereken w miktarını gösterir buna göre soğutucu ve kasakasa içi havalandırma sistemi ayarlanır.

bir cpu hangisi olursaolsun markası yüzde 1 yükteyken ve yüzde 100 yükdeyken aynı gücütüketmez yük durumuna göre w değeri deyişir. benim cpu boştayken 3-15warası tüketiyor örenek olarak q9650. budurum amd dede aynı yani wtüketimi minimuma düşer şimdi diyeceksin nerden ölçtün benim mb deanlık w tüketimini görebiliyorsun.
amd nin 40derece üstü çalışan cpusu yokmuş palavraya bak PII 955 125w tdp stoc coolerle 50-60 derece ocile 70 derece çalışıyor biraz araştırsan görürsün ama görmek istemiyorsunuz. şimdi diyeceksin intel fanlığı yapıyorsun sen öyle birkörükörüne amd yi savunuyorsun ki ben senin yanlışlarını düzeltinceöyle sanıyorsunuz. dentium d ler çıktıgında ben tanıdığım herkeze amdönerdim.
ben ikisinide savunmuyorum  yanlış bildiğiniz şeyleridüzeltiyorum biraz arştırsanız bunları yazmama gerek kalmazdı illağaamd sevenler inteli intel sevenler amd yi kötülemek zorundamı.
şu 3çekirdek olayınada gıcık oluyorum sen markete gidince ne alıyorsun3çekirdek bilmem ne modeli demi parasıda ona göre aldığın cpuvadettiğini yani 3çekirdek sorunsuz çalışıyorsa sorun ne. bu işi bütünüreticiler yapar ekran kartlarında cpu da remde vs vs üretilen üründüzgün çalışmazsa bir alt versiyonu olarak ayarlanır bu şekilde testleryapılır düzgün çalışırsa  paketlenir satışa sunulur yok ben böyle ürünalmam dersen kesenin azını açıp en üst modeli alırsın aklında şüpekalmaz, ama  gerek yok ihtiyacına göre seçmelisin cpu nu seninkullandığın uygulamalarda hangisi hızlı ise onu seçersin vedettiğideğerlerde düzgün çalışır daha fazlasını istersen o cpu dan ada ocgirer firma albunu şu hıza çıkar demez diyemez yada al bu cpu 4çekirdek oluyor demez bu olay şansına bağlıdır çekirdeği aöa bilirsinveya daha fazla oc yapabilirsin oc olayıda mb kalitesiyle doğruorantılıdır aynı zamanda cpu soğutucusuyla.
not: kişisel görüşümbuldozer çıkmadan amd nin şuanki  pII leri tutmadım tdp değerleriyüksek oc olumsuz etkiliyor oc yapıldığındada mhz başına düşenverimlilik düşük ht ninde yeni bir teknolojiye geçmesi gerek ddr 3 deverimsiz kalıyor, bul dozerle herşey deyişe bilir çıkınca bakarızişallah core i9 a rakip olur çıkınca  kapıştırırız artık.

bence biraz daha seviyeli olabilirsin