Drupal'de Clean (Temiz) Url Aktifleştirme Sorunu

sytek1428
28-10-2009, 03:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Arkadaşlarbiz de http://www.uniyolu.com/ sitesine drupal kurduk. Uzerine bir temave bir eklenti kurduk. Ancak, iş temiz url yi aktifleştirmeye gelinceaktifleştiremedik. Yani etkin seçeneği gri renkte ve onu seçemiyoruz.Sistem ayarlarınız şu anda bu özelliği desteklemiyor diyor. Internetteonlarca makale okuduk elle tutulur bir bilgiye ulaşamadık. Localhosttakurduğumuz ve aynı ayarları yaptığımız drupal sorunsuz çalışıyor.

host şirketi: dataxi.com  site d:\w3sites\uniyolu.com kök dizininde görünüyor.
mail adresi: [email=uniyolu@hotmail.com]uniyolu@hotmail.com[/email]
Lutfen yardımcı olun. Okumadığımız makale kalmadı. Nerdeyse gerekenbilgi hariç herşeyi öğrendik. Yarıdmcı olabilirseniz çok seviniriz.

htaccess dosyası var. Öğrendiğim yeni bilgilere göre site iistabanlı isapirewrite3 yüklü. Mod rewrite izni açık. Bu konuda iki adetmakale buldum. Linkleri şöyle :
1- http://www.helicontech.com/articles/drupal.htm
2- http://www.iis-aid.com/articles/how_to_guides/using_drupal_clean_urls_ii...
Bu iki makalede elemanlar bu duruma nasıl çözüm bulunacağınıanlatmış. Ama, bunları uyguladığımda çözüme ulaşamadım.$con['clean_url'] = 1 kodunu girdiğimde site yönetim paneli kompledevre dışı kaldı.
Girip incelerseniz sevinirim. Şu anda .htaccess ve settings.phpkurulumdan sonraki orjinal hallerinde. Clean Url aktif değil. site : www.uniyolu.com  
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.