dumping physical memory hatası

muratmaske
23-02-2012, 16:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

slm arkadaşlar bu konuyu 1 -2 hafta evvel de açmıştım ama malaesef bi çözüm bulunamadı onun için şansımı tekrardan denemek istedim.sorun şu ben win7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum ve konu başlığında belirtiğim gibi 8 gb ram taktımda mavi ekran alıyorum 5 -10 dk içerisinde %00 dan %100 kadar sayıp makina restart atıyo ramlerden hiç bi sorun yok test edildi.tek ram taktımda yani 4 gb kullandımda ayrıyetten 2 ramde çalışıyo yani ramler hatasız ama 2 rami takıp  8gb kullanmak istedimde mavi ekran alıyorum.denenen yöntemler şunlar.

Bios update edildi
Ramler farklı slotlarda denendi
çekirdek bellek 64 kb alındı
farklı windows 7 64 bit kuruldu
tüm windows güncelleştirmeleri yapıldı
kendi gelen CD'si ile driverlar yuklendi hata verdi gene
internetnet son driverları yüklendi hata verdi gene

NOT: 2 ram de aynı mark  aynı mhzdir frekans sorunuda yoktur.(4+4)

makina daha 3 hatfalıktır tüm parçalar yeni.

Sorunun ramlerden olduna eminim çunku 4 gb kullqandımda kesinlikle hata vermiyo.
Ne zaman ki 2 sini birden taksam mavi ekranalıyorum konu başlığında belirtim gibi.

Ama soruna bi çare bulamadım varsa aklında bişey olan söylesin onu da denim şimdiden teşekkurler.

stalkeranil
24-02-2012, 03:51   |  #2  
Taze Üye
1 mesaj

Selam. Öncelikle geçmiş olsun. Tahminime göre anakartın Asus ve çıldırma noktasına yaklaşıyosun. Keşke gigabyte alsaydın. Asus anakart almana sebep olanda tahminen Amd işlemci almandır. Son zamanlarda amd alan asus anakart alıyor ama sonra cinnet geçiriyo.

RAMlerinde sorun olmama ihtimali yüksek. . Aynı mhz aynı marka model ramlerin her biri tek tek çalışıp hata vermiyorsa birlikte çalışmalarına tek engek anakarttır :d  Her mavi ekran hatası alan sorunu ramlere atıyor maalesef. sidik içmek sarılığa iyi gelir zihniyeti gibi tamamen hurafe :D  Sorunun yüzde 85 anakartta. Ancak donanımsal sorun olmayabilirde. Bios'a girip ramler için voltage değeri ver. Muhtemelen şuanda auto halindedir. Kaç volt olması gerektiğini ramlerinin ne oldugunu bilmediğim için söyleyemiyorum. Ya anakart üreticinin sitesinde ram için verdiği pdf dosyasında bulursun yada direk ram üreticinin sitesinde bulursun.  NOT: tabiki yinede ramlerde de sorun olabilir. Bir arkadaşının pc'sinde 2 si birden dene...

bana benzer sorunla  6 pc ulaştı.  5i asus anakarttı. Ancak bir tanesi çok garipti. harddisk, işlemci, ram, ekran kartı herşeyini değiştirdim tek tek. Sorun çok aptalca birşeydendi. SATA kablosu :D Bozuk sata kablosu için dumping physical memory hatası aldım :D
mavi ekran çıktıgında verilen hata kodu kesinlikle doğru olucak diye birşey yok. Lanet windowsun algısı hata kodu üretiyo ama kesinlikle windowsa güven olmaz.

Sorunu eninde sonunda çözersin. SAbırlı ol. Önce ram için voltage ayarla. olması gerekn 1.5v sa 1.4 de girebilirsin denemek için. Ayrıca Asuslarda bios update etmek iyi bir halt değil. Normalde sorunsuz çalırken update sonrası hata veren sistemlerde çok. Zaten asuslarda okadar sorun varki dakka başı bios için yeni bir update yayınlar haldeler.... Bazılarına eski sürümünü geri yüklemekte tam bir eziyet.  birde anakartın modelini ve 1 mi 2 harddisk mi kullandığını yazarsan iyi olur.

95ten beri bu işle uğraşıyorum. Pentium 75 ler yıl sonunda daha yeni çıkmıştı :D PC toplamak güzeldir, daha ucuza gelir  ama artık işler değişti. Saçma sapan bir çok uyum sorunu, artan ürün çeşidiyle birlikte çoğaldı. Oyüzden PC toplarken daha önce bir marka tarafından toplanmış olanı toplamak en iyisidir.

Son Düzenleme: stalkeranil ~ 24 Şubat 2012 04:09
muratmaske
24-02-2012, 14:34   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

COOLER MASTER RC 690 II 80PLUS GX 650W MidT ATX SİYAH KASA

ASUS M5A78L LE AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) Anakart

SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

CORSAİR 4GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram - 2 adet

AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

1TB SATA3 hard disk - Windows bunda kurulu

1TB SATA2 Hard disk - bu yedek hardisk olarak kullanıyorum

Son Düzenleme: muratmaske ~ 24 Şubat 2012 14:36
muratmaske
24-02-2012, 17:16   |  #4  
OP Yeni Üye
22 mesaj

arkadaşlar bu konuda hakkında bişey bilen varsa rica ediyorum yardımcı olsun açıkcası 8 gb ramim varken 4 gb kullanmak zoruma gidiyo ...şimdiden teşekkurler...

muratmaske
25-02-2012, 14:26   |  #5  
OP Yeni Üye
22 mesaj

voltaj ayarları ile oynamak işe yaramadı :(

muratmaske
26-02-2012, 14:10   |  #6  
OP Yeni Üye
22 mesaj

evet arkadaşlar yokmu bunun çaresini bilen veya bi fikri olan bi arkadaş ????