iyi günler ben bir okulda öğretmen ve müdürlük yapıyorum daha önceden okula bilgisayar getirlmiş.sınıftaki bilgisayarlar vista işletim sistemi masaüstüne birşey kaydediyorum bilgisayar kapanınca dosya kayboluyor.kullanıcı olarak sadece öğrenci kullanıcı adı açılmış disk olarak c ve e var e de denedim aynısı oldu.vistadanda hiçbir şey anlamıyorum ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim...
dosya kaydetme sorunu
sen o bilgisayarda deepfreez varmı bi ona bak eğer varsa deepfreeze açıp öyle dosya kaydı yapmalısın.
resimlerdeki gibi devre dışı bırakabilrsin.
Deepfreeze olduğundan olabilir sonuçta okul bilgisayarı.
bende deep freze olduğu için diye düşündüm ama öle bi program göremedim işletim sistemi vista olduğu için anlamıyorum hiçbirşey revo uninstaller programı yükledim orda görünür belki diye ama yine görünmedi
sistem kaydı kapatılmış olabilir dipfriz(:DDD) sistemde bir sanal ürücü oluştururup bu sanal sürücüyü sistemin içinde yazma sorumlusu parograma enjekte ediyor. diskakayit.exe hdd ye yazıyorum derken bu sanal siteme yazıyor. vistadada bu tür bir yapı regediten yapılandırılabiliyor. Vistanın 2.5 gb olmasını sağlayanlar bu deep freze ninde bir farklı türünü vistaya yüklemişler. Anlaşılan formatı atan kişi bunu biliyormuş ki bu şekilde yapmış.
yazma etkinleştirmesinin yapılmasını biliyorum ama kaldırılmasını çözemedim. yaptığımız yoldan kalkmıyor. format atarak yenilemeniz gerekebilir.
denetim masasındada bir yolu yok sadece programa seslendiğinizde devreye giriyor ama devreden çıkartamadım ben. sanal sürücüye format atamk zorunda kaldım.
kopylalama programının adını bulup kopyalama yolunu hdd den sizin belirlediğiniz bir dosya ( klasör değil uzantısız bir dosya) üzerine yönlendiriyorsunuz. Adını tam hatırlayamıyorum ama explorer.exe -r %tcp $%windows%$ şeklindeydi kopyalatma alanıydı sanırım. Bu kodu regeditte bulduğunuz her explorer.exe nin yanına yeni bir satır olarak ekleyeceksiniz.
bunların yanına birde sizin istediğiniz dosyayı yazcaksınız örnek
explorer.exe -f ( folder "klasör görünümü")
explorer.exe -r %tcp $%windows%$ ( -r reader demektir "kayıt" tpc sistem dğişilik portu)
explorer.exe /f c:\yzs\dosya -r
kafa karıştırıcı olan yeri bunları yazmakta değil sisteme adapte etmekte. belki 10 kez kapat aç yamanız gerekebilir bende 5-6 da olmuştu .
aynı şekilde devreden çıkmıyor. sanırım regeditin kaydınıda oraya aldığı için kayıt formatlanmadıkca silinmiyor.
o dosyada yaklaşık 5-6 gb oluyor.
yapmayı hiç denemeyin elle yapmak zor programla daha rahat :D
regeditee yaklaşık bin tane explorer var
şimdi düşünüyorumda ii sabretmişim :D
hocam kusura bakma ama hiçbirşey anlamadım :)