arkdaşlar bilgisayarımı açtım ve windows lg marka dvd sürücüsünü görmüyo.aygıt yöneticisindeki hata kodu kod39 sorunu nasıl çözebilirim?
dvd sürücüm görünmüyor
arkdaşlar yardımcı olabilcek kimse yok mu
microsoft un kendi çözümü:
Kod 39
Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk veya eksik olabilir. (Kod 39)
Önerilen çözüm
Bu hatanın nedenleri eksik bir sürücü, bozuk bir ikili dosya, bir dosya G/Ç sorunu veya yüklenemeyen başka bir ikili dosyadaki girdi noktasına başvuran bir sürücü olabilir.
Sürücüyü kaldırın ve sonra Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatarak yeniden yükleyin veya yükseltin.
Aygıtın Genel Özellikler sekmesinde, Sorun Gider'i tıklatarak Sorun Giderme Sihirbazı'nı başlatın.
kaldırırsam sürücüyü windowsa tekrar yüklenmeme riski var mı
walla ben flopyy kaldırıyorum pc açtığımda tekrar otomatik kendisi algılayıp yeni donanım bulundu diyor tak çalıştır mantığı bu dvd aynı mantıkla çalışır driversiz kurulumsuz. şayet şöyle diyebilir yeni donanım bulundu donanım yüklenirken hata oluştu diyebilir
güncellemeye çalıştığımdada güncelleme yapılamıyor
bilg. açılırken format cd sini takıyom okuyo.format atarsam bu sorun düzelirmi?
arkadaşım sürücünün arkasında pinler vardır sen bunlardan ikisini birleştirmen gerek yani ufak bi aparatla yapıyorlar bunu master olarak seçersen format atmana gerek kalmaya bilir ama eğer zaten dediğim gibi ise başka çözüm yolu yok gibi
http://www.yamicsoft.com/xpmanager/index.html bu adresten xp manager ı indir. Programı kur. Programda optimizer sekmesinde repair bölümü var. Orada senin yaşadığın durumlarda dvd ni tekrar görünür yapan bir yer var. Zaten dvd sürücüsü resmi koymuş, görürsün. altında repair ya da fix yazıyor. Şu anda kullanmadığım için tam hatırlamıyorum. Neyse repair e bas ve bilgisayarı baştan başlat... Aynı sorun bende de vardı, hatta 2 kez oldu, bu programla düzelttim.
teşekkrüler hemen indirip açcam
Blackinredhttp://www.yamicsoft.com/xpmanager/index.html bu adresten xp manager ı indir. Programı kur. Programda optimizer sekmesinde repair bölümü var. Orada senin yaşadığın durumlarda dvd ni tekrar görünür yapan bir yer var. Zaten dvd sürücüsü resmi koymuş, görürsün. altında repair ya da fix yazıyor. Şu anda kullanmadığım için tam hatırlamıyorum. Neyse repair e bas ve bilgisayarı baştan başlat... Aynı sorun bende de vardı, hatta 2 kez oldu, bu programla düzelttim.arkdaşım çok teşekkürler program sorunu düzeltti.bu program baya işimi görür.tekrar teşekkürler.