DVD sürücüde sorun

simeli
30-11-2010, 16:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
135 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

DVD sürücümde sorun var sanırım.Özellikle chip'in verdiği dvd leri açmakta çok zorlanıyor.En son bu ayın DVD sini bu sefer hiç açamadı.Ancak,sağ tuş yapıp aç dersem simge olarak içeriğini görüyorum.Ama,normal arayüz görünümüne ulaşamıyorum.Az önce bir dizüstüde denedim,acaba benim dvd sürücüde birşey mi var diye,onda sorunsuzca açtı.Dediğim gibi,bu sorun neredeyse sadece chip'in dvd lerinde oluyor.Gerçi,kendi hazırladığım resim ve video yüklü dvd leri açmada değilse de,içeriklerini hemen göstermede de sorun yapıyor.Şöyle ki;dvd yi takıyorum otomatik açılıyor ama,özellikle dvd çok doluysa,thumbnails şeklindeki resim ve video simgelerini hemen göstermiyor.Kaydırma çubuğunu hareket ettirip daha aşağılara inmek istediğimde,dvd takılıyor,zorlanıyor.Ancak bir kaç dakikada çubuğu sonuna kadar kaydırıyorum.Bilmem bunun ilk başta söylediğim,chip dvd lerini açmama veya çok zorlanma olayı ile ilgisi var mı ?
 Kısaca,bu tür hatalar,dvd okuyucusunun kafasının zorlanması gibi vs olaylardan meydana gelir mi ?Eğer öyle ise,sürücüyü söküp temizlesem faydası olur mu ? Yoksa,sürücü mevta mı olmuş !
 Ha bu arada,chip in bu ay verdiği ingilizce eğitim dvd sinde de sorun yaşadım.Gerçi  bu dvd yi açtı ama,onun da kurulumunun son aşaması dakikalarca sürdü.Bu arada,sürücü sürekli tor-tor ses çıkardı,sanki bir şeyi arayıpta bulamıyormuş gibi.Yani normalde birkaç dakika sürmesi gereken kurulum,son aşamadaki takılma ike birlikte yaklaşık 1 saat sürdü.
 Çözüm nedir ?