Merhabalar ;
Cdrom sistemden hiç olmadık bir anda kayboluyor.Anakartım değişti.Ama ne fayda çözüm olmadı ne yazıkki.Gerçi ben cdrom ve data kablolarını da denedim.Yine bir sonuç alamadım.Anakartım gigabyte cdrom ise lg 52x.Bu konuda bir fikri olan varsa cevabını bekliyorum.Herkese kolay gelsin.
Durduk yere Cdrom sistemden kayboluyor
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.lg cdromlar arada bir yapar öyle şeyler eski bir cdromsa değiştirmekten başka çare yok gibi duruyor ben de çok karşılaştım mesela benim lg cdrw arada bir writer kısmı uçuyo nero bulamıyo ama cd okuyo
anakart driverlerini yüklemeyi denedinmi ?
Anakart'ın driverları eksiksiz yüklediğimi düşünüyorum.Bu arada ilgileriniz için hepinize teşekkür ederim.Herkese sorunsuz günler dilerim.
Bir cdyi okumakta zorlanınca yapıyor.Aygıt yöneticisinde değişiklikleri aratırsan tekrar tanır.
Benim başıma da gelmişti. XP kullanıyorsan bi roll back yapmayı dene.
Bir de kablolarını check et. Olmadı yen bir IDE kablosu al dene.
kabloları kontrol et iyice yerleştir cdromun gözünü temizle gene yapıyosa at çöpe
Cd-Room un LG marka ise bu normal bende de oluyo
CD yi okumakta zorlanınca kayboluyor reset atıyorsun geliyor
İyi de ben de LG kullandım. Bene zorlanma olunca kaybolmuyordu. Kabloda ya da driver da bir arıza muhtemel. Bu kaybolma olayı zorlanınca oluyorsa varsın çöpe gitsin o CD-ROM.
LG CD-Romların biraz güç ve tabaka sıkıntısı var.
Yapılarının geliştiren LG kullanmış olduğu yeni tabaka profesyonelce çalışmasına rağmen güç kaynaklarından beslenme sorunu olduğundan kendini kaybediyor. Buda sistemle CD Rom arasında kayıba neden oluyor. Bu durumda ya CD-Romu değiştirmek yada Power Supply i değiştirmek çare
Bu işin tek çözümü var. Harddiskle cdrom u aynı IDE kablosuna takmak. Yani Harddisk master cdrom Slave olcak. Cd writer ı ise diğer IDE kanalına bağla. Sorunun yüksek ihtimalle çözülecektir. Bu sorun bazı dandik anakartlarda olabiliyor. Markalı ve iyi bir chipseti olan bir anakartta böyle bir soruna hiç rastlamadım.
arkadasım sen once anakartı degistirecegine neden cdromu degistirmedin ki???
Arkadaslar konu tamamen mainboard in overload olmasindan kaynaklaniyor,kaliteli bir mainboard da bunu goremezsiniz,bendede creative cd rom,lg dvd rom var her ikiside kayboluyor arada,pc yi yeniden acip kaptinca yada driverlerini yeniden yukleyince taniyor.
Yanliz bu sorunun tekrarlanmasini engelleyen bir sey var oda bios dan pc baslatilirken ide baglantilarini check ettirmeyi secmeniz,bu sekilde daha az problem oluyor.Herkese kolay gelsin bu arada su benim bios sorununa da bir bakarsaniz sevinirim....
bir pamuklu çubuğa biraz saf alkol sür ve lensi temizlemeti dene
LG marka cdrom almakla hata yapmışsın, o marka cdromlar cok sok sorun cıkartıyor! bence cdrom'unu değiştirmelisin
Arkadaşımide kabolsunu degiştir. Daha yüksek veri hızı aglayan bir kablo al.