Driver Yardım Lütfen

ahmetbkaraman
20-11-2009, 10:40   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Arkadaşlar herkese mrb.lar.Sizin de yardımlarınızla en sonunda pcyi topladım.Fakat şunları sormak istiyorum.İşlemci AMD,Ana kartım Asus m4a785TD-V Evo , Ekran kartımda Ati Sapphire HD 4890 Vapor-x 1Gb.Benim sorularım driverlarla ilgili olacak.1-Anakartın sitesindeki biosu yüklemek yararlı olurmu.2- Ekran kartının güncel sürücüsü sitesinde yaynlanmış.(Catalyst 9.11).Kutudan cıkan ise 9.8 sürümü.9.8i bilgisayara yüklemiştim.Siteden güncelini görünce onu yükleyim dedim.Fakat yüklerken ne oluyorsa bir anda yükleme yarıda kesiliyor ve pc yeniden başlıyor.Bunu nasıl çözerim.Birde atinin sitesinde solda seçenekler var AMD CPU Drivers,AMD Overdrive,Amd chipset driverAmd fusion Media gibi driverler var bunlarıda yüklemem gerekirmi ?Yoksa sadece catalysti yüklemem yeterli olurmu. Lütfen yardımcı olurmusunuz.

OSMAN BAĞÇEVAN
20-11-2009, 11:59   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bios 'unuz güncel değilse , güncel bios sürücüsünü indirip , kurmanızı tavsiye ederim..

https://www.chip.com.tr/forum/ati ... sorunu_t139172.html

ati nin sitesinden , mb'ı en büyük olan dosyayı indirin...

Firat982
20-11-2009, 12:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
162 mesaj

Sana Tavsiyem Bios güncellemesine sakın bulaşma(Bios güncellemeden anlıyorsan o ayrı)..Sanırım bilgisayarını zaten yeni toplamışın..Biosun zaten günceldir(Çok eski bilgisayarlar için geçerli güncellemeler)...Ekran kartı driveri ile ilgilide Osman arkadaşımın verdiği linki oku..Önceki gün başımdan geçen ve yaşadığım sorunu foruma yazdım..Ve çözümünü buldum.Tamamen bir önceki driver sürüm çakışmasından kaynaklanıyor..

ahmetbkaraman
20-11-2009, 13:28   |  #4  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Saolasın kardeşim eve gidince deniyecegim :) şuan işteyimde.Belki yeri değil ama kücükbir sorum daha olacak.Yazmış oldugum ankartın cdsinde bissürü software ve driver var.amd nos gibi garip garip driverlar var bunları yüklemesem bi sorun olurmu acaba.Aynı anakartı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Firat982
20-11-2009, 13:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
162 mesaj
Alıntı: ahmetbkaraman  
Saolasın kardeşim eve gidince deniyecegim :) şuan işteyimde.Belki yeri değil ama kücükbir sorum daha olacak.Yazmış oldugum ankartın cdsinde bissürü software ve driver var.amd nos gibi garip garip driverlar var bunları yüklemesem bi sorun olurmu acaba.Aynı anakartı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Valla bu yazılımların birçoğunu günlük hayatta kullanmıyorsuz..Fakat Faydalı yazılımlar.Zaten gereksiz olsa koymazlardı .Ama  nadirde olsa sorun yaratıyorlar..Örnek vermek gerekirse başımdan geçen bir olayı anlatayım.Yeni bir sistem toplamıştım DVD veya CD'yi bilgisayarıma kopyalarken veya DVD'den oyun kurmaya çalıştığımda bilgisayarım direk kitleniyordu.Daha sonra nette araştırdım Anakart yazılımlarından biri kitleme yapıyormuş..Kaldırdım sadece o yazılımı..Sorunu çözdüm..Yani böyle şeyler başına gelebir.Haberin olsun..

OSMAN BAĞÇEVAN
20-11-2009, 15:28   |  #6  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: ahmetbkaraman  
o garip dedikleriniz , belki bilgisayar kalbi ama işte bilmiyorsunuz çünkü hem ingilizce yok hemde bilgisayar bilginiz biraz düşük sanırım..
google ye 'google çeviri''yazıp ilk çıkan siteye tıklayın yada babylon tarzında programlar yükleyin..Anlamadığınız kelimeleri tek tek aratıp bakın bakalım ne işe yarıyormuş diye..Sonra da işe yarayanları ayıklayıp , yükleyin..
yada hiç uğraşmayın
''Driver Genius''

bektash
20-11-2009, 15:38   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Orijinal Download Link :
https://a248.e.akamai.net/f/674/ ... _dd_ccc_wdm_enu.exe
Alternatif İndirme Adresi :
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp

Güncellemeleri Zaten İçinde.