en iyi günler sizlerin olsun ama benimkiler şu an pek iyi değil İİMMMMMMDDDDDDDAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTT diyorum.
Windows XP Pro SP2 kullanıyorum HHD c:/ ve D:/ olarak aynı HHD de çift bölümlü D:/ verilerimi bulunduruyorum.
Sorunum D:/ bölümünde yer olan birçok Klasörüme ve İçeriğine erişimim engelleniyor.
silip tekrar geri alma mümkün oluyor."Özellikler"e girdiğimde "veriyi korumak için içeriği şifrele"
onay kutusu işaretli. Bu dert C:/ ye format attıktan sonra oldu.
Önerilen şekilde; Klasör seçeneklerinde "Basit dosya paylaşımı kullan" şıkkı tercihini kaldırdım.
Erişim Engelli Klasöre sağ tıklayıp "özellikler>Gelişmiş>sahibi" sekmesinde adımı tıklıyorum kabul ediyor,ancak hem devralmıyor hem menüde "nesnelerin ve kapsayıcıların sahipliğini değiştir" seceneği bazılarında görülmüyor. Oysa şifreli haldeyken bu secenek görülüyor. Görüneni işaretleyince de Güvenlik engel mesajı veriyor. Yeni isme yetki devir yapmıyor.
Bu dosyaların erişim engelini nasıl kaldıracam başka bir yolu varmıdır. Lütfen yardımcı olun en az
4/5 senelik çalışmam kilitlendi vede çalışamıyorum.
Acaip asabım bozuk, Bill efendi ve taifesine her an sevgi ve hürmetleriimi gönderiyorum. Lisans peşinde koşacaklarına adam gibi yazılım piyasaya sürseler ya. Bence korsan tokatıdını hak ediyorlar. Bunların yaptığının korsanlıktan farkı ne ki Korsan onları, onlardan bizi sömürüyor. Vista adam gibi kullnılır bir bir düzeye ulaşsın o zaman özellikle korsanını alıp kullanmazsam na mert olayım.
Ne yapacağımı bilemez durumdayım lütfen yardım edermisiniz.
Tüm katkıda bulunacak dostlara şükranlarımı sunarım.
dosya erişim kısıtlaması nasıl kalkar
Aynı adımları Administrator oturumunda uygulamayı deneyin. Administrator oturumunu açmak için; eğer Karşılama Ekranı'nı kullanıyorsanız, Karşılama Ekranı açıldığında iki kez Ctrl+Alt+Delete tuş bileşimini uygulayın. Açılan pencerede Kullanıcı Adı olarak Administrator yazın. Eğer parola belirlediyseniz(ki güvenlik amacıyla Administrator hesabına parola koymalısınız) parolanızı da yazın. Karşılama Ekranı'nı kullanmıyorsanız da, doğrudan kullanıcı adınızı ve (varsa) parolanızı girerek oturumu açabilirsiniz.
tuncap ilgine teşekkür ama faydası yok birincisi problem oturum açmada değil. İkincisi zaten ben söylediklerimi admin oturumunda yaptım. Sorun tekrar kurulumda yetki karışması galiba "cipher /r:Eagent" komutu ile cmd deden girerek .CER ve .PFX dosyaları vs yapmak istedim bu seferde dos komutunu almıyor ortada C:/ promt da gözükmüyor bu iş hakıkaten beni aştıda ne halt edecem bilemiyorum vede İİİİMMMMMMMMDDDDAAAAAATTT demeye devam.
yazdgnz uzun anlatımdan anladgm kadaryla şifrelenmiş dosyaları açamıyordnz ve bunun üzerine sizde format attınız.
Eğer şifreleme işlemi formattan önce yapıldıysa erişmeniz mümkün değil diyebilirm.
ancak dosyaları microsofta gönderebiliyorsnz onlarda 5 yıl süre veriyorlar çözebilirlerse gönderiyolar çözemezlerse bilgilerinize veda ediyrsnz