drwtsn32.exe

viking20
24-09-2007, 20:52   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

lanet!görev çubuğunda daha önceden sadece masaüstündeki 3 programın simgesi(Başlat'a yakın)yer alırken nasıl olduysa şimdi sayısı çok arttı(20),üzerilerine sağ klik yaptığımda,
[drwtsn32.exe] bir hata oluştu ve explorer in kapatılması gerekiyor uyarısı çıkıyor.Arkasından da tüm ekran kitleniyor,donuyor.Mecburen restart yapıyorum,tekrar ekranı açmak için.Sayın Dr.Watson u nasıl silebilirim,en kısa yoldan(microsoft.com un anlattığı uzun yol).Teşekkür ederim.
edit:ilgili klasörler drwtsn32.exe.mdmp ve appcompat.txt imiş.Yeri de(bu klasörlerin):C:\DOCUME~1\Owner\LOCALS~1\temp\WERb1c3.dir00\...
imiş.Trojan ,spy,virüs,rootkit taramaları yaptırdım hala gitmedi,değişen birşey yok.

Son Düzenleme: viking20 ~ 24 Eylül 2007 22:59
black_flood
25-09-2007, 08:57   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

dr watson virüs değildir.microsoftun sistem hatalarını ayıklamada vee loglamada kullandığı bir bileşendir.hata olma sebebi ise sistem dosyalarında bozulma varsa ram arızalıdır fakat sistemin yarım yamalak çalışmasına olanak tanıyorsa.sistemini sıfırdan formatlayıp kur yine devam ederse ramleri kontrol et.kullandığın xp cdsi modifiyeli ise ondan dolayı oluşanda bir sorun olabilir.bende var ilk yaptığım cd boşyere tıklasam bile watson çıkıyordu karşıma.

viking20
25-09-2007, 14:01   |  #3  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

black_flood
yanıtın için çok teşekkür,biliyorum tabii:D virüs değil,onun için şu watson u nasıl kaldırırız diye dedim?kurtulamadım gitti,neyse ben ona dokunmadıkca(sağ klik)o da bana dokunmuyor:D ,dediğin gibi sistemin çalışmasında\yürümesinde şimdilik bir mahzuru yok.Ben de telaş etmiyorum zaten.Güvenlik taraması yaptırmam usulen\adetden\el alışkanlığı diyelim istersen:D (aslında iyi bir şey tabii).
---
(bilgi):
1)KİLİTLENME SONRASINDA OTOMATİK RESTART
XP'nin ne kadar güvenli çalıştığını duymuşsunuzdur. Ancak bu işletim sistemi de çeşitli sorunlardan ötürü kilitlenebilir ve tabii ki aksi yönde her hangi bir şey yapılmadığında hareketsiz kalabilir .
İpucu:Sistem kilitlendiğinde bilgisayarın otomatik olarak yeniden başlatılmasını sağlayan fonksiyonu etkinleştirin. Bunun için ilk olarak "Başlat/Denetim" Masası penceresindeki Sistem simgesini çalıştırın ve ekrana gelen pencere üzerindeki Gelişmiş kartını aktif hale getirin . "Başlangıç ve kurtarma" başlığı altında bulunan ayarlar düğmesine tıklayın ve Sistem Hatası\"Otomatik olarak yeniden başlat"ın yanındaki kutuya <<tik koyun>>TAMAM deyin. Bu sayede bilgisayar, sitem kilitlendiğinde sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak yeniden başlar.
Edit:demin baktım bende kutu işaretli ama,ekranım kitleniyor ve de hiç de oto.olarak başlamıyor ne hikmetse,Windows da bazen atıyor\sallıyor galiba:D
2)WİNDOWS XP İÇİN SON ADIMDA GERİ DÖNÜŞ
Tabii ki Windows XP'de de bir adet kurtarma aracı mevcut. Bunun için bilgisayarın açılışı esnasında {F} tuşuna basılı tutun ve Windows açılış menüsünde yer alan "Last known goodconfiguration" seçeneğini çalıştırın .
Bu çalışma kipinin isminden de anlaşılabileceği üzere, Windows, sitemin sağlıklı bir şekilde açılırken uygulandığı ayarları kullanacaktır. Eğer bu arada sorunlu bir sürücü kurulduysa bu açılış mod'unda yüklenmeyecek ve böylece rahatlıkla kaldırılabilecektir.

Son Düzenleme: viking20 ~ 25 Eylül 2007 14:19