download hızı düşük

kayamtky
07-12-2009, 11:57   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Sayın forum üyeleri,
---
işlemci: core2 duo 3 ghz
bellek: 4 gb
Os: win7 64 bit
virüs tarayıcı: G-Data
modem: zyxel p660-hw-t1-v2
adsl: ttnet 1024 kbps
---
donanıma sahibim

daha önce hiç bir sorunum yokken son 1 haftadır ortaya çıkan 2 problemi size aktaracağım;
problem1:
Bilgisayarımda download yöneticisi olarak Utorrent, Dap kullanıyorum. Bunlar yeni değil daha önceden yüklemiştim ve bir problem yoktu.
Torrentten utorrent'le dosya indirdiğim zaman bağlantı hızı neyse hakkını vererek indiriyor. Yani hız göstergesi 100 kb lerde. Yani utorrentle herşey normal.
Fakat sorun; torrent olmayan diğer dosyaları Dap la,flashget le  veya windowsun varsayılan indirme yöneticisiyle indirdiğim zaman hız göstergesi 15-25 kb lerde seyrediyor. Hız çok düşük. Downloadları chip.com.tr den ve başka sitelerden denedim. Sonuç aynı.
Bende ttnet den ve yabancı sitelerden hız testi yaptım. Hız normal görünüyor. Yani 1024 bağlantıyı 867 gösteriyor.
 
Problem 2:
Görev yöneticisinde işlemci hızı, görünürde hiç bir program çalışmamasına rağmen devamlı %100 ü gösteriyor ve hiç aşağı inmiyor. Fakat buna mukabil internet sitelerini açarken veya herhangi bir proğramı çalıştırırken ağırlaşma yavaşlama hissetmiyorum. !! Madem ki Download dışında herhangi bir yavaşlama hissetmiyorum. O zaman işlemci hızı neden %100 ü gösteriyor.
 
Bilgisayarla içli dışlı biri olduğum halde bu problemlerimi çözemedim ve şu anda düşük hızda download yapmamın sıkıntısını çekiyorum.  Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Saygılar..

kayamtky
07-12-2009, 14:04   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Sayın Forum üyeleri,
2.problemimdeki,
cpu nun, gözle görülür hiç bir program çalışmadan neden %100 de çalıştığını inceledim;
Görev yöneticisi > performans > kaynak izleyici ye baktığımda, "Fahcore_78.exe" adında aynı 2 satır olduğunu ve bunların birinin işlemciyi %48 diğerinin %49 meşgul ettiğini gözlemledim.
Bunları sağ click le "işlemi sonlandır" yaptım. İşlem sonlanıyor fakat tekrar geri başlıyor. Denetim masasından program ekle kaldır a hiç bir şey kurmadığı için kaldıramıyorum.
 
Size sormak istediğim, benim haberim olmadan kurulan bu "fahcore_78.exe" yi nasıl kaldırabilirim??

kayamtky
07-12-2009, 14:11   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

internet de bu "fahcore_78.exe" nin genetik araştırmalarla ilgili bir program olduğunu ve tüm dünyadaki bilgisayarların işlemcisini kullandığını  yarım yamalak ingilizcemle okudum.
Bu faydalı bir program olabilir ama bunun benim haberim olmadan bilgisayarıma kurulması büyük terbiyesizlik.
 
Bu söylediklerim konusunda bilgisi olan arkadaşların söyelediklerimi teyit etmesini ve bu programı nasıl kaldırabileceğimi söylemesini rica ediyorum.