driverleri hk.

HPQ-User
04-09-2007, 20:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

GiresunLuu sormuş:
Arkadaşlar benim sorum ;
Format attıktan sonra driverleri yüklüyoruz ya, bu driverleri  neye göre  yüklüyoruz kafamıza göre  mi yoksa ???  ne  şartlar gerekiyor   bu konuda bilgi istiyorum

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
win xp home edition

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Emjey
04-09-2007, 20:55   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

Sisteminizde ki donanımlara göre driverlar yüklenir.format sonrasında anakart, ekran kartı, ses kartı, vb. gibi bileşenlerin driverları yüklenir ki windows bunları tanısın diye.Mesela everest programını kurarak sisteminizdeki bileşenlerin marka ve modellerini öğrenebilirsiniz.Buna göre de üreticinin ana sitesinden güncel driverları indirebilirsiniz.Mesela nvidia xxxx marka bi ekran kartınız var.Nvidia nın ana sitesine girerek ekran kartınızın modeline göre oradan driverları indirebilirsiniz .

isterseniz ihtiyacınız olan driverları bize söyleyin.Bulmaya çalışalım.

Sefa Adak
04-09-2007, 21:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Emjey arkadaşımızın dediği gibi driver lar sistemde bulunan parçalara göre parçanın üreticisinin sitesinden indirilir ve bilgisayara kurulur.

Koray Kocaman
04-09-2007, 21:40   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Driver sistemi tanımlama yani yeni donanımlarınızı system'e tanıtırsınız.Windowsun içinde bulunan driver'lar bazen yeterli olmuyor bu gibi durumlarda bileşenlerinizin driver cd'si ile tanıtmanız gerekiyor.Özerim ilk kurulumu yani windows dan sonra anakart driverının kurmanız.Bileşenlerin takılı oldugu bu parça oldugu için temel bir görev görüyor.

ExCeLLiuM
04-09-2007, 22:41   |  #5  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Driverlar, donanımları windowsa tanıtan programlardır. Windows kendisi belli başlı donanımları kurulum sırasında sürücülerini kendisi otomatik oalrak yüklüyor. Fakat bunlar hem eski sürücülerdir, hemde birçok donanımıda görmezler.

Windowsu kurduktan sonra, ankarta ait sürücüleri ekran kartı sürücülerini, ses kartı sürücülerini varsa tv kartı, web cam vs. gibi donanımların sürücülerini yüklemek zorundasınızdır.

Böylelikle, windows donanımlarınızdan maximum verim alabilir. Dolayısıyla, sizde windowstan ve bilgisayarınızdan maximum verim alırsınız.

GiresunLuu
04-09-2007, 23:37   |  #6  
Üye
64 mesaj

Arkadaşlar ilginiz için teşekür ederim  hepinizin dediğini dikkate alıyorum  özellikle Emjey senin dediklerin daha da faydalı oldu  o programı söylemen neyse hepiniz sağolun arkadaşlar

Borga-x
05-09-2007, 08:28   |  #7  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Emjey
Sisteminizde ki donanımlara göre driverlar yüklenir.format sonrasında anakart, ekran kartı, ses kartı, vb. gibi bileşenlerin driverları yüklenir ki windows bunları tanısın diye.Mesela everest programını kurarak sisteminizdeki bileşenlerin marka ve modellerini öğrenebilirsiniz.Buna göre de üreticinin ana sitesinden güncel driverları indirebilirsiniz.Mesela nvidia xxxx marka bi ekran kartınız var.Nvidia nın ana sitesine girerek ekran kartınızın modeline göre oradan driverları indirebilirsiniz .

isterseniz ihtiyacınız olan driverları bize söyleyin.Bulmaya çalışalım.

AlkışAlkışAlkışAlkış hakettın

altayayhan
05-09-2007, 19:00   |  #8  
Yeni Üye
39 mesaj

Arkadaşım senın pc ile birlikte cd lerin gelmiştir öncelikle onları bi kur sen ondan sonra driver güncellemesi yaparsın

GiresunLuu
05-09-2007, 21:26   |  #9  
Üye
64 mesaj

kardeş yok  ki cd ler   sadece merak ettim ben yüklesin biliyorum  d de kayıtlı driverler