Nec 3540 DVD writer ım var .CD-ROM cdlerini okumuyor.Ancak DVD cd lerini gayet güzel okuyor.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsınlar
DVD Okuma sorunu (NEC-3540)
frimware guncelleme yap. aynisi bende var bir sorun yok.
güncelleme yapmama rağmen düzelmedi
o zaman garantisi devam ediyorsa servise gonder...
teş ederim. ben de öyle yapmayı düşünüyordum. DMA modlarına kadar kontrol ettim.
yardımcı olmay çalıştığın için tşk
tahmini olarak urunu kutusuz aldigini dusunuyorum. 15-20 ytl icin kutusuz urun almayin. kutusuz urunler tasima sirasinda hasara ugrayabiliyor. ve cabuk agriza cikartiyor. kutulu urunlerde ise nadiren agriza cikiyor.
ben de kutusuz aliyorum sorunlarla basedebilirim diye. ama giris seviyesi icin kutu sart.
gerçi şimdi çin mallarıyla doldu (bu arada çin kalitesiz mal üretmez sen istersen kalitesiz mal üretir.) kalitesiz olanlarıyla tabi. hangisinin ne olduğunu bilmek zor. geçen samsung hdd aldım alt tarafındaki dijital bölümde maxtor yazıyordu demek istediğim bunun gibi bşi
arkadaşlar ürün kutulu. Bu aniden olan birşey.Değişikliğin neden olduğunu anlayamadıö. Bir zamanlar LG CD ROM larda byle bir problem olmuştu ama yeni firmware ile düzelmişti
aynı sorunu tomshardware.com.tr adresinde de yazdım kavga çıktı. Galiba sorunu tek çözümü şu anda servis gibi görünüyor. Nec firmasının sitesinde bile bir çözüm veya yabancı sitelerde bile böyle bir sorun ve çözümüne rastlamadım. Sadece bir arkadaşta da aynı sorun var çözersem ona da haber vereceğim. Galiba bu kendi yetilerimizi aşıyor. Servis yolu göründü benim DVD ye.veya yeni bir DVD almamız da gerekebilir.
ee yani, simdi firmware de ise yaramadiysa, icini acip C432 kondansatoru yanmistir kesin onu degistir duzelir yazamayiz buraya. yapan muhendislerin isi.
cd/dvd-rm/rw inin sorun gider seçeneğinden halledebilirsin sanırım.şunu merak ediyorum,okuyamadığı cd ler senin kopya cdlerinmi yoksa orjinallermi?okuduğu dvd lerde senin kopya dvd lerinmi yoksa orjinalmi?