DVD MEDYALARIN ÖMRÜ NE KADAR?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
make-believe
13-03-2006, 19:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Arkadaşlar genelde ucuz DVD medyalara kayıt yapıyorum.(Hyundai,Nortek, Princo vb..)Önemli programları ve güzel bulduğum oyunları arşivliyorum.Bu DVD medyalar görünüş olarak gerçekten çok dayanıklı çünkü iki yüzeyden de kaplanmışlar.Yazma yüzeyi arada kalıyor.Bu medyaların ömrü ne kadardır? Tam anlamıyla kesin bir şey söyleyen yok aslında. Bazıları kalitelisi için 100 sene derken, ucuz medyalara biçilen veri saklama ömrü 10-20-30 yıl arasında değişiyor.

Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok memmun olurum.

Sevgiler.

Banned
13-03-2006, 21:39   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
621 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

arkadaş dvd ye kaydettiği mp3 cd si vardı 4 ay sonra alet dvd yi okuyamadı çok ucuz bir medya idi. aslında saklama yöntemide önemli naylon poşete koyulan dvd de oluşan nem medyayı bozuyor. medyaları üst üstede koymamak lazım bir cd çantasında saklanmalı senin sorun bilimsel açıklama gerektiriyor.bakalım cevap veren çıkacakmı bende merak ettim.

diamondmonster
14-03-2006, 12:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Başka bir forumda bununla ilgili bir araştırma buldum.Üzerinde oynama yapmadan buraya aktarıyorum
Yazı için Sayın cagriozturk1984'e teşekkürler

1. sınıf tabiki cdlerde de olduğu gibi bu da sınıf sınıf kalite icra etmektedir.
fly hyundai i omega diamond plm ogatech imation gibi dvd bu kaliteye girmektedir bunun nedeni ise nemli ortamlarada hemen kenarlarında mantar gibi kavlamalırdır yani arşiv amaçlı uygulamalara cd de olduğu gibi dvd de gelmiştir ayrıca dvd malzeme kaliteside cok düşük olduğundan bu dvd sadece 1 yıllık veya en fazla 2 yıllık süreler için kullanılabilir olacaktır bu dvd lerin fiyatları 50 kuruş ile 75 kuruş arasında toptan ve perakende olarak değişiklik gstermektedir. normalde plm iyi bir marka olmasına rağmen boş dvd lerini alırken dikkat edilmesi cok önemli bir husud vardır oda medyanın yazılabili kısmının cizik olmamasıdır ancak plm tam olarak 15 yerden aldığım malzemede hep dış dvd geniş kısmında çiziklerr vardi ve buna yazılan bilgilerin okuamısını tam olarak yapılamamaktadır anca hyundai ve fly boyle bir sorunla karşılaşmadım.

2 sınıf burada orta kelite dvd bulunmaktadır. özellikle dms philipsin ve maxell yavaş dvd bu kategoride yer almaktadır. philipsin ve maxell burada yavaş hızlı dvd kalitesinin düşük olduğundan yer almaktadır çünkü bunlar zaten fiyat olarakta ucuzdur ancak kalite olarak yavaş olması malzemelerini cok kotu olması anlamına gelmaz ama bence 2 sınıfın lideri dms hakikatten 5 yılı aşkın süredir bir arkadaşımın ps2 arşivinin sapa sağlam durduğunu bizzat yaşamış biri olarak bu segmentin dayanma ömrü 10 yıl kadardır.bunların fiyatlarıda 60 kuruş ile eğer tekli paket olmazsa 1 ytl arasında değişiyor ancak tekli kutu olursa 1.5 ytl gibi fiyatlara kadar cıkabiir.

3 sınıf evet burası 16 x destekleyen ve bu gurubun lideri olan ve bu işte uzman olanlara kalıyor sony tdk verbatim maxell philips (16 ve 8x olanlar) işte bunlara kefilim çünkü elinize aldığınızda özellikle maxell dvd neymiş görüyorsunuz malzeme üzerindeki kaplama da cabası.Arkadaslar tabiki bu segmente diyebilirler ki sony cok kalite değil ancak herhangi bir problem cıkarmaması ve yazıldığı gibi okunması sorunu ortadan kaldırıyor. bu gruptaki fiyatlar 75 kuruş ile 2 ytl arasında değşir (bu verdiim fiyatlar genel fiyatlardı ancak daha ucuza bulunabilir eğer bulan arkadaşlar varsa lütfen bulguğu yeri yazmasını rica ederim)

bunların yanı sıra bir dvd maket bıçağıyla saldırın eğer üst katmanda saldıgınız kısmının cizgisi gözüküyorsa o zaman malzemesi iyi değildir ancak bunu cogu dvd yapmanız lazım ben denedim işte sonuşlar yukarıda bayğı maliyetli oldu ama sonuçta kesin sonuçlara ulaştıkk ayrıca bu dvdleme işinde bence fazla hızlı yazım iyi değil max 8 x kullanın derim o yüzden 16 x destekleyenlere suan için fazla para ödemeyin cünkü gerçekten greksiz tüm 8x ler idealdır. bunun yanı sıra bazı markaların boç cdsi varken boş dvd üretmemeside ilginç bunu anlamak ta mümkün değil.

tabiki bu arada dvd rw unuttum sanmayım şunu söyleyeyim herzaman rw grubu r gurubunda daha sağlam ve daha dayanaklıdır bunu hiç bir zaman unutmayın. +R ile -R arsında bir fark olduğunu söylemek zor cünkü arşivlemede pek bir onem arzetmediğini düşünüyorum sonuçta eğer dvd film arşivlemesinde veya oyun arşivlemesinde de ikisinede sorunsuz yazılabiliyor bildigim kadarıyla bu medya sorunu dünyadaki bölgeler arsındaki satışların engellenmesi için yartılmıştır mesela amerikan alınan bir dvd filmin türkiyede çalışmaması gibi cünkü data farkı vardır bu yüzden bizim buradak dvd playerların ona göre yapılmaması cd de böyle bir durum yokru ancak dvd cıktı ama yinede siz kendiniz arşivleme yapacaksanız cok önemi yok bence. o yüzden istediğinizi alabilirsiniz eksi veya artı.

make-believe
14-03-2006, 21:36   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Diamondmonster ilgine çok teşekkür ederim.