Benim bi dükkanım var ne çok büyük ne çok küçük. Dükkanı değerlendirmek istiyorum . O dükkanda ne iş yapsam geliri iyi olur ?
Dükkanım var. Ne iş yapsam ? Nasıl değerlendirsem?
kardeşim hoop diyince olmaz biliyorsun ilgilerini daha önce yaptığın şeyleri falan yazarsan daha iyi olur. yani internet cafe dersem yapacakmısın ?
Çaycılık deyip geçme dükkan işlek bi yerdeyse esnafın bol olduğu iyi iş yapar.
Yeri çok önemli dükkanın
Diğer arkadaşların dediği gibi etrafta fazla esnaf varsa çaycılık iyidir
Başka çaycı varsa rakabet cart curt hikayet kimse satmaz yeni biri için eski takıldığı çaycıyı
Neyse çaycılığın yanında yapması pratik yiyecek de koy (Örneğin sosisli, tost falan.)
Bi de mutlaka kahve makinası al çayları ve türk kahvesini kendin yap onun haricindekileri makineyle yaparsın Nescafe, cappucino, sıcak çikolata ile uğraşmak çok sıkıyo insanı makine yoksa.
Çevrede durak varsa git akbil dolum bayiliği için başvur. Çevremizde çok dükkan var akbil dolduran
Yani uzun lafın kısası çaycıyım diyip diğer işleri göz ardı etme olabildiğince verimli kullanmaya bak dükkanını para basarsın. Ama bakkal gibi de yapma tabi
Kiralama olayına gelince arkadaşların biri kiraya ver demiş de 1000tl'nin altında kiraya verceksen dükkanı hiç yanaşma kiralama olayına.
Şu çaycılığın eksilerine gelince bir tane var o da erken açman gerekiyo.
Yada 15-20 metre ileride okul varsa hot dog satabilirsin.Çocukların ilgisini çok çeker (:
Şirketlerle anlaşıp(örn:Coca cola, maret(kokteyl değil uzun sosis için anlaş çocukların ilgisini çekmesi için), calve gibi) alacağın hammaddeyi ucuza getirebilir daha fazla para kazanıp yazın da karlama standı kurabilirsin
okula yakın bir yerse biraz güzelleştir 2-3 masa sandalye kur bir kaç mutfak eşyası al ve birazda kırtasiye eşyası bence
Kararımı verdim Tekel Bayi Açacam .
Tekel bayi yatırım ister + elin iti kopuğu seni bulur ahmet abi gibi tekel savaşı yaparsın serserilerle :)
Kaynak: istikbalgazetesi.com/?sec=1&newscatid=7&newsid=56783
ESKİŞEHİR BU OLAYI
KONUŞUYOR
Bir tekel bayiinde "içki değiştirme" meselesi yüzünden çıkan kavgada bıçaklanan oto kiralamacı, kendisine saldıran 4 kişiyi içki şişeleri atarak kovaladı.
...
Kavgada bıçaklanan şahsın (Ahmet Yılmaz) kendisine saldıran 4 kişiye 5 kasa içki şişesi attığı ortaya çıktı.
Kendisine saldırıp bacağından bıçaklayan M.D., M.A., M.K. ve H.D.yi dükkandaki içki şişelerini atarak kovalayan oto kiralama dükkanı sahibi Ahmet Yılmaz, şehirde günün konusu oldu. Attığı şişelerin hemen hemen hepsini şahıslara isabet ettiren Yılmaz, dükkan sahibi T.E.nin, "Ağabey bir şey kalmadı, artık atma" demesi üzerine zararını karşılayacağını söyleyerek adeta dükkanı boşaltana kadar içkileri atmayı sürdürdü.
...
Dükkan sahiplerinden Mustafa Erkoç, "Olay esnasında dükkanda kardeşim vardı. Ahmet ağabey, olay üzerine dolap ve vitrinlerdeki içkileri komple boşaltmış. 5 kasa bira gitmiş. 120-130 şişe bira atmış. Dörder dörder alıp alıp atmış. Acayip derecede de iyi bir atıcı. İlk attığı şişeyle iki kişiyi düşürmüş. İki kişi dışarıda, onlara da attığı şişeleri denk getirmiş. Başka türlü de bunların elinden kurtulamazdı" dedi.
...
İlk attığı şişeyle iki kişiyi yıkan ve attığı şişelerin hemen hemen tamamını isabet ettiren Yılmaz, şahısların komşusundan haraç istediğini iddia ederek, "Ben şahısların tekrar dükkana geldiğini duyunca yerimde duramadım ve komşuma yardıma gittim. Tartışma çıkınca beni bıçakladılar. Ben de kendimi savundum. Önüme ne geldiyse vurdum. Ama hiç kimse bana yardım etmedi, herkes seyretti. Yol trafğe kapandı. ..., ... Tezgahları hep boşalttım. Bayici Tuna, Ağabey atma, aman gitti diye bağırdı. Ben de parasını vereyim dedim. Yoksa pisi pisine gidecektik. Beni satan arkadaşlarım kaçtı. Öyle insanlık olmaz. Onlar gitsinler başka ülkede yaşasınlar" diye konuştu.