Windows 7 yada xp farketmiyor arkadaslar kuruyorum isletim sistemini. 2 yada 3 gun sonra acilmiyor. Sebebi nedir acaba masa ustu pc mi kullanamiyorum bu yüzden.....
Durmadan çöken iletim sistemi
ufakliklar diged hdd yi ac kapa yaparak bpzdular bu yedek hdd en az 3 yillik ama arsiv harici kullanmamistim aklima geldi ama diger hdd windowsu bile kurmuyordu bunda kuruyor arada checkdisk yapiyordu .....
Windows 7 yada xp farketmiyor arkadaslar kuruyorum isletim sistemini. 2 yada 3 gun sonra acilmiyor. Sebebi nedir acaba masa ustu pc mi kullanamiyorum bu yüzden.....Nasıl açılmıyor? Nerye kadar geliyor da açılmıyor? Sistem bileşenlerinde sorun olabilir? Bios güncellemesi gerekebilir. Sağlam bir virüs veya trojan ihtimali olabilir.
acïlïs logosu restart ...bu sekilde dewam ediyor...
acïlïs logosu restart ...bu sekilde dewam ediyor...
acïlïs logosu restart ...bu sekilde dewam ediyor...Safe mode dene F8 e basarak, girebiliyormusun? Bios la alakalı olabilir ya reset yap yada bios güncellemesi gerekebilir. Veya, işlemci ısınıyor olabilir veya ramlarda sorun olabilir. Kaç tane ram var bilgisayarda? İşlemci fanını temizle kirlendiyse. Ve tabiki güç kaynağıda olabilir bu sorunu yapan. Harici ses kartı, Lan kartı felan takılı mı sisteme? Ekran kartı var mı PCI slotunda? Hepsini tek tek çıkarıp deneyebilirsin.
kusura bakmayin geç cevap yaziyorum .....win 7 yada xp de guvenli moda girmiyor win 7 de dvd den acip onar diyince onarmiyor sistem geri yukle diyince geri yukleme noktasi yok diyor durum bu yeniden kuruyorum 2 ile 4 gun icinde yine cokuyor ewde bir yerde ide 80 gb vardi hafta sonu onu takip denicem birde ama neden yapiyor bulamadim hdd yi test edicem live cd programi varmi acaba denesem durumu ne
bence test etmene bile gerek yok sorun harddiskte yada bağlantılarında. temassızlık varsa bios ayarını bile bozar. logodan sonra restart oluyosa ahcı ide ayarlarına dikkat et. formattan önceki durumda olmalılar harddiskin bağlantı kablolarındaki temassızlığıda test etmeyi unutma.
hdd yı kontrol ettim sadece 1 bad sector war wer testlerden gectı fdisk yaptım sımdı cokmuyor ama butun dıverları kurdum programları ayarladım 2 3 gun bu sekılde calıstı acılısta chkdsk yaptı duzetlmeler yapıp acılınca ılk kurdugum wın 7 cıktı karsıma bende anlamadım acaba ram de testen gectı işten vaktım olmadıgından pek bakamıyorum sımdılık calısma saatım degısınce agırlık verıcem ama o zamana kadar yakaladıgım ıp ucu aldıgım her turlu bılgı sonuca daha kısa ulastırır benı
bugun actım yıne cokmus windows cekıc elımde az kaldı ......ram hdd lafta geiyor saglamlık teslerınde ama yıne aynı acaba nerden
sadece 1 bad sector var gerısınde problem yok gorunmekte anlasıldı 120 lıgı takıcaz ondada aynı ıse baska donanı hatası dıger bilgisayarı satınca bosa cıktı o hdd
120 lıkle dewam edıyor sımdılık ama tek bad sektorlu 500 lukte neden bu sorunu yapmakta acaba testlerden de gecıyor lafta
Konu sahibi Dediklerimi Tek tek Çözüme ulaşmak istiyorsan Uygula ve sonuçları resimli olarak göster.
1.HDtune ile Error scan yap (quick şıkkını seçme),Healt kısmının fotosunu çek.
2.İmzamdaki Kaspersky IS indir bilgisayarında antivirüs varsa kaldır dediğimi yükle.Sonra verdiğim antiyi güncelle ve fullscan yap virüs bulursa virüsleri göster ve sil önerilen hangisi diyorsa onu seç(recomanded).
3.İmzamdaki sistem aracı tarama olanı indir tarat ve sana explorerda bir link vercek onu burda paylaş.
4.Aida64 indir ve Rapor Tuşunu bulup tüm sayfaları seçip raporla ve html olarak kaydet ve burda paylaş upload edip.
5.Bir tane live cd indirip (örnek:iso; http://sourceforge.net/projects/ ... _05_01.iso/download)
Bununla da İsoyu usb ye yazdırıp kullanabilirsin ve sonuçları bildirdiğinde eğer diskle ilgili bir sorun var ise bu live cd ile de Disk ile ilgili lazım olacak tüm şeyleri yapabileceksin.
Yazdırma programı;
http://www.pendrivelinux.com/dow ... staller-1.9.3.3.exe