Dreamweaver cs5 arkaplan

Zfr Arc
20-03-2012, 12:16   |  #1  
Zfr Arc avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

Merhaba arkadaşlar web sitesi tasarımı yapmak üzere proje aldım bu projeye basladım fakat bi sorunum var. Photoshopda arkaplan hazırlamak istiyorum tasarlıyorum Adobe Dreamweaver CS5 de background resim olarak ekle diyorum eklediğim de resim bi yerden sonra bitiyor bitince kesik bir çizgi gözüküyor tekrar baslıyor resim hiç iyi bişey olmuyor arkaplan tasarımını yapamadım yardımınızı rica ediyorum şimdiden teşekkürler.

kyesil
20-03-2012, 15:34   |  #2  
Üye
52 mesaj

resmi arkaplan olarak eklemelisin body   tagını aşağıdaki gibi yap

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
<body style="background-image: url('seninarkaplan.jpg'); background-repeat:repeat;" >
yada style dosyan varsa
body {   background-image:url('seninarkaplan.jpg');    background-repeat:repeat; }

Zfr Arc
20-03-2012, 18:35   |  #3  
Zfr Arc avatarı
OP Yeni Üye
39 mesaj

Arkaplanı eklemem de problem yaşamıyorum. Problem yaşadıgım mevzu arkaplanı yükleyince dw de 2 parça gözüküyor resim tamamen ekrana göre uymuyor yetmiyor yani bunun hakkında bilginiz varsa tekrar yardımızını rica ediyorum yoksa da yardımınız için teşekkür ederim..

kyesil
20-03-2012, 20:51   |  #4  
Üye
52 mesaj

ben yanlış anlamışım, onun için şöyle bi yöntem var:

<body style="background-image:url('seninarkaplan.jpg') no-repeat;  background-size:100%; " >
yada
body {   background: url(bgimage.jpg) no-repeat;   background-size:100%; } 
background-size:100%; css3 özelliğidir eski tarayıcılarda sorun olabilir.
IE9+, Firefox 4+, Opera, Chrome, Safari 5+ de çalışır yazıyo burda

Zfr Arc
21-03-2012, 02:42   |  #5  
Zfr Arc avatarı
OP Yeni Üye
39 mesaj

Bunu uyguladım arkaplan gelmedi tarayıcım da uygun işlem yapmak için yönelttiğniz siteden de yardım almaya çalıştım fakat problemi gideremedim baska nasıl bi yol izleyebilirim arkaplanı yapmadan işlem yapamıyorum proje ödevi durum kötü yani..

kyesil
22-03-2012, 01:00   |  #6  
Üye
52 mesaj

ops denemeden gönderdim pardon background-image deyip repeat belirtmişim yanlışlık olmuş
bir de 100% hem en hem boy için belirtilmesi gerek aşağıdakı gibi olacak. bu şekilde olur.

<body style="background:url(http://kyesil.com/kylogo.jpg) no-repeat; background-size:100% 100%;">
ama resimin bu şekilde uzatınca  şekli bozuluyor. bence yeterince büyük bi arkaplanı resmini düz bir arkaplan rengine geçiş şeklinde yapsan daha güzel olur. ve ya peryodik tekrarı ayarlayıp koyabilirsin.

böyle biraz garip olur normal ekranda başka geniş ekranda başka uzatır resmi farklı çözünürlükte farklı görünür.

Zfr Arc
22-03-2012, 01:37   |  #7  
Zfr Arc avatarı
OP Yeni Üye
39 mesaj

çok sağol yardımlarından dolayı sonunda oldu resmi boyutlarını büyük yapmak aklıma geldi ama uygulamadım tavsiyen üzerine uyguladım oldu eline sağlık teşekkürler.