Sayın forum üyeleri,
---
işlemci: core2 duo 3 ghz
bellek: 4 gb
virüs tarayıcı: G-Data
modem: zyxel p660-hw-t1-v2
adsl: ttnet 1024 kbps
---
donanıma sahibim
daha önce hiç bir sorunum yokken son 1 haftadır ortaya çıkan 2 problemi size aktaracağım;
problem1:
Bilgisayarımda download yöneticisi olarak Utorrent, Dap kullanıyorum. Bunlar yeni değil daha önceden yüklemiştim ve bir problem yoktu.
Torrentten utorrent'le dosya indirdiğim zaman bağlantı hızı neyse hakkını vererek indiriyor. Yani hız göstergesi 100 kb lerde. Yani utorrentle herşey normal.
Fakat sorun; torrent olmayan diğer dosyaları Dap la,flashget le veya windowsun varsayılan indirme yöneticisiyle indirdiğim zaman hız göstergesi 15-25 kb lerde seyrediyor. Hız çok düşük. Downloadları chip.com.tr den ve başka sitelerden denedim. Sonuç aynı.
Bende ttnet den ve yabancı sitelerden hız testi yaptım. Hız normal görünüyor. Yani 1024 bağlantıyı 867 gösteriyor.
Problem 2:
Görev yöneticisinde işlemci hızı, görünürde hiç bir program çalışmamasına rağmen devamlı %100 ü gösteriyor ve hiç aşağı inmiyor. Fakat buna mukabil internet sitelerini açarken veya herhangi bir proğramı çalıştırırken ağırlaşma yavaşlama hissetmiyorum. !! Madem ki Download dışında herhangi bir yavaşlama hissetmiyorum. O zaman işlemci hızı neden %100 ü gösteriyor.
Bilgisayarla içli dışlı biri olduğum halde bu problemlerimi çözemedim ve şu anda düşük hızda download yapmamın sıkıntısını çekiyorum. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Saygılar..