öncelikle merhaba,
anakart: ma74gm-s2 rev:4.1
işlemci: amd athlon ii x2 2.8 ghz (200*14)
<ram: ddr2-800 1gb (5-5-5-18---400mhz)>(ramın markasını bilmiyorum. "zepellin" gibi bişey.)
benim sistem yukarıdaki gibi.1 gb ram var. şimdi bu "dual ram" tam olarak nedir?
>>1 gb daha ram alıp dual modu açsam toplam ram 1gb mi olur 2 gb mı?(windows ne kadar görür.)
>>dual ram da marka zamanlama değerleri önemli mi? her iki ramda da zamanlama ve fsb değerleri aynı mı olmalı?
not: ekran kartı anakart üzerinde entegreli olduğu için sitem ramının bir bölümünü alıyor.şu an 1gb ramın 128 mb kısmını alıyor.bu dual ram için sorun yaratır mı?
dual ram özelliği ile ilgili yardım...
2. alacağınız ramin mhzi bundan daha düşük olmasın. CL değeride yüksek olmasın. performans kaybı.
MHZ , CL ve marka aynı olsa iyi olur. Ben 2 adet ram kullandım bi 1gb biri 2gb mhzleri farklıydı cl değeri farklıydı marka farklıydı. Normal 2liğe göre 3 gb ramde birazcık daha fazla yüksek değerler aldım ama yinede sağlam değil.
1liği sattım 2lik kullanıyorum tek şuan.
Ram leri dual yapmanı öneririm yani aynı ramdan iki tane kullanmanı öneririm
Tek ram 64bit olur bi tane 800mhz' lik 6400mb\s dir
dual ram 128bit olur ikitane 800mhz' lik 12800mb\s dir yani hızı iki katına çıkar.
asıl öğrenmek istediğim şey şu:
1gb daha uygun bir ram alıp taksam dual ram modunu açınca windowsta ram kaç gb görükür?
ekran kartı paylaşımı dual ramda sorun yaratır mı?
kısaca bu dual ram raid 0 gibi mi? (aynı iki disk ve daha hızlı veri okuma)
Bilgisayarında 1 gb ram varsa ve 1 gb ram daha eklersen dual ram özelliği açılsada açılmasada 2 gb olur. Dual ram özleliği BİT' miktarını artırır dual ram olunca 128 bit olur single ram olunca 64 bit olur.
Bilgisayarında 1 gb ram varsa ve 1 gb ram daha eklersen dual ram özelliği açılsada açılmasada 2 gb olur. Dual ram özleliği BİT' miktarını artırır dual ram olunca 128 bit olur single ram olunca 64 bit olur.öğrenmek istediğim tamda buydu. çok teşekkür ederim.
bi sitede bana dual ram aynı raid 0 gibi. ram boyutu artmaz ama hızı artar dedi. şüphelendim.
bende win 7 pro var. 1 gb ram yetmiyor oyunlarda. şimdi 1 gb daha alıpdual modu açarım.
tekrar teşekkürler...
ama eskisiyle yenisinin mhz i aynı olsun yoksa performans kötü olur yoksa dual kit süper bişey
benim anakartta ram slotlarının hepsi aynı renk.(siyah)
ram lerin dual ayarlarını bios tan yapıyorsun. ganged-unganged vs.
1gb ddr-2 800 alacapım
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ma74gm-s2h_1x/
Senin anakart Gigabayte olacak herhalde, iki ram slotu varmış ben 4 tane sanmıştım. Neyse farketmez 2 slot varsa yine kullanırsın dual olarak...
evet diğerine de bir tane daha 1gb aynı mhz alıp takarsın süper olur
Mümkünse şu andaki elindeki ramın aynı markasından aynı modelinden al daha iyi olur.benim ramın peforfmansı iyide markası karışık.
zeppelin midir nedir... aynısını bakalım bulabilecekmiyim. bulamazsam aynı hız ve zamanlamadaki kingston vs. ram alırım. cevaplar için sağolun..
bu bilgisayar konusunda en az bilgisahibi olduğum şey bu ram-dual ram vs. idi. ama artık değil :D