win7 32 bit işletim sistemi kurdum. bilgisayarıma hangi parçaların driverlerini kurmalıyım soylerseniz ona gore sitelerden bulum en guncellerini indircem.. eksiksiz yazın ltvn.
drivlerlarla ilgili soru
denetim masası aygıt yöneticisinden ünlemli olanları kurun.
Ünlemli olmasa bile ekran kartı ses kartı ve ethernet ve varsa wireless kartlarının en güncel driverlerini mutlaka kurun.
denetim masası aygıt yöneticisinden ünlemli olanları kurun.bende hiç ünlemli yok fakat acıkcası ben windowsun update kısmından inen driverlere guvenmıyorum. hani en güncel versiyonlarını indirmek istiyorum. chipset falan mesela pc m de kaçtane chipset driveri kurmam gerekiyor.
Ünlemli olmasa bile ekran kartı ses kartı ve ethernet ve varsa wireless kartlarının en güncel driverlerini mutlaka kurun.
anakart ekran kartı ses kartı ve diğer ethernet ve varsa wireless kartlarının üreticilerinin sitelerinde güncel driverleri var onları mutlaka güncelleyim updateden gelen driverler de genellikle güncel oluyor zaten ayrıca everest programını kurarak donanımınızın driverlerinin güncellenme adreslerini alabilirsiniz.
anladım cok teşekkur ederim. son olarak konu dışı bi şey sormak istiyorum.görev yoneticisinde gordugum kadarıyla 1500mb rem bosda duruyor. ben onu önbellek olarak kullanmasını istiyorum. win7 yı yenı kurdum acaba zamanla o rem i önbelleğe donustururmu win7 yoksa ben elle chache yi artırabilirmiyim. ilginize teşekkür ederim hayırlı geceler qudin bey.
Ben teşekkür ederim bence dokunmayın çünkü sistem tam oturduğunda bir çok şeyi kendisi ayarlaıyor şöyle düşünün bir aralar forumlarda Windows 7'nin açılış hızını artırıyoruz dediler ve msconfig'den önyüklemeden işlemci sayısını 2 olarak göstereceğiz ıvızıvır dediler neyse ayarladık o şekil sistem daha çok yavaşladı :) yani en nihayetinde adamlar milyonlarca kod yazıyorlar işlemciyi çift göstermeyi ve sistem hızlandırmayı mı bize gösterecekler :) Sonuç olarak sistem yeni kurdunuz anladığım kadarıyla 2 ya da 3 gün bırakın sistem kendini buluyor zaten yani önbelleğe mutlaka alır dediğim gibi biraz zaman iyi geceler.
Ben teşekkür ederim bence dokunmayın çünkü sistem tam oturduğunda bir çok şeyi kendisi ayarlaıyor şöyle düşünün bir aralar forumlarda Windows 7'nin açılış hızını artırıyoruz dediler ve msconfig'den önyüklemeden işlemci sayısını 2 olarak göstereceğiz ıvızıvır dediler neyse ayarladık o şekil sistem daha çok yavaşladı :) yani en nihayetinde adamlar milyonlarca kod yazıyorlar işlemciyi çift göstermeyi ve sistem hızlandırmayı mı bize gösterecekler :) Sonuç olarak sistem yeni kurdunuz anladığım kadarıyla 2 ya da 3 gün bırakın sistem kendini buluyor zaten yani önbelleğe mutlaka alır dediğim gibi biraz zaman iyi geceler.üanladım cok tşkkrler .. forumda tekrar grsmek dileğiyle:)
1 windows update ile güüncel driverslar gelmiyor sadeceMicrosftun kurulum dvdsine ekliyemedigi yada digital imzaya tabi tuttugu databasedaki driverslar iniyor
1 pc kurulumu sonrasi markali pcde resmi site, markasiz bir pcde ana kartin resmi sitesine bakmakta fayda var daha ileri kullanicilar icin markaya göre arama yapmak falan.
Gene ayni sekilde http://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=29 yada http://www.ma-config.com/index.phpen/home/
Bu verdigim sitelerde tarama yapip o gün dahi cikmis olsa sisteminizdeki gereken yeni driverslari tek tiklamaya sunan siteler var malesef ilk site sadece fransizca olmasina ragmen zaten tarama bitince sonuclarda mavi renkli olanlarda (Tarihe bakin) yükleme adreslerinde size son driverslari yükletir.
Diger konuda Flash, java gibi seyleride kendiniz resmi sitelerinden kurun yada güncelletin.