DVD ROM ALIRKEN NELERE DIKKAT ETMELI.
HANGI MARKALARI TAVSIYE EDERSINIZ...
DVD ROM ALIRKEN NELERE DIKKAT EDILMELI
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.markasının pioneer olmasına dikkat edecen gerisini boşver
Pioneer güzel fakat parasıda güzel.Benim ki Aopen 1640 Pro 8X Slot 2,5 senedir kullanıyorum gayet memnunum.Özellikle slot olması( Pioneer da aynı)çok pratik fakat şu minik cd leri takamıyon o kadar ( slot larda cd veya DVD yi takıyon ,çıkarıyon bi tuşa basıp cd yi koyacağın tablanın açılmasını beklemek yok)bi de bu her DVD ROM için geçerli çok çizik ve dandik cd leri pek okumuyorlar fakat endişelenme gene bayağı iyiler
Chip in Mart 2005 sayısında fiyat-performans degerlendirmesi var.syf:108. Nu ddw -082 bayıldım bu alete.Ama her yerde bulunmuyor daha dogrusu ben henuz bulamadım.Bulan olursa bana da haber versin :))
DVD-RW alırken bence medyayı da hesaba katmalı. Pioneer DVD(-)'nin arkasındayken Philips ise DVD(+)'nın resmi başkenti diyebiliriz.Ben şahsen DVD(-)'ye pek sıcak pakan biri olmadığım için ve sırf garanti koşullarının mükemmelliğinden dolayı Philips diyorum.
samsung dan şama derim bende var çok kullanuşlı gayet memnunum okuyamadığı cd çıkmadı şimdiye kadar
Valla eski açılmış olabilir ama hala güncel bir konu. Ama hazır laf açılmışken bir kez daha vurgulayalım:
Maalesef giriş seviyesi hatta yarı profesyonel kullanıcılarda bile "boş DVD'yi takarım, Nero'yu açarım, yazılacak dosyaları seçerim, yazarım" tarzı DVD yazmayı CD yazmayla aynı zanneden bir düşünce tarzı var, sonra yazdığım DVD okunmuyor, bu yazıcı arızalı diye götürüp iade etmeye kadar varan durumlar oluşuyor. DVD yazıcı almadan önce DVD teknolojisi nedir, DVD(+) nedir DVD(-) nedir DVD-DL nedir, firmware nedir neden DVD yazıcılarda firmware'ler bu kadar önemlidir gibi soruların yanıtlarını bilmek gerekir. DVD yazmada önemli olan DVD yazıcının kendisi değil kullanıcının bu teknoloji hakkındaki bilgisinin yeterli olup olmadığıdır. Yoksa benim gibi 16X hızda, DL destekli yazıcı aldım diye ilk boş medya satan dükkana girip 16x medyanın henüz piyasada olmadığı veya bir boş DVD-DL medyanın yazıcımın 1/4'ü fiyatına olduğu gerçeği sizde de şok etkisi yaratabilir. Sonuçta DVD yazıcıların nerdeyse hepsi aynı, Philips, LG, Asus, Nu, Sony, diğerleri olsun o kadar da farketmez. Aynı hızdaki medyaya biri diğerinden 1.5 dakika daha hızlı yazmış önemli değil, önemli olan yazılanın sonradan okunabilmesi. Ki bu problem DVD yazıcınızdan çok sizin DVD yazıcınızı nasıl kullandığınıza bağlıdır.