kiraladığım dvd yada vcdleri geri vermeden önce hdd me mutlaka kaydederim çoğunu kendi cinsine göre dvd yada vcd olarak cd ye çektim.bu şekilde kendimce arşiv yapıyorum.fakat cdler çok yer kaplamaya başladı hepsini dvd formatında yazdırmak istiyorum.bunca yıldır dvd ve cd yazdım fakat şu işlemi ilk defa yapacam yardım istiyorum.şimdi arkadaşlar elimde 8.5 gb tek kullanımlık boş dvdlerim var.bunlara dvd ve vcd lerimi kaydetmek istiyorum.dvd playerde çalsın diye bunun için hangisini seçmeliyim?
nero da videolar ve resimlerden,süper video cd yi mi seçeyim?
dvd film oluşturmak
"veri yazdır"
desen de çalar.
fakat eğer sen bir dvd filmi gibi menüleri olmasını istiyorsan, ona yardım edemem..
yoo menu falan önemli değil,aslında ben hep bilgisayarda izliyorum filimleri ama eş dost istiyor bazen tabi bazılarında sadece dvd player var bilgisayarları yok.hani dvd de de çalışsın istiyorum.mesela veri dvd yaz deyip filmi eklediğimde
"Derlemenize DVD-Vidyo disk uyumunu bozacak DVD-Vidyo içeriği eklediniz.Standart DVD-Vidyo oynatıcılarla uyumlu diskler yaratmak için, lütfen DVD-Vidyo derleme tipini kullanınız".diyor
eklediğiniz dosyaların tipi(veya uzantısı) nedir?
dvd formatındakiler AUDIO_TS ve video_TS diye iki klasör halinde.audio boş,vide-ts içini açınca 25 adet içerik var.bunlar
VTS_01_0.BUP
VTS_01_1
şeklinde.
kullanacağim disk 8.5 gb olduğundan iki film atmak istiyorum zaten o yüzden aldım bu bu dvdleri ama dvd formatını seçip filmin birini atıp diğerini eklemeye çalıştığımda değiştirilsin mi? diyor.klasör olarak sürüklesem yada eklesem bile oraya içini açıp ekliyor.doğal olarak VTS_01_1 benzeri dosyadan iki adet olduğundan değiştirisin mi diyor.yani 2 adet filmi 1 dvd ye ekleyemedim.
sanıyorum dvd filmleri "aynen kopyalamışsınız" ya da imajını almışsınız.
bunların formatını avi ya da mpg yapmalısınız.
bunun için de converter a ihtiyaç var fakat, malesef kısa bir sürede çevrilmiyor.
ayrıca [doğal olarak VTS_01_1 benzeri dosyadan iki adet olduğundan değiştirisin mi diyor.yani 2 adet filmi 1 dvd ye ekleyemedim.] dosyaların isimlerini değiştirip öyle yazmayı deneyebilirsiniz.
Aynı sorunu bende yaşıyorum burada cevaplayanlar soruna bir çözüm bulamamış bende bunun cevabını arıyorum, bunun belli bir yöntemi olması lazım bildiğim kadarıyla fakat internette bir türlü bulamıyorum çok can sıkıcı bir hale geldi bu sorun.
Ts klasörlerini aynen kopyalarsanız veri diski olarak yazdırmanız yeterli.
Bahsettiğiniz DVD oluştur seçenekleri başka formatların AVI, MPEG gibi DVD formatına dönüştürülmesini sağlayan seçeneklerdir.
2 Filmi tek DVD de toplamak ancak bu durumda DVD cihazlarında izleyemezsiniz. Çünkü o cihazlar alt klasörlerdeki dosyaları bulamaz. Bilgisayarda izleyelim derseniz farklı klasötler altına atarak oluşturabilirsiniz.
Üst üste iki DVD filmi attığınızda dosya isimleri aynı şekilde olduğu için üzerine yazayım mı sorusunu soruyor. Evet derseniz önceki film gider sonraki gelir. O yüzden farklı klasörlere kopyalamanızı ama DVD cihazlarında izleyemeceğinizi bilmelisiniz.
urkatatsanıyorum dvd filmleri "aynen kopyalamışsınız" ya da imajını almışsınız.
bunların formatını avi ya da mpg yapmalısınız.
bunun için de converter a ihtiyaç var fakat, malesef kısa bir sürede çevrilmiyor.ayrıca [doğal olarak VTS_01_1 benzeri dosyadan iki adet olduğundan değiştirisin mi diyor.yani 2 adet filmi 1 dvd ye ekleyemedim.] dosyaların isimlerini değiştirip öyle yazmayı deneyebilirsiniz.
berfin_Aynı sorunu bende yaşıyorum burada cevaplayanlar soruna bir çözüm bulamamış bende bunun cevabını arıyorum, bunun belli bir yöntemi olması lazım bildiğim kadarıyla fakat internette bir türlü bulamıyorum çok can sıkıcı bir hale geldi bu sorun.verilen cevaplar arasında en uygun cevabı urkatat arkadaşım vermiş filmleri avi,mpeg yada dat formatlarına çevirerek direk veri dvd'si yarat seçeneği ile dvd'ye atabilirsin ben o şekilde arşivliyorum mesela ama bazı tv'ye bağlanan DVD player'lar bahsettiğimiz dosya uzntılarını desteklemiyor olabilirler ama yeni nesil çoğu dvd player dizin halinde cd içeriğini gösteriyor geriye izlemek istediğin filmi seçmek kalıyor... ama işin kötü tarafı dvd filmleri belirli bir formata çevirmek çok fazla performans ve vakit istiyor...
bunların formatlarını çevirmek epey bi zahmetli olur.ama mesela ben total video converter adında bir program kullanıyorum.
format:dvd
film :ihtiyarlara yer yok.
filimim bu dosyadaki gibi bunların hepsini seçip mpeg e mi çevirecem yani?belirli dosyaları mı?
bu arada cd den Türkçe izlediğim film,hdd ye attığım yerden izlediğimde orijinal diliyle çıkıyo.bu niye böyle?
formatını falan çevirme sendeki dvd filmleri direk nero ile "dvd-vidyo dosyaları" başlığından seçerek direk cd'e yazdır zaten convert gerektiren bir şey varsa nero bunu kendi yapıyor.
tamam çevirmeyeyim zaten çevirmekle başa çıkcak gibi değil baya bi film yazcam çünkü.ömrüm yetmez:) de merak ettim ondan sormuştum.
artık dvd playerde çalmasından da vazgeçtim,yeter ki 8.5 gb cd ye iki film atabileyim.yani şu açıdan değiştirilsin mi demesin.mesela vurgun filmini ekledim,ihtiyarları ekliceğimde haliyle aynı dosya olduğundan sırayla değişim soruyor.yukarıda urkatatın dediği gibi isimleri değiştirsem,cd ye yazdıktan sonra okumada karışıklık yada problem olur mu?
örneğin:
VTS_01_1
dosyası yerine
aTS_01_1
yazsam yani hepsinde 1 harf değiştirsem diyorum?
değiştirebilirsin sorun çıkmaz.
deniyorum şimdi,sorun çıkmaz inşallah sonucu yazarım.
sanırım olmayacak
ismini değiştirmeme rağmen kabul etmiyo.8.5gblik dvd de yer olmasına rağmen bir dvd ye iki film yazamıcam.
filmleri dvd'e yazdırıken sadece filmi yazdır diğer dosyalarını yazdırma birde öyle dene.
film derken 1 gb üstü olanlar oluyo galiba değil mi?