Merhabalar. Harici hard diskim(philips external 320gb) çalışmıyor. Açmaya çalıştığım zaman "dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda" diye bir hata mesajı veriyor. Alalı henüz 2 ay oldu ve bu zamana kadar gayet iyi çalışıyodu. 10 gün önce bilgisayara format attım ve ondan sonra da çalışmaya devam etti ama şuan çalışmıyor. Ne yapabilirm? Eğer disk bozulduysa içindekileri kurtarmamın bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
"dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda"
yaw beyler niye yardmcı olmuyorsnz herkesin bu problemi war
başlat çalıştır Cmd chkdsk c:\
mesaj tarihine bi bakın isterseniz
mesajın tarihi onemli değil abrek biz hala yatmadık :) Nobetci yorumlayıcı benim galiba hergun sabah 5 te yatıyorum :)
kardeş bizde buradayız.Ayrıca sözüm sana değil konuyu hortlatan @greenhouse arkadaşımıza.
başlat / çalıştır / cmd / chkdsk/r X: (x harddiskinizin adı)
büyük olasılıkla bu sizin sorununuzu %97.5 çözecektir. yaklaşık yarım saat ile 1 saat arası sürer. bası dosya kayıpları olsada verilerinizin çoğu geri gelecektir.
başlat / çalıştır / cmd / chkdsk/r X: (x harddiskinizin adı)çok teşekkürler bnde seadate 500gb lık harddisk kullanıyorum 2 gün önce aniden arıza werdi kırklarelindeydim sadece o tamire gidecek diye istanbula geldim ama bu siteyi buldum sorunumu çözdüm buraya yorum yazabilmek içinde özl üye oldum tekrar teşekkürler :D
büyük olasılıkla bu sizin sorununuzu %97.5 çözecektir. yaklaşık yarım saat ile 1 saat arası sürer. bası dosya kayıpları olsada verilerinizin çoğu geri gelecektir.
Aynı hatayı ben de alıyorum 400 GB dahili harddiskimde. Anlatılanların Hepsini denedim. Fakat sonuç yok. Yardım edebilevek biri war mı?
valla paşa aynı dert bende de var
bi kaç yere baktım sorun çözümleri var
çalıştır cmd chkdsk/r x: (x sürücü ismi ) yaparsan çözülebiliyor bende takılı kaldı
sonrasında defraglar var O&O dewfdrag programını kullanabilirsin
oradada görmüyorsa format sonrası veri kurtaran programlar var
onlar kurtarabiliyor bazı dosyaları onun içinde recovery my files programıonı kullanabilirsin
ben bunların tümünü yaptım bende hiçbiri düzeltmedi ama forumlarda sorunu çözülenler var bi dene istersen
chkdsk yaparken işletim sistemin vista ise komut istemini yönetici olarak açmayı unutma yalnız yoqsa chkdsk yapamazsın
Harici disk okuldaki xp tarafından görülüyor, okunuyor dosyalar kullanılabiliyor. Sadece harici disk bölümlerinin üzerine çift tıklandığında "birlikte aç" geliyordu. Onu da İnternetten bulduğum .bat dosyası ile çözdüm. Ancak eve geldiğinde yine de evdeki windows 7 tarafından görülmedi.
hafıza kartım hata veriyor içindeki resimleri almam lazım....lütfen yardım edin....