dosya sifreleme yazilimina ihtiyacim var tavsiye

gipsymoon01
03-12-2009, 04:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

selam arkadaslar daha once bir cok sitede konuyu actim ama tavsiye edilen yazilimlari indirdim ama hic birisi  benim vista  64 bit le uyumlu degil lutfen bana vista 64 bit le uyumlu yada kendinizin kullandigi dosya kalsor sifreleme yazilimi oneririmisiniz freeware yazilim olursa iyi olur simdiden cok tesekkurler

seckin_kaya
03-12-2009, 08:25   |  #2  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj

bitlocker

gipsymoon01
04-12-2009, 03:31   |  #3  
OP Taze Üye
18 mesaj

baska onerisi olan yokmu?

mustafa2116
05-12-2009, 02:25   |  #4  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Kalsör secenkerinden güvenlik duvarı koy.
silinmez formatlanmadıkcada kimse ulaşamaz tabi ayarları bilmen gerek
:D

gipsymoon01
05-12-2009, 04:08   |  #5  
OP Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
Kalsör secenkerinden güvenlik duvarı koy.
silinmez formatlanmadıkcada kimse ulaşamaz tabi ayarları bilmen gerek
:
cevap icin sagol ardakasim ama guvenlik davari koydemissin vede ayarlari bilmen gerek demissin ayarlar derken bunu biraz acarmisin  cunku bilgisayar kullanmayi  iyi bilmiyorum cok tesekkurler

mustafa2116
05-12-2009, 22:54   |  #6  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

bilgisayar klasörleri açarken izinlilik özelliğine göre açar.
örnegin
belgelrim klasörü guest tir ve her sisitemce açılır çünkü izni bilgisayarın yönetiminden alır.
ama c: diski içindeki system volume guest değildir bu nedenle bu klasöre girmek biraz karışıktır.
system volume bir sisitem kalsörüdür ini bilgisayar sisiteminden alırı bu nednele  bilgisayr yönetim bu klasöre girmek için izni kendi üzerine almalıdır aksi halde girilemez silinemez.

yol şöyle
belgelerim kalsörünü açınız.Üste dosya sekmeleri vardır ( alt tuşuna basarsanız  görünür hale gelir)
 araçlar>>klasör seçenekleri>>>görünüm seçilecek
gelen penceredeki
gizli klasörleri gösterme (gösteri işaretleyin)
korumalı işletim sisitemlerini gizle ( önerin) yazan yerlerin işaretini akldırın.
tamma diyin  ve uygulayın

belgelerim üzerinde bir klasör açın ve üzerine sağtık yapın.
sağ tık>> özellikler >>güvenlik>>
karşınıza gelen ekranda gelişmişi tıklayın

gelişmiş>>sahip>>düzenle>>diğer kullanıcı yad grup yerine tılayın
 açılan pencereden
gelişmişi tıklayın ve  gelen pencerdeki şimdi bulu seçin
ad yerinde bilgisayar adınız olanı seçin
tamam >>tamam   dediğinide karşınıza yeni bir pencere gelir bu   izin veri seçin
tamam>>tamama ı tıklayın
Sahip kullanıcıyı seçin ( bilgisayar adınız olanı) ve altaki işaret kutusunu işaretleyin.
uygula>>tamam>>tamam diyerek tüm sekmeleri kapatın

tekrar kalsör üstüne gelin ve güvenlik sekmesine girin
izinler yazan yerden düzenleye tıklayın
izinler>>düzenle>> bir kullanıcıyı seçin ( engellemek yada izin vermek sitediğiniz kullanıcıyı seçin)
düzenleye tıkladığınızda izin verme yazan yerdeki sekmeleri işaretlerseniz dosya siizn izninizle  hiç gösterilemez silinemez yada sadece okunabilir( salt okunurdan daha ser bir yapıda (bu ayarlarla salt okunrluluk kaldırılabiliyor tekrardan)) silinemez bir klasör elde edersizini.

NOT: Sahiplilik alanı 3 tür dür.
1--- sahiplilik sisitem klasörü üzerinde yapılacaksa (System Volume Information $RECYCLE.BIN klasörleri) üste tüm ayarlar yapılmak zorunda.
2----sahiplilik  sisteminde bilgisyar adı yazıyorsa onu seçerek direk devam edebilirsiniz.
3----sahiplilik sistem klasörü dışında kendi oluşturduğunuz bir  klasördeyse  sahiplilik alanına uğramanıza gerek yoktur çünkü kullanıçı alarak oluşturan sizsiniz.

ÖNEMLİ NOT:
disklerinizdede böyle koruma yapabilirsiniz ancak C diskine format attığınızda eğer D diski bu tür kilitliyse  D  diski için yukarda anlattığım tüm güvenlik ayarlarını ve ekte diğer bir çok ayarlarıda yapmalısınız aksi halde biçimlendirme yapmadıkca diske ulaşamazsınız.

bu şekilde klasör güvelik düzeyleri yapabilirsiniz. Bu güvenlik sadece klasör için değil tek tek dosya içinde geçerlidir. Masa üstünde silinemez taşınamaz kopylanamaz değiştirilemez sistemce açılamz programca kullanılamz bir klasör elde edebilir ve  güvenlik sekmesinden isterseniz tekrardan kalsörü erişilebilir hale getirebilirsiniz.

BU AYARLARIN ANLATIMINDA VİSTA GEÇRLİDİR. XPDE KlASÖR SEÇENEKLERİNDE basit dosya paylaşımı işareti kaldırılmalıdır.

