Dosya paylaşım sitesine savunma hakkı yok!

CHIP Online
16-05-2009, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Dosya paylaşımı tüm Dünya'da kıskaç altında olabilir; ama yargısız infaz isteği biraz ağır kaçıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Dosy ... akki-yok_12780.html

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

İspanya'da açılan bir davada, telif hakkı grubu SGAE dava açtıkları internet sitesinin savunması dinlenmeden kapatılmasını istedi.

SGAE, Agujero.com paylaşım sitesine açtığı davada sitenin yasadışı paylaşım yaptığını iddia ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan ilk duruşmada 2007'den beri izledikleri sitenin acilen, hatta gereksiz olduğunu düşündükleri savunması bile dinlenmeden kapatılmasını istediler. Neyse ki İspanyol yargısı duruma daha mantıklı yaklaşıp sitenin savunmasının dinlenmesi gerektiğine karar verdi ve duruşmayı 5 Mayıs'a erteledi.

P2P sitelerine bağlantılar veren Agujero'nun avukatı sitede yasadışı materyal bulunmadığını söylüyor: "SGAE'nin P2P paylaşımlarının linklerini veren benzer sitelere saldırıları hep İspanyol yargısından geri döndü. Ama onlar kulaklarını tıkayıp yine saldırmaya devam ediyorlar."

5 Mayıs'ta yapılan ikinci duruşmada sitelerinde telif haklı materyal bulunmadığını bir uzman tanık ile yargıya sunan Agujero.com şimdi sonucu bekliyor.

Tüm konu: Dosya paylaşım sitesine savunma hakkı yok!

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu sitelerin kapatılması korsan paylaşımları engelleyebilir mi?

Kapalı Hesap (76993)
16-05-2009, 16:50   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj

Onlar kapanır yenileri açılır bu bir çözüm değil sonu hep kısır döngü olur. Korsanın önüne geçmenin yolu bu değil insanlara orijinal ürünlerin daha avantajlı olduğunu kanıtlamaları gerekir bu aşamada da oyun , müzik , program vs. vs. yapımcılarına çok iş düşüyor.

Banned
16-05-2009, 17:23   |  #3  
Banlandı
127 mesaj
Sting_32
Onlar kapanır yenileri açılır bu bir çözüm değil sonu hep kısır döngü olur. Korsanın önüne geçmenin yolu bu değil insanlara orijinal ürünlerin daha avantajlı olduğunu kanıtlamaları gerekir bu aşamada da oyun , müzik , program vs. vs. yapımcılarına çok iş düşüyor.
orijinal ürünlerin ne gibi avantajları varmış sayar mısın lütfen...

Kapalı Hesap (76993)
16-05-2009, 17:57   |  #4  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj
cd-rww
orijinal ürünlerin ne gibi avantajları varmış sayar mısın lütfen...
Bu soruyu soran bir kişiye ne anlatsam boş Hmph

Banned
16-05-2009, 20:30   |  #5  
Banlandı
127 mesaj
Sting_32
Bu soruyu soran bir kişiye ne anlatsam boş Hmph
anlat anlat ciddi ciddi ne söyleyeceksin merak bile ettim açıkçası...bu arada "bana" olan faydalarından bahsediyorum ona buna değil...

Son Düzenleme: cd-rww ~ 16 Mayıs 2009 20:31
Kapalı Hesap (76993)
16-05-2009, 20:54   |  #6  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

'' Size '' olan faydaları beni ilgilendirmez tanımadığım birisi ile ilgili nasıl bir yorum yapabilirim mantıklı olur mu sizce ? O yüzden genel olarak konuşacağım.

Orijinal aldığınız her bir ürün ile tüketici haklarına da sahip olursunuz sorun yaşadığınız zaman değiştirme , iade etme gibi avantajlarınız olur ama korsan da hiç bir hak talep edemezsiniz çünkü yasadışı bir iş yapıyorsunuz susma hakkından başka bir hakkınız var mı?

