Dünyanın bir numaralı hacker'ı (!)

CHIP Online
05-02-2011, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın bir numaralı hacker'ı (!), beklediğini alamadan hakim engeline takıldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/duny ... hacker-i_25068.html

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Gregory D. Evans, Ligatt Security'nin CEO'su ve kendini adlandırdığı şekliyle "Dünyanın bir numaralı hacker'ı." Evans geçen yıl şirketindeki 25 araştırmacı hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve bu araştırmacıları şirketin parasıyla oynamakla suçlamıştı. Suçlamanın gün yüzüne çıkmasıyla beraber şirketin hisse değerleri de 2.80 dolardan 0.0004 dolara gerilemişti.

Davanın açılmasından kısa bir süre sonra Evans'ın avukatları, araştırmacıların Yahoo! Ve Twitter hesaplarının kullanıcı adı ve şifrelerini, gelen giden e-postaları ve tüm blog yazışmalarını istedi. Bu bilgiler için Yahoo ve Twitter'a onları mahkemeye çağıran da bir yazı gönderdi.

Ancak geçen hafta Georgia'daki bir hakim tüm bu mahkemeye çağırma yazılarını iptal etti; "Avukatının çok uzun bir zamandır böyle bir hakkı bulunmamasına rağmen davacının mahkemeye çağırma yazıları göndermesini, mahkeme oldukça endişeli karşılıyor." Ayrıca şifre ve e-postalar için ise hakim şunları söyledi; "Bu çok geniş bir istek ve davacının ifadesiyle de tamamen tutarsız."  

Hakim ayrıca davayla ilgili başka yanlışlıkları da ortaya çıkardı ve California vatandaşı olan bir araştırmacıyı davadan çıkarttı. Hakim şimdi, Evans'a uygun olmayan davaya çağırma yazılarını yollamak için ne kadar ceza vereceğine 1 Mart'ta karar verecek.


Tüm konu: Dünyanın bir numaralı hacker'ı (!)

Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Evans'ın böyle bilgileri istemesi doğru mu?