Alıntı yapmak isteyen serbest yazana kadar parmaklarım kısladı ( 3-5 cm) :DDD
Alıntı adreside göstermek zorunda değilsiniz.D

kalimero_44
06-12-2009, 02:16   |  #7  
Taze Üye
11 mesaj

Dosya Şifreleme Yazılımı İstiyorsan En İyisi Folder Lock.Bu Programda Şifrelediğin Dosyalar Görünmüyor,şifrelediğin dosyalara kimse ulaşamıyor.Şifreleme Algoritması çok güçlü bide

mustafa2116
06-12-2009, 09:19   |  #8  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Alıntı: MEMO_1453  
Dosya Şifreleme Yazılımı İstiyorsan En İyisi Folder Lock.Bu Programda Şifrelediğin Dosyalar Görünmüyor,şifrelediğin dosyalara kimse ulaşamıyor.Şifreleme Algoritması çok güçlü
sistem klasörü haline getirip destop dosyasınının içeriğine nul değeri atıyor.
o program belgelerim klasörü içine bir noktaya gizliyor. Winrar la açılım yaptığında malesef görülğyor ve dosyalara ulaşılabiliyor.

yani folder lock okadarda zor bir şifrede değil.

zazaca
06-12-2009, 10:22   |  #9  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

cls
@ECHO OFF
title Folder Kilitli
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Kilitli goto MDKilitli
:CONFIRM
echo Klasor kilitlensin mi?(e/h)
set/p "cho=>"
if %cho%==e goto LOCK
if %cho%==E goto LOCK
if %cho%==h goto END
if %cho%==H goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Kilitli "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Sifreyi giriniz:
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA ŞİFRE YAZILACAK goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Kilitli
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDKilitli
md Kilitli
echo Locker created successfully
goto End
:End

Masa üstünde bir yeni metin belgesi açıp bu kodu aynen içine kopyalıyoruz(kırmızı yere istediğimiz şifreyi yazarak)

Daha sonra bunu dosya>farklı keydet diyerek şifreli klasör oluşturmak istediğimiz yere kaydediyoruz(istediğimiz ismi verip sonuna ".bat"[tırnaklar yok] ekliyoruz)

Bu klasöre iki kere tıkladığımızda orda "Kilitli" isimli bir klasörün oluştuğunu göreceksiniz. bu sizin şifreli klasörünüz... şifrelemek istediğiniz dosyaları bu klasör içine taşıyıp daha önce yaptığınız bat uzantılı dosyaya tekrar girip e yazıp enter yaptığınızda klasörün gizlendiğini göreceksiniz. artık bu klasör gizli dosyaları gösterden de gösterilemez. Sadece bu bat uzantılı dosyaya girip şifreyi girdiğinizde dosya görünür hale gelir...
Ben artık bu yöntemi kullanıyorum ve gayetde kullanışlı tavsiye ederim.
NOT: alıntıdır.

mustafa2116
06-12-2009, 11:09   |  #10  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Alıntı: zazaca  
cls
@ECHO OFF
title Folder Kilitli
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Kilitli goto MDKilitli
:CONFIRM
echo Klasor kilitlensin mi?(e/h)
set/p "cho=>"
if %cho%==e goto LOCK
if %cho%==E goto LOCK
if %cho%==h goto END
if %cho%==H goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Kilitli "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Sifreyi giriniz:
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA ŞİFRE YAZILACAK goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Kilitli
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDKilitli
md Kilitli
echo Locker created successfully
goto End
:End

Masa üstünde bir yeni metin belgesi açıp bu kodu aynen içine kopyalıyoruz(kırmızı yere istediğimiz şifreyi yazarak)

Daha sonra bunu dosya>farklı keydet diyerek şifreli klasör oluşturmak istediğimiz yere kaydediyoruz(istediğimiz ismi verip sonuna ".bat"[tırnaklar yok] ekliyoruz)

Bu klasöre iki kere tıkladığımızda orda "Kilitli" isimli bir klasörün oluştuğunu göreceksiniz. bu sizin şifreli klasörünüz... şifrelemek istediğiniz dosyaları bu klasör içine taşıyıp daha önce yaptığınız bat uzantılı dosyaya tekrar girip e yazıp enter yaptığınızda klasörün gizlendiğini göreceksiniz. artık bu klasör gizli dosyaları gösterden de gösterilemez. Sadece bu bat uzantılı dosyaya girip şifreyi girdiğinizde dosya görünür hale gelir...
Ben artık bu yöntemi kullanıyorum ve gayetde kullanışlı tavsiye ederim.
NOT: alıntıdır.

deneme sonucu  bu bat dosyasının folder lock la aynı işleme sahip olduğu görülüyor.
korumalı işletim sistemi klasörlerini gizle( önerilen) sekmesinin işaretini kaldırdığınızda klasör gürülüyor ve şifresiz girilebiliyor.

benim yukarda anlattığım dada dosyaya ulaşılabiliyor ama izin  bölgesindeki sahiplilik alanını sıfırlarsanız siz elle ismi girmedikce sahipliliği ele alamazzsınız.

benim kullandığım bölge  c: diki dışındaki tüm diksler  için kullanıyorum.
bir kişi benim iznim olmadan benim bilgim dışında  diğer disklere ulaşamıyor. silse dahi geri getirilebillilk nedeniyle  silmiş olmuyor sadece göünmez oluyor :D

Süleyman.
06-12-2009, 11:20   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

"Safeguard Private Crypto" öneririm. Formattan etkilenmez, küçük ve basit bir şifreleme programı ama kullanışlı.

gipsymoon01
08-12-2009, 04:35   |  #12  
OP Taze Üye
18 mesaj

tum cevap yazan arkadaslarim cok tesekkur ederim ellerinize saglik bu konuda cok yardimci oldunuz cok sagolun

seckin_kaya
12-12-2009, 10:01   |  #13  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj

önemli değil