Dünya büyük tehlikede!

CHIP Online
02-01-2010, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Rus bilim insanları Dünya'yı kurtarmak için çalışıyor! İşte gezegeni bekleyen dev tehlike...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/dunya-buyuk-tehlikede_17385.html

Resimlerle: Dünyayı vuracak: Aphosis Asteroidi

Rus bilim insanları gizli toplantıda, 26 yıl sonra Dünya'ya çarpma ihtimali bulunan dev bir asteroidi nasıl engelleyebileceklerini tartışacaklar.

Dünya'yı büyük bir felaketten kurtarmaya yönelik olarak toplanacak olan bilim insanlarından Anatoly Perminov, "Burada insanların hayatlarından bahsediyoruz. Bekleyip yüz binlerce insanın ölmesini izleyeceğimize birkaç yüz milyon dolar harcayıp asteroidi durduracak bir sistem yapmalıyız" dedi.  

Dünya'ya çarpma ihtimali olan Apophis Asteroidi'nin çapı yaklaşık 350 metre. Bilim insanları bu büyüklükteki bir asteroidin Dünya'ya çarpması halinde Fransa büyüklüğünde bir çöl oluşturabileceğini vurguladı.

Perminov açıklamasında, ele alınacak olan projenin ABD, Çin ve Avrupa ülkelerini de içine alan uluslararası bir çalışmaya dönüşebileceğini belirtti ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi...


Tüm konu: Dünya büyük tehlikede!

İzleyin: Uzaylılara Türkçe selamlama

Resimlerle: Dünyayı vuracak: Aphosis Asteroidi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu sefer tehlike çok yakın...

posicor
02-01-2010, 13:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Korkmayın, gerçekten Amerika'ya (pardon dünyaya) çarpacak olursa yüce amerikan hükümeti bir grup inşaat amelesine 3 gün eğitim verip asteroidi patlatmaya gönderir ve Amerika'yı (yine pardon dünyayı) kurtarır nasılolsa.Olmadı diyelim böyle kocaman gemiler yapıp dünya nüfusunu temsil eden 99.700 amerikalı ve onlara hizmet edecek 300 meksikalıyı kurtarırlar :P