Herkese iyi günler.
Bu forumdaki ilk mesajım ve neyazıkki bir sorunumu dile getirmekle ilgili,bu yüzden herkesten özür diliyorum.
İzninizle,sorunun iyice anlaşılması için biraz ayrıntı yazacağım.
Sistemim P4,1.8,Windows XP Home Ed.,Regal PC.HD 40 Gb.,Ntfs dosya sistemi ile düzenlenmiş durumda.
Burada resim,avi,text,pp,excel dosyalarım vardı.Yaklaşık boyutu 4 Gb.
Yeni bir hd aldım ve bu dosyaları yeni hd'me attım.Yalnız bu işi yapmadan önce yeni hd'i formatlarken yanlışlıkla bir windowsXP'yide buraya kurmuş oldum.BİOS'tan sonra 2 seçenek çıkıyordu,ben C'deki windows'u açacak kurulumu seçip geçiyordum.
Hadi şu 2. windows'tan kurtulayım dedim ve yeni hd'i formatlamaya karar verdim.Bu aşamada buraya attığım değerli dosya ve klasörlerimi,Nero'nun 'Data DVD' yaratma seçeneğini kullanarak,LG GSA 4163B DVD Writer'ımla DMS'nin 4X DVD-R medyasına kopyaladım.
Formatladıktan sonrada sorun çıkaran yeni hd'in bozuk olduğunu anladım ve iade ettim.
Şimdi,dvd'ye kayıtlı resim,text,pp,excel,avi dosyalarımı dvd'den okumaya sıra geldiğinde:
-Klasör ve dizinler görünüyor,dosya boyutları tamam,fakat dosyaları açamıyorum.
-Onlarca dvd player,resim gösterici,ps,bozuk cd'den bilgi kurtarma vb. yazılım denedim ama bu dosyaları bir türlü açamadım.
-Nero'yla scan surface yaptım,bir keresinde 776 Mb,diğerinde 1125 Mb'e kadar 'good' sonucu verdi gerisini 'bad' olarak işaretledi.
-DVD Yazıcıma en son firmware'yi uyguladım,okuma hızı arttı fakat yinede dosyalar açılmıyor.
İşin ilginç yanı,bu data dvd'yi LG'nin dvd/divX player'ına taktığımda,bilgisayarda açılmayan resim dosyalarının hepsini,resim gösterme modunda gayet güzel,tamı tamına kalitesiyle izliyorum.
Sanırım,buraya kadar sabredebildiyseniz,sorunumu anlatabilmişimdir.
Bu dosyalar benim için gerçekten çok önemli ve şiddetle yardımlarınıza ve deneyimlerinizi paylaşamaya ihtiyacım var.
Saygılarımla.
DVD Player'ın okuduğu dvd'yi windows'ta açmak.
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
198 mesaj
Sanırım Dvd'yi kilitlemiş gibi bir şey yapmışsın ... Orjinal Dvd'lerde ki kopyaya karşı koruma sistemi gibi bir şey sanıyorum ... Dvd'nin içindeki dosyaları öteki Hard-Diskine at birde orada açmayı denemelisin bence.Kopyalamıyorsan bunları kopyaya karşı koruma gibi bir şeye almışsın onu.Benimde Re Writeble cd'lerde başıma gelmişti bu.Dosyalarımı silip yeni dosyalarımı yüklemiştim.Sonra yeniden açmaya çalıştığımda dosyaları okumadı,sonra silmeye çalıştım olmadı,daha sonra anladım ki kapamışım ondan oluyor.Yani yapabileceğinfazla bir şey yok sanırım.Birde bu orjinal Dvd'leri Hd'e almak için programlar var.Onlardan bulup Hard-Disk'ine atmayı deneyebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir ...