dual ram msi 7028 neo2 platinum

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
gusurketen
24-06-2005, 16:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Merhabalar,

msi 7028 neo2 platinum anakartım var. 2 adet 512MB DDR2 533MHz Ram im var. Anakart üzerinde 4 adet ram yuvası var: İkisi yeşil, diğer ikisi turuncu.
RAM'leri Dual olarak kullanabilmem için hangi slotlara takmalıyım?
Birisini yeşil, diğerini turuncu renkli yuvaya taktım. Ama bios ta dual olduğunu gösterir bir menü olmadığı için emin olamıyorum.

Bir de sistemimde 512MB ram var iken mpeg-divx dönüşümü hızlarını ölçtüm: örneğin 605MB lık bir mpeg dosyasını virtual dub ile 16 dakikada dönüştürüyordu. Sistemime bir adet daha 512MB ram ekledim süre yine aynı. Daha hızlı yapması gerek miyor muydu?
kingston 512MB DDRII 533MHZ  x 2
emt64 intel 630 3.0 GHz
160GB sata

teşekkürler.

Recep Baltaş
24-06-2005, 21:49   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Mpeg dönüştürmede Ram in yeterli olduğu için fazla taksanda fark olmaz...işlemciyi overclock yapınca farkı anlarsın ancak...Ramleri farklı renklere tak...MSI doğru dürüst bir açıklama yapmamaış biz de MSI bir anakart kurduk...Bazen Reset atınca gösteriyo ram lerin dual ddr modunda olduğunu...

jaina
25-06-2005, 17:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Recep ya lütfen ATMADAN konuş.

Dual olarak kullanabilmek için AYNI renk slotlara takmalısın ramlerini
Bunu cpuz programından anlayabilirsin dual olup olmadığını.
link: http://www.inndir.com/program.php?id=21089
Ram bölümünde single, dual diye yazar.

Onun dışında bios da dual ayarlarını açmak gibi birşey yoktur.

Mpeg dönüştürmeye gelince, eğer ramleri dual taksaydın farkı görürdün.
Ancak dual taksan dahi aşırı fark olmaz. Ancak fazla ram sayesinde, mpeg dönüştürmeyi yaparken başka işlemleride kolaylıkla yaparsın. Mpeg dönüştürmede işlemcide önemli bir rol oynar.

( bilmeyenler için dual belleklerin çalışma prensibleri: http://www.level.com.tr/forum/to ... =11783&SearchTerms=,Dual,ram

jaina
25-06-2005, 17:45   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Recep nasılda sıkmışsın farklı renklere tak diye.
Şu cevabımdan sonra pclabs forumlarında geziyordum ve aynı cevap.

Recep Baltaş
25-06-2005, 23:13   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Bak dostum biz de MSI K8N Neo4 Platinium nForce4 ultra chipset li...Ve bu anakartta ram leri farklı renklerdeki slotlara takınca dual ddr çalıştı (2x512 400)

Önce aynı renklere taktık (yeşil lere) budurumda anakarta açılışta single cahannel 333 mhz gördü...

Daha sonra farklı yeşil ve mor a (farklı renklere) taktık işte o zaman dual channel 400 mhz yazdı....

dünya üzerinde binlerce anakart var ve her anakrtın ki farklı ben de arkadaşınki MSI olunca onda yaptıklarımı yazdım...

Birincisi...

"Mpeg dönüştürmeye gelince, eğer ramleri dual taksaydın farkı görürdün.
Ancak dual taksan dahi aşırı fark olmaz."

sen kendi yazılarında bir defa tutarlı ol...

ikincisi...ben ne sıktım ne attım ne de başka bir şey yaptım ben sadece bildiğim cevabı verdim...yazen bilmediğim konulara veya forumdaki kullanıcıların yeteri kadar bilgiyi yazdıkları konulara cevap yazmıyorum...

Üçüncüsü ard arda iki mesaj atıpta forumu kirleteceğine bu cevabını tek bir yazında belirtebilirdin...

Şimdi burası özgür bir forum yada ben şu an  öyle yapacağım için konuyu kitlemiyorum buyur sende mesajını yaz yanlışım varsa özür dileyeceğim...

Arkadaşlar bilirler benim gerektiğinde özür de dilediğimi...

imza:chip_recep

Son Düzenleme: Recep Baltaş ~ 25 Haziran 2005 23:15
jaina
25-06-2005, 23:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Pardon recep kardeş, mesajlarımda biraz "acı" konuştum.
Ancak birden garipsedim.

Benim bildiğim kadarı ile ve denediğim kadarı ile ramlerin dual olarak kulanılabilmesi için aynı renklere takılıyor.
Ki asus, gigabyte, abit (socket a yı saymıyorum onlardaki dual "yalan dual" ) de böyle.

İkimizin dediğide aslında şu durumda önemsiz.
Arkadaş iki durumuda denesin, ve cpuz de baksın. Sonucu buradan söyler.

ben kendi yazdıklarımda tutarlıyım. Bak "dual taksan dahi AŞIRI fark olmaz" demişim. Ama farklı olur demişim. Dualin performansı yüzde 15-20 yi geçmez. Bu baya tutarlı lütfen.
( ayrıca ikinci mesajı acelem vardı o yüzden, aşırı mesaj kirliliğide yapan bir insan değilim. En azından biri öneri yapınca, +1 ya da evet doğru, haklısın türü mesajlarla şişirmiyorum konuları. Bunu sana değil genel olarak söylüyorum.)

Kolay Gelsin.

Recep Baltaş
28-06-2005, 21:49   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

O zaman sorunumuzu hallettik demektir...

ben böyle bir şeyin olmasını istemezdim...