Dosya Sürücü Paylaşımında Şifre Sorunu

emoz159
16-07-2011, 17:39   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Merhablar.
Windows Server 2008 Enterpreise Almanca kullanıyorum. ( Daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum )
Sistemde 5 6 civarı kullanıcı açılmış durumda Remote Desktop ayarlı, Guest hesabı aktif
Server ı daha ziyade lokal ağda dosya paylaşımı ( film müzik vs ) için kullanmak için okulun sitesinden indirip kurdum.
Normalde ubuntu server kullanıyordum bu iş için ama windows server daki remote desktop olayı daha rahat olduğu için windows server a geçiş yapmaya karar verdim.

Gel gelelim soruna. Sistemi ilk kurduğumda bilgisayarımdan normal bir şekilde şifresiz olarak bağlanabiliyordum. Lakin kurulumdan 1 2 saat sonra bağlanmak istediğimde bana kullanıcı adı şifre soruyor. ( windows u aktive etmiştim galiba o arada ) 
Lakin bize lazım olan şey şifre sormaması. Bunu nasıl yapabilirim.
Bir diğer husus da paylaşımdaki dosyaları bağlanan kişiler server da değil de kendi bilgisayarlarında açsınlar istiyorum. Yani kopyalama yapabilecek ama çalıştıramayacak. Bunu nasıl ayarlayabilirim.

mparlakyigit
19-07-2011, 10:39   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Merhaba paylaştıracağın dosya üzerinde sağ tıklayarak özellikleri aç açtıktan sonra sharing paylaşım sekmesine gel ardından sharing sekmesi içerisinde bulunan share yi seç bu bölümde karşılaşacağın file sharing dosya paylaşımı ekranında bulunan seçeneği everyone (herkez) olarak belirleye bilirsin. Ayrıca okuma yazma izinlerini
paylaştıracağın dosya üzerinde sağ tıklayarak özellikleri aç ve securuty sekmesinden ayarlayabilirsin Almanca yazamadığım için kusura bakma :) iyi çalışmalar.

emoz159
22-07-2011, 20:13   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Eywallah hocam almanca bilmiyor die kimseyi suçlayamayız nasıl olsa :) zaten ingilizce döküman daha rahat bulunuyor die server 2008 r2 64bit ingilizce kurdum ( aslında bilgisayar sıcaklıktan biraz bunalmış tatile ihtiyacı warmış bizde malulen emekli ettik emektarı )

Neyse özellikleri açınca Share kısmı silik çıkıyor sadece advenced sharing war orada da klasörü paylaşıyorum permissions da everyone administrator user filan seçili
ama yinede şifre soruyor ki şifresiz paylaşım açık. ama işin tuhafı bende şifre sorarken kardeşimde sormuyor