slm arkadşar işlemci e8400 ram markasız 2x2 667 Mhz hiç bir o/c yok ama DRAM:FSB Oranı 10:8 sizce bu normali
DRAM:FSB Oranı normalmi
Normal değil. CPU-Z resmi koyabilir misiniz? Hem işlemci hem de rem sekmesini.
Neden orada "Bus Speed" 266 MHz gözüküyor? Onun 333 MHz olması lazım, o zaman FSB/DRAM oranı 1:1 olur. Speedstep filan mı açık. İşlemciye yüklenecek birşey yapıp öyle bakın CPU-Z programına.
Ah doğru 333 mhz olması lazım , ben o kadar yüksek fsb görmediğim için pek alışkın değilim :p O zaman durum hiç normal değil. Speedstep de benim bildiğim çarpanı değiştiriyor süleyman, fsb sabit kalıyor, yani e6xxx serisinde öyle gördüm. Bence ya cpu-z yanlış okuyor, ya da işlemcin normalden baya bi yavaş çalışıyor
Ben de Bus Speed değişmez diye biliyorum. Çarpan da düşük zaten, 6 ile 9 arasında gidip geliyordur, resim sistem boşta 6 iken çekilmiş. Var bir anormallik.
Tabi ki etkiler. BIOS'ta nasıl gözüküyor? Tam olarak sistem nedir?
Hayır, işlemci FSB kaç gözüküyor BIOS'ta? Diğer sistem bileşenleri neler?
işllemci fsb 333 görünüo advanced sekmesinden baktım sisteminde şöye;
İşletim Sistemi:Windows 7 (64-bit)İşlemci:Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GhzAnakart:Asus P5GC-MX/1333Ekran Kartı:AMD (ATI) Sapphire Radeon 2600 XT DDR4
Anakartınız 1333 MHz FSB'yi "overclock" ile destekliyor. Yani BIOS'tan manuel olarak FSB hızını 333 MHz olarak ayarlamanız gerekiyor. Aslında sorun anakartınızda. Hatta BIOS güncellemeniz bile gerekiyor olabilir. Bence mümkünse anakartı değiştirin.
http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=PYvbfOokwxUzJky3