Dosya uzantılarını değiştiremiyorum

furious
31-05-2010, 19:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Dosya uzantılarını değiştiremiyorum 

Yeni Metin belgesi açtığımda doyanın sonuna gelmesi gereken ".txt" gelmiyor.
Örneğim;Metin belgesine kopyaladığım bir şeyi farklı kaydet diyorum.Sonra ad değiştir'den sonunu ".bat" yapmak istiyorum ama ".bat" ın o ifadesini almıyor sadece yazı ıle sonunda bat yazıyor.

İnternette araştırdığım kadarıyla genelde klasör\Araçlar\Klasör seçenekler\görünüm<bilinen dosya türleri için göster gibi ifadeler var bende denemeye çalıştım ama bende Araçlar da direk olarak Ağ sürücüsüne Bağlan\bağlantıyı kes var ne yapacağımı bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden Teşekkür Ederim.

furious
31-05-2010, 19:55   |  #2  
OP Taze Üye
3 mesaj

bu arada söylemeye unutmuşum windows XP bilgisayar

Nicoll
31-05-2010, 22:20   |  #3  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Yanlış bir yere bakıyor olabilir misin?

1. Bilgisayarım'ı veya Windows Gezgini'ni açın.
  2. Araçlar menüsünde Klasör Seçenekleri'ni tıklatın.
  3. Görünüm sekmesini tıklatın.
  4. Gelişmiş ayarlar kutusunda, Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle onay kutusunu tıklatıp temizleyin.
  5. Tamamtıklatın.

furious
01-06-2010, 00:15   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

Araçlar menüsünde Klasör seçenekleri yok diyen aradaşlar için bir yötem

1.Çalıştır penceresine gpedit.msc komutunu yazın ve tamam tuşuna basın.
2.
Kullanıcı yapılandırması --> Yönetim Şablonları-->Wİndows Bileşenleri-->Windows gezgini bu adımları gerçekleştirdikten sonra hemen pencerenin sağ tarafında Klasör seçenekleri öğesini araçlar menüsünden kaldırır seçeneği gelecek3.Klasör seçeneklerini araçlar menüsünden kaldırır seçeneğine çift tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki pencere açılacaktır.4.Devre dışı radio butonunu seçip tamam dedikten sonra klasör seçeneklerinin yerine geldiğini göreceksiniz.Daha sonra dosya uzantılarını değiştirebilirsiniz.Chip.com.tr ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum