dosya erişilebilirliği

agabeg68
04-06-2010, 12:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum

merhaba ben D sürücüsünün bir kısmını bölerek F sürücüsü elde ettim. bu sürücüye de kişisel belgelerimi atttım. kimsenin ulaşamaması için de  

özellikler>güvenlik>düzenle>tümüne izin verme 
 takip ederek erişimi engelledim. bi klasörde öncelikle denemiştim. aynı yoldan görünümü ve ulaşmayı etkin hale gatirdim. ancak F sürücüsünde aynı şey olmadı.  özellikler> den sonra güvenlik sekmesi gözükmüyor. dolayısıyla ayarları yaptığım yere ulaşamıyorum. resimli olarak aşağıda gösterdim.
klasördeki denemem:
1.adım-

 

2.adım-

 

3.adım-

 

F sürücümdeki sorunum: 
1-görünüm

 

2-çift tıklandığında

 

3-özellikler menüsünde -güvenlik- sekmesi yok

 

lütfen yardımınızı bekliyorum.

agabeg68
05-06-2010, 14:06   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

kimse yok mu ya :(

uGuR.uK
05-06-2010, 23:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

sadece bazı klasörlerde kısıtlamalar yapsaydın veya tek bir kullanıcının ayarlarıyla oynasaydın düzeltilebilirdi ama sen gidip tüm sürücü kökünü genel bir gruba yasakladığın için hiçbir şekilde erişim veya değişim izni vermiyor sistem. belki yeni bir yönetici hesabı açıp ordan erişmeyi veya herhangi bir live cd ile sistemi açıp özellikleri ordan değiştirmeyi deneyebilirsin. aksi halde o diski geri kazanmanın tek yolu birimi silip(içindekiler tamamiyle gider ve kurtarma yok doğal olarak) yeniden oluşturmak veya öteki sürücüyle birleştirmek. bu işlemde tüm verilerini kaybediceksin ama disk alanın geri gelmiş olucak.

not: belki başka çaren olabilir ama olsada başka yazılımlarla mümkündür en fazla, kökten kısıtlamışsın kendini windows'ta sen. varsa bir yöntem daha arkadaşlar söylicektir zaten.

not 2: birimi silmek için yine erişim izni isteyebilir windows, sürücü kökünü kilitlediğinden biçimlendirmek içinde erişemeyebilirsin. o durumda bilgisayar yönetimi'ne girip disk yönetimi'ne geçiceksin ve ordan komple F: sürücüsünü sistemden siliceksin ve kalan boş alanı yeniden yapılandırıcaksın. buda olmazsa yine bir live cd veya win7 kurulum dvd'si ile sistemi başlatıp F: sürücüsünü formatlayıp tekrar win7'ni açarsın normal şekilde.

agabeg68
08-06-2010, 14:24   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

teşekkürler uğur. yetki sorunum var evet. bi arkadaş. sürücüyü söküp başka bilgisayara tak o zaman olur dedi ama. bilgisayarım masaüstü değil laptop, sökmek te istemiyorum. acaba bilgisayarı formatlasam yönetim ayarları değişir mi ki? sürücüyü silmeden yada biçimlendirmeden