Merhaba arkadaşlar web sitesi tasarımı yapmak üzere proje aldım bu projeye basladım fakat bi sorunum var. Photoshopda arkaplan hazırlamak istiyorum tasarlıyorum Adobe Dreamweaver CS5 de background resim olarak ekle diyorum eklediğim de resim bi yerden sonra bitiyor bitince kesik bir çizgi gözüküyor tekrar baslıyor resim hiç iyi bişey olmuyor arkaplan tasarımını yapamadım yardımınızı rica ediyorum şimdiden teşekkürler.
Dreamweaver cs5 arkaplan
resmi arkaplan olarak eklemelisin body tagını aşağıdaki gibi yap
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
<body style="background-image: url('seninarkaplan.jpg'); background-repeat:repeat;" >
body { background-image:url('seninarkaplan.jpg'); background-repeat:repeat; }
Arkaplanı eklemem de problem yaşamıyorum. Problem yaşadıgım mevzu arkaplanı yükleyince dw de 2 parça gözüküyor resim tamamen ekrana göre uymuyor yetmiyor yani bunun hakkında bilginiz varsa tekrar yardımızını rica ediyorum yoksa da yardımınız için teşekkür ederim..
ben yanlış anlamışım, onun için şöyle bi yöntem var:
<body style="background-image:url('seninarkaplan.jpg') no-repeat; background-size:100%; " >
body { background: url(bgimage.jpg) no-repeat; background-size:100%; }
IE9+, Firefox 4+, Opera, Chrome, Safari 5+ de çalışır yazıyo burda
Bunu uyguladım arkaplan gelmedi tarayıcım da uygun işlem yapmak için yönelttiğniz siteden de yardım almaya çalıştım fakat problemi gideremedim baska nasıl bi yol izleyebilirim arkaplanı yapmadan işlem yapamıyorum proje ödevi durum kötü yani..
ops denemeden gönderdim pardon background-image deyip repeat belirtmişim yanlışlık olmuş
bir de 100% hem en hem boy için belirtilmesi gerek aşağıdakı gibi olacak. bu şekilde olur.
<body style="background:url(http://kyesil.com/kylogo.jpg) no-repeat; background-size:100% 100%;">
böyle biraz garip olur normal ekranda başka geniş ekranda başka uzatır resmi farklı çözünürlükte farklı görünür.