arkadaşlar benm LG marka bi dvd-r var ama kaağı açılmıyor. ne yapabilirim.kablolar check et dediler o ne yardım ederseniz sevinirim
dvd-r kapağı açılmıyor
Recep BaltaşPC ilk açıldığında ürünün ışığı yanıyor mu?devamını ben getireyim; eğer ürün yani cdromunun pc açılırken ışığı yanıyorsa, psu dan elektrik alıyor demektir. bu durumda pc çalışırken kapağı açmak istediğinde cdrom kapağı açmaya çalışıyor ama hafif bir gınlama duyuyorsan içindeki kapak açma motoruna ait kayış değişecek.. esnemiştir.kapağı açmaya çalışıyor ama hiç ses yoksa kapağın kızaklarını hafiften yağlayacaksın. abartmadan.
yanlız bunları yapmak için cdromu sökmen gerekir.. garantisi devam ediyorsa sökerken etiketi yırtılacak garanti dışı olacak bunu da söyliyim
''Bu durumda pc çalışırken kapağı açmak istediğinde cdrom kapağı açmaya çalışıyor ama hafif bir gınlama duyuyorsan içindeki kapak açma motoruna ait kayış değişecek.. esnemiştir.'' Bu kayışı nereden bulabılırım ?
cdrom unda bir takılma oluşmuş olabilir. Çok ince bir delik vardır, oraya toplu iğne gibi bir cisim sokarsan kapağı açabilirsin. Sorun devam ediyorsa, o zaman cd romu sökersin yada tamire yollarsın.
KorsanNetTeamcdrom unda bir takılma oluşmuş olabilir. Çok ince bir delik vardır, oraya toplu iğne gibi bir cisim sokarsan kapağı açabilirsin. Sorun devam ediyorsa, o zaman cd romu sökersin yada tamire yollarsın.Katılıyorum önce bu seçeneği denemeni öneririm ondan sonra kayış meselesiyle ilgilenirsin.
surucu hıc acılmıyo degıl. Icınde dvd olunca acılıo ama bos olunca 2-3 kere basınca acılıyo. zaten garantısı bıtmemıs bırazdan gotururum :) yardımlarınız ıcın sagolun :D
o kayışı elektronikçilerden bulabilirsin. yalnız garantisi bitmemişse garantiye göndermek en mantıklısı.. ama eğer anlamayanın eline düşerse kayışı değişmeyebilirler.. kızakları hafiften yağlayıp verirler :))