Korsan ürün kullandığınız sürece ki biz bunu ülke olarak yapıyoruz üretici firmalar sizden ve ülkenizden uzak dururlar sonra neden Türkçe oyunlar çıkmıyor veya programlarda niye Türkçe desteği de gelmiyor diye sızlanırsınız.

Ve daha bunun gibi sayısız örnekler var. Ama yok ben orijinali korsanla aynı kefeye koyuyorum diyorsanız o başka biraz öncede dediğim gibi bu düşünce sistemini kafanıza yerleştirdiyseniz ne anlatsam boş.

Polemik yaratmak felsefeniz sanırım ama bundan sonra istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz bu cevabım bu konuya yazdığım son mesajdır. Size korsan ürünlerinizle mutluluklar dilerim.

Banned
17-05-2009, 02:28   |  #7  
Banlandı
127 mesaj
Sting_32
'' Size '' olan faydaları beni ilgilendirmez tanımadığım birisi ile ilgili nasıl bir yorum yapabilirim mantıklı olur mu sizce ? O yüzden genel olarak konuşacağım.

Orijinal aldığınız her bir ürün ile tüketici haklarına da sahip olursunuz sorun yaşadığınız zaman değiştirme , iade etme gibi avantajlarınız olur ama korsan da hiç bir hak talep edemezsiniz çünkü yasadışı bir iş yapıyorsunuz susma hakkından başka bir hakkınız var mı?

Korsan ürün kullandığınız sürece ki biz bunu ülke olarak yapıyoruz üretici firmalar sizden ve ülkenizden uzak dururlar sonra neden Türkçe oyunlar çıkmıyor veya programlarda niye Türkçe desteği de gelmiyor diye sızlanırsınız.

Ve daha bunun gibi sayısız örnekler var. Ama yok ben orijinali korsanla aynı kefeye koyuyorum diyorsanız o başka biraz öncede dediğim gibi bu düşünce sistemini kafanıza yerleştirdiyseniz ne anlatsam boş.

Polemik yaratmak felsefeniz sanırım ama bundan sonra istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz bu cevabım bu konuya yazdığım son mesajdır. Size korsan ürünlerinizle mutluluklar dilerim.
anlatımınız için teşekkürler benim de yazacak birşeyim yok...gerçekten artık ben de istemiyorum polemik falan yeter bu kadar tartışma...

barguti
17-05-2009, 13:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
168 mesaj

orjinal almak mı ? eğer microsoft bugün fahiş fiyatlar istemeseydi windows için office için kaç kişi korsan ile uğraşırdı ki?
sonuçta dağıtılan bir kurulum medyası , ürünü her satışında yeniden imal söz konusu değil ki kopyalayıp veriyorsun. e o zaman sürümden kazanma mantığını niye kullanmazlar bu şirketler?
bir asgari ücrete yakın parayı vistaya dökmek iyi birşey midir?
Yok hayır , korsan kullanmak ne kadar kötüyse o fiyata o ürünü almakta o kadar kötü.
arkadaşımın babası çok titiz ve kuralcı bir insandır o yüzden bilgisayarda herşeyini lisanslı kullanır ama o kadar verdiği paraya rağmen windows çöküyor bir korsandan farksız olarak.
windows fiyat/performans olarak hak etmiyor ki o parayı makul bir fiyat olur o zaman korsan devam eder amenna ama şu şekilde devam etmemesi SAÇMALIK!
keza bir oyun alacaksın hoppala! sanki oyunu geliştiren stüdyodan hisse alıyon.
arkadaşla ps3 alalım dedik sonra bir oyununu sorduk 150 tl dediler 150 tl yani 6 oyun alışımda bir ps3 daha alıyor olucam resmen bizde vazgeçtik almaktan ps3
fiyatları inanılmaz yüksek tutarak şirketler kendileri kaybediyorlar. bir apple fiyat politikasında değişiklik yapsa açgözlülüğü bırakıp bugün mac pc tartışması çok farklı yerde olurdu ama yapmıyorlar

yaparlarsa!

Fattur
19-05-2009, 20:14   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

SGAE ne biçim bir talep o öyle?