ext3 ve fat32 gibi yerel dosya sistemleri yerine nfs'yi kullanabilir miyiz?
Dosya Sistemleri Hakkında
linux ntfs'i tanıyor ama işletim sistemini ntfs'e yükleyemiyorsun diye biliyorum
EXT3 Çok gelişmiş bir dosya sistemi biçimidir.
Linux tabanlı bir dosya sistemidir. Ayrıca Ön belleği en fazla etkin olan ve en hızlı işletim sistemidosya sistemidir. Kullanılmama nedeni Paten hakkına sahip değil :)
FAT32 40 gb ile sınırlı disk bellek miktarıdır 2 tb diskiniz varsa 4 gb ler halinde yerel diskler oluşturmanız gerekir. Ön belleği pasiftir ama hızıda standartır.
NTFS gelişime açık Microsoft_NET destekli dosya sistemidir. Eski sınırı 2 tb idi Yeni sınırının olmadığını söyleyebilirim.
Ön belleği etkin olmakla birlikte disk çökmelerine karşın daha kuvvetlidir Ext3 ten daha kuvvetli olmakla birlikte Disk Tanımlamada EXT3 kadariyi değildir.
EXFAT CD-DVD dosya sistemidir. Boot MGR oluşturabilecek dosya sistemi değiştirme yetisini sadece oluşturma anında alır. Boyut sınırı hem sınırlı hemde sınırsızdır ilk açılşışta yazılan sistem hiç bir şekilde formatlanmadan değiştirilemez.
Birbirleri arasında geçişler zordur. Fat32 NTFS ye döner ancak Tersi çok zor olmaktadır.
EXT3 NTfS ye döner Ntfs Ext3 e döner ancak her ikisinin geçişi disk alanında birim kaybına neden olmaktadır. %5-10 luk ala kaybı oluşturur.