Dosya kurtarmak..

temose
12-09-2007, 15:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaşlar merhabalar,

Öncelikle şunu belirteyim şuan da çok zor durumdayım. Benim için bu hard diskin kurtulması herşey demek. belirttiğim gibi sorun hard diskle alakalı ve durum şu;

Öncelikle windows hiç bir şekilde açılmıyor. Mavi ekran gibi bişey çıkıyor, ki sizde bu durumu anlamışsınızdır. Neyse ben kendi çapımda denediğim şeylerden bahsedeyim size. Önce bozuk olan hard diski başka bir makinaya taktım d: olarak gördü. Belgelerime girdim kurtarmak istediğim dosyaları alacaktım ama erişim engellendi hatası aldım. paylaşıma açmayı denedim ama izin vermediç Sonra güvenli kipte denedim aynı şeyi. Hem admin de açtım hem normal kullandığım sistemde. Ama hiç bir şekilde erişemiyorum dosyalara. Sanırım kurtarmak istediğim hard disk şifreli. Şfireyi biliyorum ama tabi yazacak bir yer yok. Neyse "r" ye basıp onarmayı denedim. chkdsk /? (soru işareti yerine şuan hatırlamadığım karakteri koydum) yapıp ilerlemesini bekledim. Yaptı etti ama windows yine açılmadı.

Yani demek istediğim şu sevgili arkadaşlarım. Benim mutlaka belgelerimde ki bu dosyalara ulaşıp onları kurtarmam gerek. Bunu nasıl yapabilirim? Mutlaka vardır bir yolu ama ben beceremedim. Eğer yardımcı olabilirseniz bana harika olur. Kolay gelsin.

Saygılar..

stern
12-09-2007, 15:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

dosya üzerinde sağ tıkla ve özelliklere gel güvenlik tabında gelişmiş seçeneğini işaretle ve sahibi tabına gel sonrasında kendi kullanıcını işaretle ve alt bölümde bir kutucuk göreceksin sahipliğini alma ile ilgili burayı işaretle ve sonrasında tekrar kontrol et. ,
eğer güvenlik tabını göreiyorsan herhangi bir klasör içerisnde araçlardan klasör seçeneklerine gel ve burda basit dosya paylaşımını kullan seçeneğinin yanındaki iaşreti kaldır ve tamama bas sonrasında güvenlik tabı gelecektir

eğer home editon kullanıyorsan sistemi güvenli modda açarak güvenlik tabına ulaşabilirsin

temose
12-09-2007, 16:31   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Hocam sana insan diyemiyorum ben. Meleksin, melek melek :)))Harikasın, harikasın, harikasın. Şu mübarek günde benden aldığın dua haddi hesabı yok allah seni inandırsın. Valla çok teşekkür ederim dert görmeyesin. Eyvallah ;)

stern
12-09-2007, 16:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

:) rica ederim problemin çözüldüğüne sevindim

Borga-x
12-09-2007, 17:02   |  #5  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Melek Stern gerçi avatar hıc öyle değil ama.. Kahkaha